Now Reading
The Watcher : Η αληθινή-τρομακτική ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix

The Watcher : Η αληθινή-τρομακτική ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix

Avatar photo

Το «The Watcher» είναι η νέα σειρά του Netflix, η οποία από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα από τους λάτρεις των θρίλερ, αλλά και όλων όσων αγαπούν να βλέπουν ταινίες μυστήριου και αγωνίας βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.

Ο Ryan Murphy είναι εδώ και χρόνια, ο αδιαμφισβήτητος μετρ του σασπένς και του τρόμου. Μετά το American Horror Story, έρχεται στην πλατφόρμα του Netflix για να μας παρουσιάζει το «The Watcher», μια συναρπαστική σειρά θρίλερ. 

 Όταν η Νόρα (Naomi Watts) και ο Ντιν Μπράνοκ ( Bobby Cannavale) μετακομίζουν με τα παιδιά τους στο σπίτι των ονείρων τους σε ένα αριστοκρατικό προάστιο του New Jersey, νομίζουν ότι βρήκαν επιτέλους το τέλειο σπίτι. Πολύ γρήγορα όμως θα δουν το ειδυλλιακό περιβάλλον γύρω τους, να μετατρέπεται σε ένα τρομακτικό μέρος.  

Η οικογένεια συναντά τους παράξενους γείτονές της, ο ένας πιο μυστηριώδης και σκιώδης από τον άλλον. Όλα αυτά δημιουργούν μια καταπιεστική ένταση στην καθημερινότητά τους, ώσπου ένα πρωί, απειλητικά γράμματα στέλνονται στο σπίτι των Μπράνοκ. Κάτι ή κάποιος τους παρακολουθεί εμμονικά, αυτοαποκαλείται «Ο Παρατηρητής» (The Watcher) και σύντομα αποκαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του σπιτιού. Η οικογένεια βρίσκεται υπό ένα καθεστώς κατασκοπείας, απειλούμενη και φοβισμένη. Οι γονείς περισσότερο, αλλά και τα παιδιά τους -σε δεύτερο χρόνο- σύντομα συνειδητοποιούν την εφιαλτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.  

Η πολυαναμενόμενη σειρά για τους οπαδούς του είδους, αλλά και για τους θαυμαστές του Ryan Murphy, βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε ταράξει, να σε συγκλονίσει και να μην σε αφήσει να ησυχάσεις μέχρι να φτάσεις στο τελευταίο λεπτό του τελευταίο επεισοδίου. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες, το όποιο και εξακολουθεί να γοητεύει και να τρομάζει το αμερικανικό κοινό μέχρι σήμερα.  

  

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Broaddus 

Η ιστορία αποκαλύφθηκε στο περιοδικό New York Magazine τον Νοέμβριο του 2018. Η οικογένεια Broaddus -το όνομα της πραγματικής οικογένειας- αγόρασε ένα σπίτι στην οδό 657 Boulevard στο Westfield του New Jersey. Επρόκειτο για μια ακριβή αγορά, που ξεπερνούσε τα 1,35 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά το ζευγάρι είχε αποφασίσει να αποκτήσει ένα εξαιρετικό ακίνητο σε αυτό το μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα στο New Jersey, που τότε ήταν η 30η ασφαλέστερη πόλη της χώρας. Καθώς όμως η οικογένεια ξεκινούσε τις εργασίες ανακαίνισης πριν μετακομίσει, ένα πρωί έλαβαν ένα γράμμα, που απευθυνόταν ειδικά σε αυτούς. 

Αν και το γράμμα, ξεκινούσε με φιλικό τόνο, μοιάζοντας με επιστολή καλωσορίσματος στη γειτονιά, πολύ γρήγορα η αλληλογραφία πήρε μια απροσδόκητη τροπή. «Πώς καταλήξατε εδώ;», «Μήπως η λεωφόρος 657 σας κάλεσε με την εσωτερική της δύναμη;» ,«Η 657 Boulevard αποτελεί το επίκεντρο της οικογένειάς μου εδώ και δεκαετίες», «Γιατί βρίσκεστε εδώ; Θα το ανακαλύψω». 

 Στην αρχή, αυτός ο απειλητικός τόνος έκανε τους Broaddus να προβληματιστούν περισσότερο παρά να ανησυχήσουν, αλλά ένα δεύτερο γράμμα θα έβαζε σίγουρα τέλος στην ήρεμη ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ο αποστολέας, ο οποίος υπέγραφε τις επιστολές του ως «The Watcher», απειλούσε τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας πέντε, οκτώ και δέκα ετών. Έγραφε στην επιστολή του ότι χάρηκε που είδε «νέο αίμα» να καταφθάνει. «Όταν θα μάθω τα ονόματά τους, θα τα καλέσω και θα τα τραβήξω κοντά μου», γράφει χαρακτηριστικά σε μία από τις επιστολές του.  

Παρά τη νέα αυτή επιστολή, ο Derek και η Maria Broaddus δεν θέλησαν να μετακομίσουν και συνέχισαν την ανακαίνιση. Μια νέα επιστολή στάλθηκε, και αυτή τη φόρα  «ο Παρατηρητής» απέδειξε στο ζευγάρι ότι γνώριζε πολύ καλά τη διαρρύθμιση του σπιτιού και τους ρώτησε σε ποιο δωμάτιο θα κοιμόντουσαν τα παιδιά, ενώ τους προειδοποίησε για το τι μπορεί να βρουν όταν ανακαινίσουν το υπόγειο. «Η λεωφόρος 657 είναι η δουλειά μου, η ζωή μου, η εμμονή μου». 

Αυτή τη φορά, οι Broaddus αποφασίζουν να πάρουν τα παιδιά τους και να καλέσουν την αστυνομία. Οι αρχές τους συμβούλευσαν να συνεχίσουν την ανακαίνιση του σπιτιού τους,  σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, και να μην πουν τίποτα στους γείτονες, που πλέον όλοι τους ήταν ύποπτοι. Βέβαια υπήρχε ένας πολύ κάλος λόγος που δεν μπορούσαν να εμπιστευθούν κανέναν από τα γύρω σπίτια, καθώς οι κάτοικοι της γειτονιάς ήταν πολύ προσκολλημένοι στη διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς και είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τους νέους ιδιοκτήτες του σπιτιού στη 657 Boulevard και για τις εργασίες που πραγματοποιούσαν.  

Πάρα την έρευνα, που έγινε, φαίνεται ότι δεν οδήγησε πουθενά, και οι Broaddus δεν μπορούσαν να ζουν άνετα στο νέο τους σπίτι. Ο πατέρας αποφάσισε να εγκαταστήσει κάμερες, πέρασε νύχτες μέσα στο σκοτάδι, ερεύνησε το παρελθόν κάθε γείτονα και μάλιστα ευλόγησε το σπίτι για να το προστατεύσει.  

Ιδιαίτερα αναστατωμένοι, ο Derek και η Maria μήνυσαν τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, κατηγορώντας τους ότι έκρυβαν την απειλή που κυρίευε το σπίτι. Μετά από μήνες που ζούσαν μέσα στο φόβο, οι Broaddus αποφάσισαν τελικά να πουλήσουν το σπίτι στην οδό Boulevard 657. Αλλά λόγω του θορύβου που είχε δημιουργηθεί στα μέσα ενημέρωσης γύρω από την ιδιότυπη κατάστασή τους, έπρεπε να περιμένουν περισσότερα από πέντε χρόνια για να μπορέσουν να το πουλήσουν για 950.000 δολάρια, 400.000 δολάρια λιγότερα από την τιμή που είχαν πληρώσει.  

Παρά την έρευνα, ο Watcher δεν εντοπίστηκε ποτέ και η ταυτότητά του εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο ακόμα και τώρα. Μέχρι σήμερα, οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έχουν λάβει ποτέ επιστολή από κάποιον άγνωστο παρατηρητή, ούτε έχουν δεχτεί απειλές. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top