Now Reading
Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα- Έχει ύψος όσο μια 7όροφη πολυκατοικία!

Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα- Έχει ύψος όσο μια 7όροφη πολυκατοικία!

Avatar photo

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσει το Σύνταγμα έφτασε νωρίς το πρωί από Καρπενήσι.

«Αναστάτωση» επικράτησε το πρωί της Παρασκευής 25/11 στο κέντρο της Αθήνας, αλλά για καλό σκοπό! Συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε από το Καρπενήσι το έλατο που θα κοσμεί το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας και θα σημάνει επίσημα την έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου στην Αθήνα.

Το δέντρο είναι 21 μέτρα και για την τοποθέτησή του στήθηκε ειδική βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα καθώς το δέντρο ζυγίζει 6 τόνους! Ήδη ο στολισμός του έχει ξεκινήσει από τα συνεργεία του δήμου και μάλλον αναμένεται να αργήσει καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν 6.000 λαμπιόνια. Μάλιστα, είναι δύο μέτρα πιο ψηλό από το περσινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, περίπου σαν μία επταώροφη πολυκατοικία!

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλιστα, ο δήμος επιφυλάσσει και μουσικό σόου στους πολίτες που θα βρεθούν εκεί καθώς θα τους ψυχαγωγήσει η γνωστή τραγουδίστρια Τάμτα.

Και μιας και μιλάμε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, δες εδώ πώς να κρεμάσεις τα φώτα του δικού σου χριστουγεννιάτικου δέντρου

Φέτος κρέμασε τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου σαν επαγγελματίας και δημιούργησε μια όμορφη λάμψη με συμβουλές από ειδικούς των σχεδιαστές για το πώς να τοποθετήσεις τα φώτα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πριν ξεκινήσεις, σύνδεσε τα φώτα στην πρίζα για να ελέγξεις αν όλες οι λάμπες λειτουργούν. Άφησε τα αναμμένα όσο εργάζεσαι με την τοποθέτηση τους, ώστε να βλέπεις πώς φαίνονται στο δέντρο και να μπορείς εύκολα να διαχειριστείς και να φωτίσεις τα σκοτεινά σημεία.

Ο οριζόντιος τρόπος είναι ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να τοποθετήσεις τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου – ταξιδεύοντας γύρω-γύρω από το δέντρο για να τυλίξεις τα φώτα-. Για να δώσεις στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μια επαγγελματική εμφάνιση, κρέμασε τα λίγο τυχαία, για να δώσεις στα φώτα μια πιο φυσική αίσθηση. Καθώς δουλεύεις, τοποθέτησε μερικά φωτάκια πιο βαθιά μέσα στα κλαδιά και τοποθέτησε μερικά πιο κοντά στο μπροστινό μέρος για να δημιουργήσεις βάθος. Κρύψε το βύσμα, σπρώχνοντάς το βαθιά μέσα στα κλαδιά.

Αν τα φώτα δεν κρέμονται ακριβώς εκεί που θέλεις, μπορείς να τυλίξεις λίγο σύρμα λουλουδιών γύρω από το καλώδιο και το κλαδί για να το κρατήσεις στη θέση του. Λύγισε τις ελεύθερες άκρες του σύρματος προς το πίσω μέρος του δέντρου για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

Πώς θα υπολογίσεις πόσα λαμπάκια χρειάζεται να βάλεις

«Ο μέσος άνθρωπος έχει συνήθως ένα δέντρο γύρω στο 1,80μ.», λέει η κατασκευάστρια σκηνικών και χειροτέχνης Karin Lidbeck-Brent. «Έτσι, ένας εύκολος, γενικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για κάθε 30 εκατοστά του δέντρου σαςθα θέλετε να χρησιμοποιήσετε 150 λαμπάκια». 

Παρόλα αυτά, αυτός είναι απλώς ένας γενικός οδηγός, μας λέει η Lidbeck-Brent καθώς εξαρτάται πραγματικά από το ύψος του δέντρου σου: Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι ένα ψηλότερο ή φαρδύτερο δέντρο θα χρειαστεί περισσότερα φώτα από ένα μικρό ή λεπτό. Επίσης, οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας. Σε κάποιους αρέσει η φωτεινή, υπέρλαμπρη εμφάνιση, ενώ άλλοι θέλουν να εστιάζουν στα στολίδια και όχι στα φώτα και προτιμούν μια λιγότερο φανταχτερή εμφάνιση. Όπως και να έχει, πρέπει επίσης να εξετάσεις πόσο χώρο έχεις για να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα φωτάκια για τους μήνες που δεν θα έχεις χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας- Instagram: Nikolas Kominis

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
αλλεργιες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τζακι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top