Now Reading
ViVa Magenta: Βάψε τα μαλλιά σου στο χρώμα του 2023

ViVa Magenta: Βάψε τα μαλλιά σου στο χρώμα του 2023

Avatar photo

Αν και το χρώμα magenta δεν είναι η απόχρωση βαφής που εύκολα θα επέλεγε μία γυναίκα για τα μαλλιά της δεν παύει να είναι ένα υπέροχο χρώμα που αν είσαι αρκετά τολμηρή και το επιλέξεις σίγουρα θα τραβήξεις όλα τα βλέμματα επάνω σου και θα είσαι μέσα στη μόδα.

Αχ, νοσταλγία… Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τίποτα δεν ήταν πιο ικανοποιητικό από το να ανοίγεις ένα Motorola Razr χρώματος magenta, να φοράς ένα φόρεμα με slip dress εμπνευσμένο από την Paris Hilton και να βάζεις ένα lip gloss στην πιο εκπληκτική εκτυφλωτική απόχρωση magenta. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, περιμέναμε και πάλι με αγωνία να ακούσουμε ποιο θα ήταν το χρώμα της χρόνια σύμφωνα με την Panetone και ενθουσιαστήκαμε πολύ όταν ακούσαμε για την χαρούμενη απόχρωση με το όνομα magenta.  

Το magenta χρώμα μαλλιών αν και μοιάζει να είναι δύσκολο, υπάρχει τρόπος να το κάνεις και να κάνεις πολλά κεφάλια να γυρίσουν και να παρατηρήσουν αύτη την τολμηρή και ιδιαίτερα ευχάριστη επιλογή. 

«Για να βάψεις τα μαλλιά σου σε αύτο το χρώμα, θα πρέπει να επιθυμείς να σε προσέξουν», λέει στο Allure η colorist Aura Friedman με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Αυτό σίγουρα θα ξεκινήσει συζητήσεις». «Ως επί το πλείστον, το ματζέντα είναι καθολικά κολακευτικό», προσθέτει. Η διασκεδαστική απόχρωση ταιριάζει τόσο στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες όσο και στους βαθύτερους τόνους δέρματος. 

Η λεύκανση των μαλλιών είναι απολύτως απαραίτητη πριν τα βάψεις στη ροζ-μωβ αυτή απόχρωση. Ένας χρυσός τόνος είναι πιο επιθυμητός για το πιο λαμπερό magenta φινίρισμα, λέει η Friedman. Ωστόσο, αν τα μαλλιά σου είναι από τη φύση τους αρκετά σκούρα, η ανύψωση του χρώματος σε πορτοκαλί είναι κατάλληλη για «λιγότερη φθορά και καλύτερη διατήρηση του χρώματος», προσθέτει.  

Μόλις όλα ειπωθούν και γίνουν, και τα μαλλιά σου είναι μία θαυμάσια magenta θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μάσκα με μια φόρμουλα leave-in, την οποία η Friedman συνιστά για να κάνεις στα μαλλιά σου.   

Καθώς η ματζέντα βαφή ξεθωριάζει, η Friedman λέει ότι θα περάσει από ένα καυτό ροζ σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση, ανάλογα με το πόσο έντονη είναι. Οι διορθώσεις για την αποκατάσταση της φωτεινότητας χρειάζονται περίπου κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες, προσθέτει. Για να συντηρήσεις το χρώμα στο σπίτι σε περίπτωση ανάγκης,  αναφέρει ότι μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες βαφής στο μαλακτικό ή σε ένα προ-αναμεμειγμένο μαλακτικό χρώματος για να διατηρήσεις το χρώμα σας ζωντανό μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Viva Magenta: Τα καλύτερα fashion items για να «φορέσεις» υπέροχα το χρώμα του 2023

Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε από την Pantone  το χρώμα για το 2023, και δε θα μπορούσε παρά να ήταν το χρώμα της ζωντάνιας και της αγάπης (μετά από το κόκκινο χρώμα φυσικά). Ας καλώς ορίσουμε φίλες μου το Magenta!

Το Magenta δεν είναι ένα τυχαίο χρώμα. Αυτή η τόσο ελκυστική απόχρωση που περικλύει το κόκκινο, το μπορντό και το μωβ σε τόσο ζεστούς συνδυασμούς,  χρησιμοποιείται για να συμβολίζει παράλληλα και τον αντιρατσισμό, κάτι που έχει τονίσει εδώ και χρόνια το αντιρατσιστικό ίδρυμα «Magenta Foundation» με έδρα το Άμστερνταμ. Η δημιουργία αυτού του χρώματος προέρχεται από το βασικό κόκκινο με το δευτερογενές χρώμα, που είναι το ιόχρουν, κοινώς το μωβ.

Ένα τολμηρό χρώμα που «δονείται από ζωντάνια και σθένος»

Το χρώμα του 2023 της Pantone είναι «μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική εποχή». Ας ετοιμαστούμε να δούμε πολύ αυτό το ζωντανό και τολμηρό χρώμα! Ενώ το 2023 απέχει ακόμη εβδομάδες, οι «μάγοι» της απόχρωσης στην Pantone έχουν ήδη ονομάσει το επίσημο χρώμα του επόμενου έτους: «Viva Magenta». Το χρώμα περιγράφεται ως ένας «αποχρωματισμένος βυσσινί κόκκινος τόνος» και είναι «μια αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική εποχή», σύμφωνα με την εταιρεία. Θα συμπληρώσω και θα πω πως είναι η πιο μουντή εκδοχή του φούξια.

Διάβασε στη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top