Now Reading
Τα πιο δημοφιλή νέα beauty trends για το 2023 σύμφωνα με τους χρήστες του Pinterest

Τα πιο δημοφιλή νέα beauty trends για το 2023 σύμφωνα με τους χρήστες του Pinterest

Avatar photo

Το μήκος δεν είναι το παν, και η μείωση των extensions και των μακριών νυχιών μπορεί να μας δώσει τη ώθηση για μια καλύτερη χρονιά. Το Pinterest μας δίνει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για τις νέες τάσεις που έρχονται.

Η έρευνά σχετικά με τις αναζητήσεις των χρηστών στην πλατφόρμα διεξήχθη από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με το Pinterest Predicts: 2023 Trend Forecast,  την έκθεση τάσεων του Pinterest για το 2023.  

Τα δυνητικά επικίνδυνα νύχια σε σχήμα φέρετρου αφήνονται στην ησυχία τους -ευτύχως- και τα αγαπημένα της Gen Z αναλαμβάνουν τα ηνία. Οτιδήποτε μικρό και γλυκό είναι πολύ in και μαθαίνουμε να δίνουμε προσοχή σε περισσότερα από το δέρμα στο πρόσωπό μας. Οι τάσεις του 2023 ευνοούν τις επιλογές που επιτρέπουν την ευελιξία, για παράδειγμα μη δεσμευτικά στυλ νυχιών, εύκολα ανταλλάξιμα χρώματα μαλλιών και κοψίματα που θα ξεκινήσουν χαριτωμένα και θα μεγαλώσουν μια χαρά.  

 

Μετά από χρόνια μίμησης πολύπλοκων σεμιναρίων μακιγιάζ, είμαστε έτοιμες να κάνουμε μια ρουτίνα μακιγιάζ 5 λεπτών να μετράει, να επικεντρωθούμε στη μινιμαλιστική περιποίηση της επιδερμίδας και να επιτρέψουμε στην ομορφιά των καθαρών κοριτσιών να κατακτήσει το TikTok. Τελικά, το λιγότερο είναι περισσότερο και το Pinterest προβλέπει ότι το 2023 θα μας δείξει ακριβώς αυτό.  

1.Κόντα χαρτωμένα νύχια

Για χρόνια, οι Kardashians είχαν πιάσει την κουλτούρα στα χέρια τους με τα γυαλιστερά, μακριά νύχια τους, ασκώντας πίεση στους θαυμαστές τους να πηγαίνουν στο κομμωτήριο με το πρώτο σημάδι σπασίματος για να συμβαδίζουν. Είτε πρόκειται για στρογγυλά, τετράγωνα ή σε σχήμα πάπιας, όπως η Cardi B (μέσω του Allure), είτε για κοσμήματα είτε για απλές εμφανίσεις, τα μακριά νύχια ήταν in, αν και μπορεί να έχουν αρχίσει να φεύγουν, χάρη στην τάση των μικρο-γαλλικών νυχιών. Το look είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται – ένα γυαλιστερό nude με μια γραμμή στην κορυφή του νυχιού – αλλά γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η χρήση ενός pop χρώματος αντί της παραδοσιακής λευκής γραμμής. Οι αναζητήσεις αυξήθηκαν στο Pinterest κατά 235% μεταξύ 2020 και 2022, καθιστώντας σαφές ότι η διασκεδαστική και πρακτική εμφάνιση μπορεί να έρθει για να μείνει, σύμφωνα με την έκθεση τάσεων του Pinterest για το 2023. 

 

2.Gemini Hair

Σύμφωνα με το Pinterest, τα μαλλιά γίνονται το νέο μακιγιάζ ένα εργαλείο καλλιτεχνικής αυτοέκφρασης. Αυτό το επόμενο look είναι σίγουρα εύκολο να εντοπιστεί στη φύση και είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα όταν έχετε τη δική σας δημιουργική εκδοχή. Τα μαλλιά Δίδυμοι, ή αλλιώς δίχρωμα μαλλιά, έχουν δίδυμες προσωπικότητες που μας κάνουν να μοιάζουμε με δύο διαφορετικά άτομα. Μπορεί να θυμάστε το πράσινο δίχρωμο λουκ της Billie Eilish – πράσινες ρίζες με μαύρο για αντίθεση στα μήκη, σύμφωνα με το Glamour. 

Η τραγουδίστρια της pop Fletcher ήταν μια από τις πρώτες πρωτοπόρους αυτού του look και μας προκάλεσε μεγάλη ζήλεια για τα μαλλιά της, στο Instagram. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναζητήσεις για «multi tone hair» αυξήθηκαν κατά 135% τα τελευταία δύο χρόνια που ερευνά το Pinterest. Άλλα στατιστικά στοιχεία περιλάμβαναν μια αύξηση 215% στις αναζητήσεις για «μπλε και μαύρες πλεξούδες», μια αύξηση 150% στις αναζητήσεις για “λεβάντα και ξανθά μαλλιά” και μια τεράστια αύξηση 345% στις αναζητήσεις για “ροζ και λεβάντα μαλλιά”. 

  3. Φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής

Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένα από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματος, ειδικά από τη στιγμή που συνήθως επικεντρωνόμαστε σε αυτό που αναπτύσσεται από αυτό. Η έκθεση τάσεων του Pinterest για το 2023 το αποκαλεί αυτό “skinification”, δηλαδή να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής περισσότερο από την εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σας. Οι συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα κλίνουν σε μεγάλο βαθμό προς την Gen X και τους Boomers, οι οποίοι λαμβάνουν νέα μέτρα για την προστασία του τριχωτού της κεφαλής τους, ενισχύοντας παράλληλα την αγορά φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής. Τόσο το «καθαρό τριχωτό της κεφαλής» όσο και οι «τεχνικές μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής» σημείωσαν αύξηση 55% στα βιβλία του Pinterest, ενώ η «θεραπεία για το  ξηρό τριχωτό της κεφαλής» αυξήθηκε κατά 70%, «η μάσκα μαλλιών για ανάπτυξη» κατά 80% και η «καθαρή συσσώρευση του τριχωτού της κεφαλής» κατά 45%. 

4.Micro bangs

 Μπορεί να θυμάσαι ότι το ντεμπούτο της Emma Watson με τα baby bangs είτε ως πολιτισμική αλλαγή είτε ως μεγάλη αστοχία, αλλά όπως και να ‘χει, ήταν ένα look που δεν θα ξεχάσουμε σύντομα. Τώρα, οι micro bangs είναι οι παιχνιδιάρικοι, ελαφρώς μεγαλωμένοι απόγονοι του baby bang, που ταιριάζουν απόλυτα στην προβλεπόμενη τάση του 2023 less-is-more, ενώ παράλληλα προσθέτουν λίγο δυναμισμό στο βασικό σας κούρεμα. Σύμφωνα με το Pinterest Predicts: 2023 Trend Forecast, οι αναζητήσεις για micro bangs αυξήθηκαν κατά 110% μεταξύ του 2020 και του 2022, γεγονός που πιθανότατα υποδεικνύει ότι η νεανική τάση είναι έτοιμη για έναν ακόμη γύρο. 

 

5.Φρέσκα κοψίματα 

Τα κομψά και αιχμηρά κοψίματα είναι μόδα τουλάχιστον από τότε που η Kylie Jenner άρχισε να φλερτάρει με το χτένισμα πίσω στο 2016 και έκανε το ντεμπούτο της με ένα φρέσκο κόψιμο το 2021, σύμφωνα με το POPSUGAR. Η εμφάνιση ταιριάζει με το συνολικό κούρεμα και την ελαχιστοποίηση που είδαμε στην έκθεση τάσεων του Pinterest και το δημοφιλές bob cut κυμαίνεται από τα μαλλιά μέχρι το μέσο του λαιμού μέχρι το κόψιμο στο κάτω μέρος των αυτιών, καθιστώντας το εύκολο και διασκεδαστικό για να το φτιάξεις. Οι αναζητήσεις στο Pinterest για το chopped bob αυξήθηκαν κατά 550% στην πρόσφατη έκθεση τάσεων της πλατφόρμας, ενώ τα κοντά χτενίσματα με πλεξούδες απολαμβάνουν επίσης αύξηση 45%. 

https://www.instagram.com/p/BopigXxhfjQ/

Χρωματικές πινελιές 

Τέλος, τα μαλλιά balayage ακολουθούν από κοντά τα μαλλιά Gemini για την επόμενη επισκέωη μας στο κομμωτηρίο. Την υψηλότερη βαθμολογία στη μελέτη τάσεων του Pinterest σημείωσε το «καστανό προς ροζ balayage», το οποίο αναζητήθηκε 280% περισσότερο μεταξύ 2020 και 2022, και το «multi tone hair color», το οποίο είχε αύξηση 135%. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτές οι συγκεκριμένες εμφανίσεις κίνησαν την περιέργεια των χρηστών ένα φυσικό χρώμα μαλλιών που περνάει απρόσκοπτα σε έναν ιδιόρρυθμο ροζ τόνο είναι σίγουρα μια εικονική εμφάνιση που φιλοτεχνήθηκε από έναν ταλαντούχο κομμωτή. Και παρόλο που βλέπουμε κάποια μορφή μαλλιών balayage, η νέα τάση προς πιο τολμηρά χρώματα μαλλιών αντανακλά μια συνολική ανάπτυξη του στυλ μετά την πανδημία. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μάσκες προσώπου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τριχόπτωση μετά τον covid


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top