Now Reading
Το savoir faire του καλού φιλοξενούμενου για να κάνεις ήρεμες και άνετες διακοπές

Το savoir faire του καλού φιλοξενούμενου για να κάνεις ήρεμες και άνετες διακοπές

Avatar photo

Υπάρχουν κάποιοι «κανόνες» που θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο ευχάριστη τη διαμονή σου ως φιλοξενούμενη.

Οι περίοδος των διακοπών για κάποιες από εμάς σημαίνουν πως μπορεί να επισκεφθούμε αγαπημένα πρόσωπα και να ταξιδέψουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις το ταξίδι μπορεί να είναι μεγάλο κι έτσι να σχεδιάζεις να μείνεις για λίγες μέρες στην οικογένεια ή στους φίλους σου. Αυτό είναι κάτι που σε γεμίζει χαρά αλλά η διαμονή στο σπίτι κάποιου μπορεί και να σου προκαλέσει άγχος διότι θα βρεθείς εκτός του προσωπικού σου χώρου αλλά και ανησυχία για το αν θα είσαι καλή φιλοξενούμενη. Επίσης, θέλεις να διασφαλίσεις και τη δική σου άνεση και ηρεμία.

Αν ετοιμάζεις τις βαλίτσες για να διανυκτερεύσεις στα πεθερικά σου, στη θεία ή στην καλύτερη σου φίλη αυτή την περίοδο, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να βεβαιωθείς ότι οι οικοδεσπότες σου θα είναι τόσο ευχαριστημένοι με την παρουσία σου που θα ανυπομονούν να σε καλέσουν ξανά. Και φυσικά, έχουμε συμπεριλάβει κάποιες προτάσεις για να σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις τη δική σου ηρεμία και άνεση στη διαμονή.

Πώς να είσαι μια υπέροχη καλεσμένη

Πρώτα απ’ όλα, όπως πιθανώς να σου έλεγε η μαμά σου: «Μη φτάνεις στο σπίτι του οικοδεσπότη με άδεια χέρια». Αυτό δε χρειάζεται να σε αγχώσει καθώς ένα δώρο δε χρειάζεται να είναι πανάκριβο, μεγάλο ή υπερβολικό. Αυτό που θα σε βοηθήσει να βρεις τι θα πάρεις είναι το πλαίσιο της διαμονής σου. Δηλαδή, αν ο οικοδεσπότης σου θα κάνει μια γιορτή, όπως ένα δείπνο ή ένα πάρτι, πάρε κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για το πάρτι, όπως ένα μπουκάλι κρασί, ένα διακοσμητικό για το τραπέζι κ.λπ. Αν ο οικοδεσπότης σου απλώς σε φιλοξενεί για το Σαββατοκύριακο, αγόρασε κάτι πιο συγκεκριμένο για τον συγκεκριμένο φίλο ή μέλος της οικογένειας και το σπίτι και τα ενδιαφέροντα του. Για παράδειγμα, αν οι οικοδεσπότες σου είναι είναι λάτρεις του κρασιού, ίσως ένα φανταχτερό ανοιχτήρι θα ήταν κατάλληλο.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή μπορεί να φαίνεται προφανής, αλλά εξακολουθεί να είναι απαραίτητη: να συμμαζεύεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι, να φροντίζεις να τοποθετείς τις χρησιμοποιημένες πετσέτες στον καθορισμένο χώρο, να σκουπίζεις τυχόν νερά που έχουν πέσει στο μπάνιο και να κάνεις ό, τι μπορείς για να μην αφήνεις ακαταστασία. Επίσης, είναι πάντα καλή ιδέα να έχεις μαζί σου τα δικά σου είδη υγιεινής, ώστε να μη χρησιμοποιείς το αγαπημένο σαμπουάν του οικοδεσπότη σου ή να ψάχνεις σε ιδιωτικά συρτάρια ή ντουλάπια για οδοντόκρεμα. Αυτό βοηθά επίσης να διασφαλίσεις ότι είσαι άνετα και αποτρέπει τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή δερματικούς ερεθισμούς από τη χρήση άγνωστων προϊόντων.

Πώς να παραμείνεις άνετη και ήρεμη στο χώρο κάποιου άλλου

Μιλώντας για το να είσαι άνετα, αυτό είναι εξίσου σημαντικό με το να είσαι καλή φιλοξενούμενη όταν μένεις με άλλους ανθρώπους. Μην αφήνεις την επιθυμία σου στο να είσαι ευχάριστη φιλοξενούμενη να υπερισχύει των δικών σου πολύ πραγματικών και πολύ σημαντικών αναγκών. Το να βρίσκεσαι σε έναν χώρο που ανήκει σε κάποιον άλλον μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό και να σε δυσκολεύει να χαλαρώσεις, οπότε σκέψου ποιες ανέσεις του σπιτιού σου θα μπορούσες λογικά να πάρεις μαζί σου. Για παράδειγμα, το να έχεις μαζί σου το δικό σου μαξιλάρι σίγουρα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλά σε ένα ξένο κρεβάτι από το να προσπαθήσεις να βολευτείς με ένα που δε σε βολεύει.

Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου ή οι ωτοασπίδες είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στις αποσκευές σου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να έχεις μερικά λεπτά ηρεμίας και γαλήνης καθώς ξαπλώνεις, ακόμη και αν το σπίτι είναι πολύβουο και γεμάτο κόσμο. Μη ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια. Αν για παράδειγμα, δε μπορείς να καταλάβεις πως θα κάνεις τη βρύση να τρέξει ζεστό νερό ή αν δεν ξέρεις που να βάλεις μια χρησιμοποιημένη πετσέτα. Ακόμη κι αν δεν είσαι σίγουρη αν το ανιψάκι σου που σου έχει ζητήσει άπειρες φορές να φάει γλυκό, επιτρέπεται να φάει γλυκό, απλά ρώτα. Αυτό όχι μόνο θα σε απαλλάξει από το άγχος, αλλά και ο οικοδεσπότης σου θα το εκτιμήσει.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν

Ακόμα και αν ακολουθήσεις όλες αυτές τις συμβουλές, η διαμονή με άλλους ανθρώπους μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ δύσκολη για μια παρατεταμένη διαμονή. Έτσι, αν χρειάζεσαι πραγματικά ένα διάλειμμα από το χάος των παιδιών της αδελφής σου, το να μοιράζεσαι ένα ημίδιπλο κρεβάτι με τον σύζυγο σου ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι το πρόβλημα, δεν πειράζει να μοιράσεις τη διαμονή σου ανάμεσα στο σπίτι ενός αγαπημένου σου προσώπου και σε ένα ξενοδοχείο ή Air BnB για μια ή δύο νύχτες.

Τα οικονομικά είναι σφιχτά αυτή τη στιγμή για πολλούς ανθρώπους, οπότε η κράτηση μιας ολόκληρης εβδομάδας σε ένα ιδιωτικό μέρος, είτε σε ξενοδοχείο είτε σε άλλο ενοικιαζόμενο, δεν είναι πάντα εφικτή για τον προϋπολογισμό των διακοπών. Αλλά αν μείνεις το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σου με την οικογένεια ή τους φίλους σου, ίσως μπορέσεις να περάσεις μια ή δύο νύχτες σε ένα μέρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις πλήρως, να είσαι ο εαυτός σου  χωρίς να ανησυχείς για το αν θα ξυπνήσεις το ανιψάκι σου κάθε φορά που θα θέλεις να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο ή αν θα ακούς τον θείο σου να ροχαλίζει σαν «αλυσοπρίονο» από το δωμάτιο στο τέλος του διαδρόμου.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σκύλος πάνω σε καναπέ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top