Now Reading
Σκουριά στο μπάνιο; 2 υλικά που έχεις στην κουζίνα την εξαφανίζουν σε χρόνο dt

Σκουριά στο μπάνιο; 2 υλικά που έχεις στην κουζίνα την εξαφανίζουν σε χρόνο dt

Avatar photo

Είτε προτιμάς να κάνεις ντους το πρωί, είτε το βράδυ θέλεις να απολαμβάνεις το ντους σου σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Ο χώρος του ντους είναι το μέρος που λόγω των πολλών νερών και της μεγάλης χρήσης που δέχεται, μαζεύει μούχλα ειδικά να δεν καθαρίζεται τακτικά. Μαζί με τη μούχλα κάτι άλλο που συνηθίζεται να εμφανίζεται είναι η σκουριά, άλλος ένας ενοχλητικός «βρώμικος επισκέπτης». Χάρη στο χρώμα της, η σκουριά είναι πολύ πιο αισθητή από τους άλλους λεκέδες. Σίγουρα έχεις μια τεράστια επιλογή από καθαριστικά αλλά η σκουριά βγαίνει με δυσκολία.

Καταρχάς θα πρέπει να καθαρίζεις το ντους σου πιο τακτικά και να βάλεις στόχο να το καθαρίζεις μια φορά τη βδομάδα. Έπειτα μπορεί να μην ξέρεις πως να απαλλαγείς από αυτή την επίμονη ουσία που ονομάζεται σκουριά, κι ενώ διαθέτεις άπειρα χημικά καθαριστικά η λύση είναι πιο απλή από όσο νομίζεις. Στην κουζίνα σου σίγουρα διαθέτεις τα συστατικά αυτά που απαιτούνται για να εξαλείψεις τον επίμονο αυτό λεκέ.

Πηγή: doityourself.com

Τι προκαλεί όμως τη σκουριά;

Η σκουριά σχηματίζεται όταν ο σίδηρος, το οξυγόνο και η υγρασία αλληλοεπιδρούν. Αν και δεν είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί με τα κατάλληλα εργαλεία, οι λεκέδες σκουριάς στο ντους σου μπορεί να υποδεικνύουν βαθύτερα προβλήματα που θα προκαλέσουν την επανεμφάνισή τους αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Σύμφωνα με την Express Sewer & Drain, οι λεκέδες σκουριάς στο ντους  θα μπορούσαν να υποδηλώνουν υψηλά επίπεδα σωματιδίων σκουριάς ή βακτηρίων στο νερό σου, όπως από σκουριασμένους σωλήνες. Το πρόβλημα θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ότι έχεις σκληρό νερό, εξηγεί η Express Sewer.

Το σκληρό νερό, το οποίο περιέχει αυξημένα επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου, προκαλεί επίσης αύξηση της συσσώρευσης αφρού σαπουνιού και μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους σωλήνες, για να μην αναφέρουμε το ξηρό δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής με φαγούρα. Για να σταματήσεις την επανάληψη των λεκέδων σκουριάς, εγκατέστησε ένα σύστημα φιλτραρίσματος ή αποσκλήρυνσης νερού για την επεξεργασία του περιεχομένου του νερού σου. Εάν το πρόβλημα επιμένει, ίσως πρέπει να προσλάβεις έναν υδραυλικό για να ρίξει μια ματιά στα υδραυλικά και να σου συστήσει τις συμβουλές των ειδικών του.

Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες από σκουριά

Ο πιο καλός τρόπος για να απομακρύνεις τους λεκέδες σκουριάς από την επιφάνεια του ντους, είναι ο απλός συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το ξίδι. Με τα δυο αυτά υλικά μπορείς να αντιμετωπίσεις κι άλλους επίμονους λεκέδες, όπως αυτούς στη ντουζιέρα σου. Η χρήση της μαγειρικής σόδας με το ξίδι επιπλέον εξαλείφει τον αφρό του σαπουνιού όπως και τη συσσώρευση του σκληρού νερού.

Για να απαλλάξεις το ντους από τη σκουριά με αυτή τη μέθοδο, πρώτα από όλα πρέπει να φορέσεις γάντια για να διατηρήσεις τα χέρια σου καθαρά και χωρίς ερεθισμούς. Ενώ η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι ασφαλέστερα από πολλά σκληρά καθαριστικά μπάνιου που κυκλοφορούν εκεί έξω, η χημική τους αντίδραση μπορεί ακόμα να ερεθίσει ή να ξηράνει το δέρμα σου. Στη συνέχεια, πασπάλισε γενναιόδωρα με τη μαγειρική σόδα τη λερωμένη περιοχή και στη συνέχεια ρίξε στο σημείο άφθονο ξύδι. Τρίψε με ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα για να απομακρύνεις καλά τη σκουριά. Επανέλαβε τη διαδικασία αν ο λεκές επιμένει, αφήνοντας το διάλυμα να δράσει για λίγο πριν το τρίψιμο. Για λεκέδες στους τοίχους του ντους, μπορείς να βάλεις τη μαγειρική σόδα και το ξύδι απευθείας στο σφουγγάρι για ευκολότερη εφαρμογή πριν τρίψεις το σημείο του τοίχου που θέλεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΠΑΡΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 ταξίδια που πρέπει να κάνεις μαζί του για να διαπιστώσεις αν είναι στα αλήθεια ο ιδανικός

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top