Now Reading
«The Polar Express»: Η θέση που κατέκτησε στα Ρεκόρ Γκίνες και οι 5 ερμηνείες του Tom Hanks

«The Polar Express»: Η θέση που κατέκτησε στα Ρεκόρ Γκίνες και οι 5 ερμηνείες του Tom Hanks

Avatar photo

Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα οκτάχρονο αγόρι που δεν πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών.

Οι παιδικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες αποτελούν έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μπει όλη η οικογένεια στο πνεύμα των γιορτών. Με θέμα την καλοσύνη, την ελπίδα και την αγάπη μας λένε παραμύθια για όσα έχουν αληθινή αξία στη ζωή. Γινόμαστε όλοι παιδιά, ταξιδεύουμε σε ένα φανταστικό χριστουγεννιάτικο κόσμο και πιστεύουμε ξανά στον Αϊ Βασίλη.

Σίγουρα αυτή την στιγμή ανατρέχεις στην παιδική σου ηλικία και σκέφτεσαι τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που έβλεπες. Να σου θυμίσω «Το Πολικό Εξπρές» (The Polar Express) που σίγουρα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου.

Η ταινία περιπέτειας φαντασίας κινουμένων σχεδίων, αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που, την παραμονή των Χριστουγέννων βλέπει ένα μυστηριώδες τρένο με προορισμό τον Βόρειο Πόλο. Σταματά έξω από το παράθυρό του και καλείται να επιβιβαστεί από τον μαέστρο του. Το αγόρι ενώνει πολλά άλλα παιδιά καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι για να επισκεφτούν τον Άγιο Βασίλη, προετοιμάζοντας τα Χριστούγεννα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Tom Hanks , επίσης ένας από τους εκτελεστικούς παραγωγούς της ταινίας, σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, με τους Daryl Sabara, Nona Gaye, Jimmy Bennett και Eddie Deezen σε δεύτερους ρόλους.

Το Polar Express κυκλοφόρησε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου στις 13 Οκτωβρίου 2004 και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Νοεμβρίου 2004. Η ταινία αρχικά είχε υπολειπόμενη απόδοση στο box office, με εισπράξεις 286 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι προϋπολογισμού 165–170 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι μεταγενέστερες επανακυκλοφορίες βοήθησαν να ωθήσει τα έσοδα της ταινίας στα 314 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αργότερα, η ταινία καταγράφηκε στα Ρεκόρ Γκίνες του 2006 ως η πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή ταινία λήψης. Η ταινία σηματοδοτεί επίσης τον τελευταίο υποκριτικό ρόλο του Michael Jeter πριν από το θάνατό του, και έτσι η ταινία αφιερώθηκε στη μνήμη του.

Οι ερμηνείες του Tom Hanks στην ταινία

Εκτός από το πρωταγωνιστικό αγόρι, ο ηθοποιός υποδύθηκε τον πατέρα του χαρακτήρα, τον μαέστρο, τον Hobo και τον Άγιο Βασίλη στο The Polar Express, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χαρακτήρων του μέχρι πέντε. Επειδή η ταινία γυρίστηκε με τη λήψη κίνησης, ο Hanks έπρεπε να ερμηνεύσει κάθε μέρος σε μια ηχητική σκηνή, καθώς και να μιλήσει.

Ως αφηγητής, μας οδηγεί σε έναν κόσμο χιονισμένο όπου ένα μαγεμένο τρένο μπορεί να μεταφέρει παιδιά απευθείας στον Βόρειο Πόλο, ένα σύμπαν κατευθείαν από το ομώνυμο βιβλίο του 1985 που ενέπνευσε την ταινία. Ως το φάντασμα του ανθρώπου που οδηγεί το Polar Express, δοκιμάζει την πίστη του Hero Boy (Daryl Sabara και Josh Hutcherson) στον Άγιο Βασίλη. «Το να βλέπεις είναι να πιστεύεις. Έχω δίκιο;», λέει στο Hero Boy καθώς κάνουν το ταξίδι τους για να δουν τον Άγιο Βασίλη από κοντά μια για πάντα. Με τη βοήθεια των φίλων του, του Know It-All (Eddie Deezen) και του Hero Girl (Nona Gaye), το Hero Boy έχει την ελπίδα ότι ο Άγιος Βασίλης είναι αληθινός.

Και φυσικά, ο Hanks φωνάζει επίσης τον Άγιο Βασίλη, κρατώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό στις καρδιές μας υπενθυμίζοντας στο Hero Boy να πιστεύει πάντα. «Αυτή η καμπάνα είναι ένα θαυμαστό σύμβολο του πνεύματος των Χριστουγέννων, όπως κι εγώ», λέει ο Άγιος Βασίλης στο Hero Boy όταν τελικά συναντιούνται. Ως ένδειξη για να τον θυμάται, ο Άγιος Βασίλης χαρίζει στο αγόρι ένα μαγικό ασημένιο κουδούνι που μπορούν να ακούσουν μόνο όσοι πιστεύουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. «Απλώς θυμηθείτε, το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται στην καρδιά σας», προσθέτει.

Από τις άγριες κραυγές και τις αυστηρές προειδοποιήσεις μέχρι το φωνητικό “ho ho ho” που βγάζει ως Άγιος Βασίλης, οι ερμηνείες του Hanks κάνουν το «The Polar Express» ένα σύγχρονο κλασικό γιορτινό.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
aoc


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top