Now Reading
Η Νάξος προτείνεται ανάμεσα σε παγκόσμιους προορισμούς ακόμη και για χειμερινές διακοπές

Η Νάξος προτείνεται ανάμεσα σε παγκόσμιους προορισμούς ακόμη και για χειμερινές διακοπές

Avatar photo

Αν θέλεις να ταξιδέψεις ακόμη και τώρα που φθινοπώριασε η Ελλάδα είναι μέσα στη λίστα προορίσμων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαντάζουν ειδυλλιακά καθώς προσφέρουν τόπους για να επισκεφθείς, όμως τις περισσότερες φορές “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να επισκεφθείς και να αποφύγεις προορισμούς που είναι υπερπλήρεις.

Είναι πολύ όμορφο να μπορείς και να πηγαίνεις σε προορισμούς όπου οι κάτοικοι πραγματικά σε καλώς ορίζουν και ξεφεύγεις από την πεπατημένη που οι περισσότεροι σου προτείνουν για να ταξιδέψεις μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Όταν τίθενται και οικολογικά ζητήματα

Η ιδέα και μόνο να επιτρέπεται ο τουρισμός σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς μπορεί να αποκομίσει σε πολλά οφέλη, για παράδειγμα στην εισροή τουριστικών χρημάτων και στην δια-πολιτιστική ανταλλαγή, δίνοντας παράλληλα σε δημοφιλείς προορισμούς ένα διάλειμμα από τον υπερβολικό κόσμο, το θόρυβο και τη ρύπανση. Επίσης, η επίσκεψη σε ένα μη γνωστό προορισμό τις περισσότερες φορές μπορεί να σου εξασφαλίσει μια πιο αυθεντική και πιο ευχάριστη εμπειρία.

4 λιγότερα γνωστά, εναλλακτικά μέρη ακόμη και γι΄αυτή την εποχή

Σίγουρα στη μακριά λίστα που έχεις κάνει υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που θέλεις να επισκεφθείς. Όμως τι θα έλεγες να ξεκινήσεις, ακόμη και τώρα, επιλέγοντας προορισμούς που είναι πιο εναλλακτικοί ακόμη και αυτή την εποχή, είναι μια αρχή στο να ενδυναμώσεις προορισμούς που δε βάζει ο νους σου.

1.Umbria, αντί για Τοσκάνη

Μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Ιταλίας, είναι η Τοσκάνη. Ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις συνωστισμό ειδικά αν πας τη εποχή που γίνεται γευσιγνωσία κρασιών και να νιώσεις σα μια “μηχανή από γρανάζι” που πηγαίνεις μαζικά όπως οι τουρίστες. Αντ’ αυτού, δοκίμασε να πας στην Umbria, όπου δε θα συναντήσεις πολύ κόσμο και θα μπορέσεις να κάνεις επαφές με τους ντόπιους, τους οινοποιούς, τους βοσκούς της περιοχής και να απολαύσεις τις γεύσεις και τα τοπικά έθιμα. Αξίζει τον κόπο να μείνετε στο Palazzetta del Vescono, όπου διαθέτει ένα μεγάλο κελάρι κρασιών που προορίζεται για τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής.

2.Νάξος η επιλογή σου και για χειμώνα

Η Νάξος φημίζεται για τις λαμπερές ακτές της αλλά ταυτόχρονα είναι κι ένας προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν surf, windsurf και kite surf .Παρόλα αυτά δε διαθέτει μόνο όμορφες καλοκαιρινές παραλίες για σπορ αλλά και πολύ ωραία ορεινά χωριά καθώς η Νάξος είναι ένα πολύ μεγάλο νησί. Διαθέτει πολλά μέρη που μπορείς να επισκεφθείς από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία ή και το κάστρο της. Το σίγουρο είναι πως θα φας πάρα πολύ καλά, μιας και τα προϊόντα είναι όλα τοπικά και παράγονται στο νησί. Η Νάξος πραγματικά είναι ένας φυσικός θυσαυρός.

3.Αντί για ελβετικές Άλπεις επίλεξε τα βουνά Tien Shan στο Κιργιστάν

Κατά τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου, οι περισσότεροι  τουρίστες συγκεντρώνονται στις Άλπεις , με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της περιοχής από 6.000, λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα να φτάνει τις 40.000. Αντιλαμβανόμαστε πως οι  φυσικοί πόροι που η περιοχή θα πρέπει να καταναλώσει είναι δεκαπλάσια, για να μην αναφέρουμε τις νέες γόνδολες και τελεφερίκ για τη μεταφορά των τουριστών που έχουν ως αποτέλεσμα τη φυσική ακεραιότητα των βουνών που κινδυνεύουν. Σου προτείνουμε αντ’ αυτού τα βουνά της Κιργιζίας, τα οποία είναι σχεδόν ίδια σε κλίμακα με τις Άλπεις αλλά και σε έκταση και σε εμφάνιση, με πολύ λιγότερο κόσμο όμως. Η πεζοπορία είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις εκεί, ειδικά αν μένετε στο Μπισκέκ, που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της χώρας, και στις γύρω περιοχές το συγκεκριμένο σπορ ενδείκνυται.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top