Now Reading
Τα deco trends που ανέδειξε το TikTok για το 2022 και θα μας επηρεάσουν και το 2023

Τα deco trends που ανέδειξε το TikTok για το 2022 και θα μας επηρεάσουν και το 2023

Avatar photo

Πώς το TikTok μάς ενέπνευσε να αλλάξουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας και ποιες τάσεις κυριάρχησαν το 2022.

Το TikTok μάς έχει επηρεάσει να δοκιμάσουμε πολλά απροσδόκητα πράγματα φέτος, αλλά χρησιμεύει επίσης ως έμπνευση για τα πιο πρακτικά, καθημερινά πράγματα, όπως πώς να βελτιώσουμε το σπίτι μας. Είτε αυτό σημαίνει απλώς την αναδιοργάνωση ενός ακατάστατου ντουλαπιού ή την προσθήκη ενός στοιχείου σχεδιασμού για να μεταμορφώσει ένα βαρετό δωμάτιο, το TikTok έχει εμπνεύσει πολλούς από εμάς να το κάνουμε.

Το Taskrabbit, η διαδικτυακή αγορά παροχών υπηρεσιών για οικιακά έργα, ανέλυσε 3,9 εκατομμύρια κρατήσεις Taskrabbit από τους τελευταίους 12 μήνες για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τις ανερχόμενες εργασίες. Διεξήγαγε λοιπόν μια έρευνα για να μάθει πώς οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων προώθησαν αυτές τις τάσεις. Για να είμαστε σαφείς, το TikTok απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος παίκτης σε αυτό το παιχνίδι, με το Pinterest και το YouTube να έρχονται ως οι κορυφαίες πηγές έμπνευσης για το σπίτι και τους εσωτερικούς χώρους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα. Ωστόσο, πολλές από τις κορυφαίες κρατήσεις και αιτήματα στο Taskrabbit μπορούν να ανιχνευθούν στις δημοφιλείς τάσεις και κοινότητες του TikTok.

Κορυφαίες τάσεις για το σπίτι του 2022 που ανέδειξε το TikTok 

  • Καμπύλες και καμάρες

Σε ορθογώνια δωμάτια, η καμπυλότητα και οι στρογγυλεμένες άκρες μπορούν να βοηθήσουν στην απαλότητα της ατμόσφαιρας των εσωτερικών χώρων, κάνοντας τους χώρους να αισθάνονται πιο ήρεμοι και αναπαυτικοί. Αν και ορισμένοι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιών είναι τυχεροί που έχουν ενσωματωμένες καμάρες στα σπίτια τους, πολλοί άλλοι χρειάστηκε να βρουν πιο δημιουργικούς τρόπους για να αποκτήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Εκεί ήταν που τα social media ήταν πραγματικά χρήσιμα. Οι βαμμένες καμάρες ήταν παντού στο TikTok τον περασμένο χρόνο και σύμφωνα με το Taskrabbit, το 23% των χρηστών του TikTok δοκίμασαν την τάση στα σπίτια τους. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι τα αιτήματα για βαμμένες καμάρες αυξήθηκαν κατά 34% εκατό στο Taskrabbit φέτος.

  • Οργάνωση κουζίνας

Δεν μπορείς να μπεις στο TikTok χωρίς να δεις τουλάχιστον ένα βίντεο με κάποιον να ανανεώνει το ντουλάπι του ή να οργανώνει το ψυγείο του. Αυτά τα βίντεο έχουν εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους να ξανασκεφτούν την οργάνωση του σπιτιού τους, κυρίως στην κουζίνα. Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν οι μισοί (49%) όλων των χρηστών του TikTok έχουν εμπνευστεί να οργανώσουν το ψυγείο τους φέτος. Πολλοί άνθρωποι αναζήτησαν επίσης βοήθεια, με τα γενικά αιτήματα με τη βοήθεια του οργανισμού στο Taskrabbit να αυξάνονται κατά 37% από έτος σε έτος και οι κρατήσεις καθαρισμού να αυξάνονται κατά 55%. Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι οι αναφορές της λέξης «ανανέωση» αυξήθηκαν κατά 165 τοις εκατό.

  • Καλυμμένοι τοίχοι

Όχι άλλοι άδειοι τοίχοι. Αν και ο μινιμαλισμός είχε άφθονο χρόνο στο επίκεντρο, η έκθεση Taskrabbit δείχνει ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να γεμίζουμε τους τοίχους των σπιτιών μας με έργα τέχνης και ράφια. Το Taskrabbit σημείωσε αύξηση 25% στα αιτήματα προσάρτησης από έτος σε έτος, εν μέρει χάρη στο BookTok που ενέπνευσε το 36% των χρηστών να τοποθετήσουν ράφια για να εμφανίσουν τις συλλογές βιβλίων τους.

  • Εσωτερικοί χώροι ευεξίας

Ενώ το 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους ενδιαφέρει να έχουν ένα σπίτι που θα φαίνεται όμορφο στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων τους, υπάρχει επίσης ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός χώρου που ξεπερνά την απλή εμφάνιση και πραγματικά αισθάνεται καλά να ζεις. Σύμφωνα με την έρευνα , το 94% των ανθρώπων ανέφεραν επίσης ότι το πιο σημαντικό πράγμα για το σπίτι τους είναι ότι είναι άνετο και φιλόξενο. Αυτό οδήγησε σε αύξηση 200% στα αιτήματα κρατήσεων που αναφέρουν τη λέξη «ευεξία», με συγκεκριμένα αιτήματα κράτησης, όπως αίθουσες μουσικής, χώρους διαλογισμού, βιβλιοθήκες και γυμναστήρια στο σπίτι.

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2023 στη διακόσμηση του σπιτιού 

Με το 2023 να βρίσκεται προ των πυλών και το 2022 να πλησιάζει στο τέλος του, ο κόσμος του design προετοιμάζεται ήδη για τις νέες, συναρπαστικές τάσεις που θα φέρει ο νέος χρόνος. Brands στον χώρο του σχεδιασμού όπως οι Sherwin Williams, Benjamin Moore, Dunn-Edwards και Behr έχουν ανακοινώσει ήδη όλα τα χρώματα της χρονιάς για το 2023, με την Pantone να αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή της στις αρχές Δεκεμβρίου.

Και με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, αν το 2022 είχε να κάνει με την ηρεμία των πράσινων αποχρώσεων, το 2023 διαμορφώνεται ως η χρονιά των ζεστών, τονωτικών χρωμάτων. Αν αναρωτιέσαι  ποιες χρωματικές τάσεις μπορούμε να περιμένουμε το 2023, αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως σε γενικές γραμμές θα δούμε πολλούς γήινους τόνους, ζεστά ουδέτερες ροζ αποχρώσεις και περισσότερους πειραματισμούς με πλούσιες, σκούρες πινελιές και pop χρώματα. Φαίνεται ότι εδώ και πολλά χρόνια, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν πιο τολμηρά χρώματα, και το 2023 φαίνεται ότι επιτέλους είναι έτοιμοι να εντάξουν χωρίς φόβο τολμηρά χρώματα στο σπίτι τους. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top