Now Reading
Όλα τα wellness trends που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το 2023

Όλα τα wellness trends που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το 2023

Avatar photo

Αυτοί οι ειδικοί μας καλούν το νέο έτος -που καταφθάνει σε λίγες μέρες, γεμάτο υποσχέσεις αισιοδοξίας- σε αυτά τα νέα trends υγείας, γυμναστικής και ομορφιάς.

Καθώς εισερχόμαστε στις τελευταίες μέρες πριν από το 2023, οι επιπτώσεις της πανδημίας εξακολουθούν να παραμένουν σχεδόν τρία χρόνια μετά. Και για πολλούς, ο COVID-19 άλλαξε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα σχήματα ευεξίας μας, για να μην αναφέρουμε, τη συλλογική αίσθηση ότι σε περιόδους αβεβαιότητας -είτε της υγείας, είτε της καριέρας, είτε του σπιτιού- εναπόκειται λοιπόν σε εμάς να πάρουμε το προβάδισμα στην καθιέρωση ρουτινών αυτοφροντίδας που ενισχύουν την ευεξία μας από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. 

Παρά την πανδημία που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι άνθρωποι βλέπουν την ευεξία με έναν νέο, φρέσκο φακό. Όμως, πρέπει να αναρωτηθούμε, τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αδικίες, τις οικονομικές δοκιμασίες και τα ισχυρά κλιματικά φαινόμενα, τι σημαίνει αυτό για τη συνολική ευημερία μας; Πώς έχουν αλλάξει οι νοοτροπίες και οι τρόποι μας γύρω από την υγεία μας ανθρώπου και πώς μπορούμε να την προσεγγίσουμε πιο βιώσιμα; 

Εντοπίσαμε έξι τάσεις που προβλέπουμε ότι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ευεξίας το 2023. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποιες από αυτές θα ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και θα επαναπροσδιορίσουν το τοπίο της υγείας για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες. 

Ενώ η πανδημία έχει επιβαρύνει σε τεράστιο βαθμό τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο, έχει σφυρηλατήσει έναν εντελώς νέο -και αποτελεσματικό- τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Η αξιοποίηση των «επισκέψεων» μέσω βίντεο και η εξ αποστάσεως παρακολούθηση έχουν πάρει κεντρική θέση στην πρόσβαση των παρόχων μας για τη θεραπεία μη επειγουσών καταστάσεων.  

Μια ανανεωμένη εστίαση στην ανακύκλωση τροφίμων 

Ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών έχει υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής «μηδενικών αποβλήτων», αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας – τα απορρίμματα τροφίμων εξακολουθούν να αποτελούν τεράστιο πρόβλημα-. Πρόσθεσε την ανακύκλωση – η οποία αυξάνεται και πάλι σε δημοφιλές μέγεθος- στη ζωή σου. Αν και η έννοια δεν είναι καινούργια για τους σεφ, η πανδημία προκάλεσε αναμφίβολα μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα εστιατόρια και φαίνεται τώρα να έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας συνειδητής πρακτικής.    

Μία εύκολα εφαρμόσιμη πρακτική μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας, να ελαχιστοποιήσει την επισιτιστική ανασφάλεια και να δημιουργήσει υγιεινές, βιώσιμες συνήθειες. Και, με τον καιρό, θα λύσει αναμφισβήτητα τις προκλήσεις της βιωσιμότητας στην κοινωνία και θα βοηθήσει στη διάσωση της αγαπημένης μας γης. 

Με το προσωρινό κλείσιμο των γυμναστηρίων, οι προσωπικοί γυμναστές, οι εκπαιδευτές γυμναστικής και οι ιδιοκτήτες των χώρων ευεξίας δέχθηκαν ένα τεράστιο πλήγμα – και αν μπορούσαν, έπρεπε να κάνουν μια στροφή σε εικονικά μαθήματα που θα μπορούσαν να αναπαράγουν την αίσθηση της σύνδεσης που πολλοί λαχταρούσαν να νιώσουν.   

Η πανδημία προσέφερε σε πολλούς ανθρώπους ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα και περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθούν και να δώσουν προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Η κουλτούρα του grind μετατοπίστηκε γρήγορα προς μια προσέγγιση που προσανατολίζεται περισσότερο στην ευεξία. Όσοι συνεχίζουν να εργάζονται στα γραφεία τους από το σπίτι μπορούν να αξιοποιήσουν την εικονική γυμναστική κατά την κρίση τους, καθώς τους παρέχει πρόσβαση σε μικρότερες, ταχύτερες, ιδιωτικές στιγμές άσκησης. Η ευεξία είναι ένας απαραίτητος τρόπος ύπαρξης που μοιάζει διαφορετικός για τον καθένα. Η γυμναστική δεν θεωρείται πλέον μια χαλαρή δραστηριότητα, αλλά ένας αποδεκτός, απαραίτητος κανόνας.  

Η αυξημένη αυτοφροντίδα και η εργασία από το σπίτι ήταν τα μεγαλύτερα υποπροϊόντα που προέκυψαν από την πανδημία. Αλλά δυστυχώς, οι περιπτώσεις κατάθλιψης και άγχους αυξήθηκε σημαντικά, με το 43% των ανθρώπων να βιώνουν περισσότερο άγχος και το 45% περισσότερη κατάθλιψη. Το θετικό αποτέλεσμα; Το στίγμα έχει μειωθεί γύρω από την αναζήτηση βοήθειας και οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση τα κλιμακούμενα ζητήματα ψυχικής υγείας.  

Σε μια έρευνα του Μαΐου 2022 που διεξήχθη από την Zocdoc, το 77% των ερωτηθέντων ασθενών δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον έναν συνδυασμό τηλεϊατρικής και προσωπικής φροντίδας, ενώ το 83% των παρόχων δήλωσε ότι το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό τόσο τηλεϊατρικής όσο και προσωπικών επισκέψεων. 

Εξορθολογισμένες ρουτίνες περιποίησης του δέρματος 

Η απλούστευση θα είναι το όνομα του παιχνιδιού για την ομορφιά μετά την πανδημία. Τα καλλυντικά προϊόντα γνώρισαν μεγάλη άνθηση κατά τους πρώτους μήνες της καραντίνας, καθώς όλες μας ήμασταν στο σπίτι, με περισσότερο χρόνο στον καθρέφτη, φορώντας λιγότερο ή και καθόλου μακιγιάζ. 

Σε μια μελέτη του 2022, σε σύγκριση με το 2019, οι αγορές μακιγιάζ μειώθηκαν κατά 19%, αποτελώντας μόνο το 16% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας εκτοξεύτηκαν στα ύψη – αποτελώντας πλέον το 42% της παγκόσμιας αγοράς, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 177 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025 μόνο στις ΗΠΑ. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τη βιωσιμότητα και δύο σημαντικές αλλαγές που παρατηρούνται σε πολλές εταιρείες είναι οι επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ομορφιάς και η ανακύκλωση των κενών. 

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Mintel, η αγορά επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών για προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικά αυξήθηκε κατά 65% από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021 αποκλειστικά στις ΗΠΑ – και αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο. 

Ταξίδια αναψυχής για ευεξία 

Αφού πάτησαν παύση στις ταξιδιωτικές τους υποχρεώσεις, πολλοί έχουν ορκιστεί να κάνουν εξορμήσεις με γνώμονα την ευεξία για να ανανεώσουν την ψυχική, πνευματική και σωματική τους υγεία και να προχωρήσουν μπροστά. Η πανδημία όχι μόνο προκάλεσε μια μαζική αλλαγή παραδείγματος στον τουρισμό που βασίζεται στην ευεξία, αλλά οι άνθρωποι αναδύθηκαν με μια νέα προοπτική που εστιάζει περισσότερο στο να αισθάνονται πραγματικά καλύτερα.  

Φυσικά, υπάρχει μια νέα κοινότητα που διπλασιάζει το παλιό σύνθημα, η υγεία είναι πλούτος. Μια μελέτη του 2021 έδειξε ότι τα ταξίδια μπορούν να έχουν «θετικό ψυχολογικό αποτέλεσμα» εν μέσω καταστροφικών συνθηκών και ακόμη και οι διακοπές μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέσο για την επίτευξη καλύτερης ευεξίας. Έτσι, στη μεταπανδημική εποχή, η ανάγκη εμπλουτισμού της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ευεξίας του ατόμου θα ωθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν ολιστικές προσεγγίσεις για την υγεία τους, αυξάνοντας την παγκόσμια ζήτηση τουρισμού ευεξίας  μία χώρα τη φορά. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top