Now Reading
Μπορεί κι εσύ να κάνεις Dry Texting και να μην το ξέρεις- Τι δείχνει για τον χαρακτήρα μας

Μπορεί κι εσύ να κάνεις Dry Texting και να μην το ξέρεις- Τι δείχνει για τον χαρακτήρα μας

Avatar photo

Το πιο πιθανό όταν θέλεις να καλέσεις κάποιον από το κινητό σου είναι να αρχίσεις να πληκτρολογείς μήνυμα από να τον πάρεις τηλέφωνο.

Είναι γεγονός πως οι περισσότερες από εμάς επιλέγουμε να στέλνουμε γραπτά μηνύματα από το καλούμε κατευθείαν τον άλλο. Σε μια έρευνα της OpenMarket, το 75% των millennials δήλωσαν πως προτιμούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα από να μιλούν στο τηλέφωνο, o λόγος για τον οποίο επιλέγουν αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας είναι γιατί είναι πιο εύκολος, τους αγχώνει λιγότερο και τους εξοικονομεί χρόνο.

Με λίγα λόγια τα γραπτά μηνύματα ναι μεν μας έχουν κάνει πιο πιο εύκολη την επικοινωνία αλλά και πιο συγκεχυμένη. Μέσω των γραπτών μηνυμάτων όμως είναι δύσκολο να καταλάβεις το κίνητρο που υπάρχει πίσω από ένα DM, για παράδειγμα, ή να καταλάβεις αν υπάρχει διπλό μήνυμα. Μπορεί τα γραπτά μηνύματα να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση, όμως οι συζητήσεις μέσα από αυτά είναι πιο επιφανειακές σε σχέση αν μιλούσες με το άτομο που έχεις στείλει μήνυμα. Η ψυχολόγος Maggie Mulqueen σε ένα άρθρο της για το NBC News ανέφερε πως: «τα γραπτά μηνύματα είναι τεμπέλικα και οι σχέσεις μας υποφέρουν όταν δεν επενδύουμε σε αυτές».

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα «στεγνά μηνύματα»

Σύμφωνα με το Urban Dictionary, τα «στέγνα μηνύματα», αφορούν κάποιον που ενώ «δεν έχει διάθεση να στείλει μήνυμα, παρόλα αυτά το κάνει», και με αυτόν τον τρόπο κρατούν ζωντανή την επικοινωνία μέσω των μηνυμάτων προσφέροντας όμως τα ελάχιστα δυνατά γράφοντας σύντομες απαντήσεις μιας ή το πολύ δυο λέξεων. Κάποιες συνηθισμένες απαντήσεις στα dry text μπορεί να είναι : lol, u (συντομογραφία του you), sure, k (συντομογραφία του ok), ανά μήνυμα! Όταν λοιπόν δέχεσαι τέτοια σύντομα μηνύματα δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξεις μια συζήτηση, με αποτέλεσμα να «στεγνώσει» γρήγορα ο διάλογος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να εμπλακεί σε στεγνά μηνύματα. Κάποιες φορές οι συνήθειες ενός ατόμου με ένα γραπτό μήνυμα αποκαλύπτουν το πως αισθάνεται για εσένα. Η Julie Spira, ειδικός σε θέματα γνωριμιών, και η Traci Brown, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, δήλωσαν στο Elite Daily ότι αν κάποιος στέλνει τακτικά σύντομα μηνύματα που δεν προκαλούν ανταπόκριση, μπορεί να μην του αρέσεις. Βέβαια ορισμένοι άνθρωποι απλώς δεν είναι καλοί στο να στέλνουν μηνύματα ή δεν τους αρέσει να στέλνουν πολλά μηνύματα.

Πως να αναζωογονήσεις ή να «χαιρετήσεις» μια dry ανταλλαγή μηνυμάτων

Ξεκινάμε από κάτι πολύ βασικό, πως δεν είσαι κι εσύ ένας στεγνός κειμενογράφος. Το Marriage.com προτείνει να βάζεις «πινελιές» μέσα στα κείμενα σου όπως memes, gifs και emojis. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τα κείμενα ως ένα μέσο για μοιραστείς λεπτομέρειες για τον εαυτό σου ή να κάνεις ερωτήσεις που προκαλούν σκέψη, κι έτσι να αναδείξεις τη φλερτ πλευρά σου. Μπορείς επίσης να στείλεις και ηχητικά μηνύματα. Αν έχεις να κάνεις με έναν στεγνό texter, η personal coach Pricilla Martinez δήλωσε στο Cosmopolitan ότι μπορεί να βοηθήσει αν ρωτήσεις για το προτιμώμενο στυλ επικοινωνίας του. «Μη φοβηθείς να ρωτήσεις αν προτιμά να μιλά στο τηλέφωνο, να κάνει FaceTiming ή απλά να συναντηθείτε κάπου έξω». Αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πολλά θέματα για να συζητήσετε, μπορείς να στραφείς σε δοκιμασμένα θέματα όπως το πού μεγάλωσε ο καθένας σας, τα χόμπι σας, οι προτιμήσεις σας στην ποπ κουλτούρα και την ψυχαγωγία και ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι. Αν η ανταλλαγή μηνυμάτων συνεχίζει να μοιάζει στεγνή ή μονόπλευρη, δεν πειράζει να τα παρατήσεις και να σταματήσεις να στέλνεις μηνύματα. Αυτό δίνει στο άλλο άτομο την ευκαιρία να αναζωογονήσει τη συζήτηση ή να απομακρυνθεί, αν δεν ενδιαφερόταν εξαρχής για γραπτά μηνύματα.
Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr