Now Reading
Πώς να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα και τα υφάσματα

Πώς να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα και τα υφάσματα

Avatar photo

Μην πανικοβάλλεσαι αν σου χυθεί βερνίκι στα ρούχα σας ενώ βάφεις τα νύχια σου μπορεί να διορθωθεί με λίγο σαπούνι και νερό. Από τη χρήση ενός αρώματος μέχρι μια οδοντόκρεμα, εδώ είναι όλοι οι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τον πιθανό λεκέ που έχει δημιουργηθεί από το αγαπημένο βερνίκι νυχιών σου.

Το βερνίκι νυχιών είναι ένα από τα πιο δύσκολα προϊόντα ομορφιάς που βγαίνουν από τα ρούχα, οπότε η καλύτερη λύση είναι να πας το λερωμένο από το βερνίκι νυχιών ρούχο στο καθαριστήριο. Αλλά αν είσαι αποφασισμένη να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τον λεκέ μόνη σου, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις την παρακάτω μέθοδο με ασετόν για αφαίρεση βερνικιού νυχιών. 

Οι περισσότερες ατυχίες συμβαίνουν στο μανικιούρ στο σπίτι -τα νύχια κομμένα πολύ κοντά, τα τραχιά πετσάκια και οι μουτζούρες- είναι προσωρινές, αλλά το να χυθεί βερνίκι στο αγαπημένο σου ρούχο ή στο ύφασμα του καναπέ μπορεί να αφήσει μόνιμο σημάδι. Η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις όταν εντοπίσεις έναν λεκέ από βερνίκι στα ρούχα είναι να παραμείνεις ψύχραιμη.  

 

Ο πανικός μπορεί να σε κάνει να απλώσεις τον λεκέ ή να τρίψεις το ύφασμα πολύ επιθετικά. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μετά άρχισε να δουλεύεις για την εξαφάνιση του λεκέ. Μόλις χαλαρώσεις από το αρχικό σοκ, θα διαπιστώσεις ότι είναι δυνατόν να απαλλαγείς από τους λεκέδες από βερνίκι νυχιών με μερικά απλά βήματα, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που πιθανότατα έχεις ήδη στο σπίτι. 

Δοκίμασε την τεχνική  

Πριν ξεκινήσεις ως προς την αντιμετώπιση ενός λεκέ, θα πρέπει πάντα να δοκιμάζεις την τεχνική καθαρισμού και το προϊόν σε μια εσωτερική ραφή για να βεβαιωθείς ότι δεν θα βλάψει το ύφασμα. Τα ευαίσθητα υφάσματα μπορούν συνήθως να αντέξουν τα καθαριστικά λεκέδων, αλλά έχουν πρόβλημα με το τρίψιμο, γι’ αυτό θα πρέπει να το κάνεις απαλά. 

 

Απαραίτητα υλικά 

Οι περισσότερες αφαιρέσεις βερνικιών δεν απαιτούν κάποιον ειδικό εξοπλισμό, αλλά θα πρέπει να έχεις μερικά βασικά πράγματα πρόχειρα για να κάνεις τη διαδικασία να κυλήσει πιο ομαλά. Τα καλύτερα εργαλεία είναι πιθανότατα πράγματα που έχεις ήδη όπως σαπούνι πλυντηρίου, μπατονέτες και ασέτον. 

Πώς να καθαρίσεις έναν λεκέ από βερνίκι νυχιών 

Μόλις συγκεντρώσεις τα υλικά σας και δοκιμάσεις ένα μικρό κομμάτι υφάσματος, μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από τα ρούχα.  

1.Πάρε δύο καθαρές πετσέτες 

Αφού ελέγξεις για να βεβαιωθείς ότι το ασετόν δεν παραμορφώνει το ύφασμα του ρούχου, τοποθέτησε το ρούχο πάνω σε μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, πάρε μια άλλη καθαρή πετσέτα, βούτηξε την στο ασετόν και σκουπίστε τον λεκέ. Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να σπρώξεις αυτό το βερνίκι νυχιών μέσα και να αφαιρέσεις επίσης λίγο από την κορυφή, ώστε να καθαρίσεις και τις δύο πλευρές.  

2. Χρησιμοποίησε ειδικό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων 

Αφού σκουπίσεις και επεξεργαστείς τον λεκέ με ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων. Άφησε το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων να δράσει για 15 λεπτά ή περισσότερο. Όσο περισσότερο χρόνο μείνει πάνω του, τόσο το καλύτερο, πολλά σκευάσματα αφαίρεσης λεκέδων έχουν ένζυμα που χρειάζονται πολύ χρόνο για να διασπάσουν τους λεκέδες, αλλά οποιοδήποτε είδος σκευάσματος αφαίρεσης λεκέδων σε σπρέι θα είναι πραγματικά ευεργετικό για τους λεκέδες μακιγιάζ. Μπορείς ακόμη και να πετάξετε το ρούχο στο καλάθι και να αφήσεις το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων να δράσει μέχρι να είσαι βάλεις το επόμενο πλυντηρίου. 

 

3. Πλύνε και στέγνωσε 

Εάν δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερο από 15 λεπτά για να δράσει το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων, απλά πλύνε και στέγνωσε το ρούχο όπως θα έκανες κανονικά. Εάν μπορείς να διακρίνεις ακόμα τον λεκέ σε αυτό το σημείο, μπορείς είτε να επαναλάβεις τη διαδικασία είτε να πας στο στεγνοκαθαριστήριο της περιοχής σου. 

 

Το ξύδι δεν είναι μόνο για φαγητό, είναι και για τα ρούχα- Δες πώς τα κρατάει μαλακά σαν καινούρια

Το ξύδι μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του ξεθωριάσματος των ρούχων και ταυτόχρονα να τα διατηρήσει απίστευτα απαλά. Η καθαριστική δύναμη του ξιδιού δεν είναι μυστικό, αλλά η χρήση του στα ρούχα είναι λίγο λιγότερο γνωστή.

Το πλύσιμο είναι μια από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές πολλών γυναικών, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα φρεσκοπλυμένα, απαλά ρούχα κάνουν τη διαδικασία να αξίζει τον κόπο. Η χρήση λευκού ξιδιού στο πλυντήριο μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στο να γίνουν τα χρώματα των ρούχων πιο ζωντανά και τα λεύκα πιο λαμπερά.

Τα ξεθωριασμένα ρούχα είναι πάντα μία μεγάλη απογοήτευση. Ωστόσο, οι όξινες ιδιότητες του ξυδιού παρέχουν σημαντική βοήθεια για να αποκτήσεις εύκολα μαλακά και με «έντονα» χρώματα ρούχα.

Η διαδικασία  που πρέπει να ακολουθήσεις είναι εύκολη και απλή. Το ξύδι είναι μία εκπληκτική ουσία που αγαπούν τα χρωματιστά ρούχα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς φόβο για να αποκτήσουν μεγαλύτερη απαλότητα τα υφάσματα και να αποτρέψεις το ξεθώριασμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα οικιακής φροντίδας το ξύδι χρησιμοποιείται για τη μείωση του ξεθωριάσματος επειδή είναι μια όξινη ουσία. Όταν εφαρμόζεται στο ύφασμα, βοηθά να σταθεροποιηθεί η βαφή στο ύφασμα, καθιστώντας το λιγότερο πιθανό να ξεθωριάσει.

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι το οξύ χρησιμεύει ως βυρσοδέτης, ο οποίος ενθαρρύνει το ύφασμα να απορροφήσει τη βαφή και κατά συνέπεια κάνει τα ρούχα να φαίνονται φωτεινά και πολύχρωμα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράθυρο με κουρτίνες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
cold girl beauty trend

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top