Now Reading
Το Ιράν τα βάζει με την Britney Spears

Το Ιράν τα βάζει με την Britney Spears

Avatar photo

Ένα tweet της pop star προκάλεσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRNA)

Η Britney Spears μετά το τέλος της κηδεμονίας της απασχολεί πολύ τα media. Κάνει κατά καιρούς μια πολύ περίεργη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ανοιγό-κλείνει τους λογαριασμούς της, κάνει περίεργες αναρτήσεις φωτογραφιών κ.ο.κ.), όμως δε χάνει την ευκαιρία μέσα από αυτά να εκφράζει τις απόψεις της πάνω σε θέματα που την ευαισθητοποιούν.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά ένα tweet που έγραψε και προκάλεσε την κριτική του Πρακτορείου Ειδήσεων της Ιρανικής Δημοκρατίας. Στο tweet αυτό αναφερόταν προς τη συμπάθεια των γυναικών του Ιράν που διαδηλώνουν για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση τους. Έγραψε λοιπόν: “Ο σύζυγος μου κι εγώ στεκόμαστε στο πλευρό του Ιράν που αγωνίζεται για την ελευθερία”.

Πηγή: Pinterest

Ο γάμος της με τον Ιρανό Sam Asghari

Τον περασμένο Ιούνιο, η Britney Spears παντρεύτηκε τον ιρανικής καταγωγής ηθοποιό και μοντέλο, Sam Asghari, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τα γεγονότα: ” Υπάρχουν πολλές ισλαμικές χώρες όπου οι γυναίκες έχουν ελευθερία. Η ιρανική κυβέρνηση δε σέβεται και ούτε ακολουθεί τις αληθινές αξίες του Ισλάμ. Αυτά τα σπαρακτικά γεγονότα με λυπούν”. Πρόσφατα ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, υποστηρίζοντας τη σύζυγο του, πως προτιμάει να λέει την αλήθεια παρά να φοβάται να τη λέει, φέροντας μια φωτογραφία με γραπτό κείμενο σε πέτρα του Κύρου Β’, η οποία μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα πριν από 2.500 χρόνια.

Η Britney Spears δεν είναι η πρώτη διεθνής διασημότητα που μιλάει γι’ αυτό το θέμα

Η διάσημη καλλιτέχνης δεν είναι η πρώτη που αναφέρεται στην καταπίεση που ασκεί το Ιράν και ειδικά κατά των γυναικών. Προσωπικότητες όπως η Angelina Jolie, η Olivia Colman, η Bella Hadid, ο Bono των U2, οι Coldplay, η Juliette Binoche και άλλοι πολλοί, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στις διαδηλώσεις που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Και ο κόσμος της μόδας έχει εκφράσει έντονα τη γνώμη του γι’ αυτό το θέμα. Η ιρανικής καταγωγής ηθοποιός Nazanin Boniadi, πρωταγωνίστρια της σειράς “The Rings og Power”, μίλησε για την πρώτη επανάσταση της εποχής μας υπό την ηγεσία των γυναικών. Παρόλα αυτά τον πιο δυασάρεστο αντίκτυπο είχε η Britney Spears και όχι τυχαία!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επίθεση του IRNA

“Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Britney Spears, τέθηκε υπό την κηδεμονία του πατέρα της το 2008 λόγω των προμβλημάτων υγείας της. Αυτό έδινε στον πατέρα της Spears τον έλεγχο των οικονομικών της και ακόμη και των πτυχών της ζωής της, όπως την εγκυμοσύνη της, το νέο γάμο της και τις επισκέψεις στους έφηβους γιούς της.#MahsaAmini”. Αυτή ήταν η απάντηση των μέσων της ιρανικής κυβέρνησης ήταν όμως μόνο από αυτούς; Στην πραγματικότητα στο tweet αυτό απάντησε όχι μόνο το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας αλλά και το Κρατικό Πληροφοριών, που υπάγεται στον έλεγχο του Υπουργείου Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λογοκρισία και τον περιορισμό της πρόσβασης σε πληροφορίες που προωθούν αξίες άσχετες με την ιρανική επανάνασταση. Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε ένα νέο tweet επιτέθηκε στο παρελθόν της τραγουδίστριας μιλώντας για την ψυχική της υγεία και για την απαξίωση που βίωσε από τον πατέρα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα συμπεράσματα δικά μας

Η Mahsa Amini είχε συλληφθεί στις 16 Σεπτεμβρίου επειδή δε φορούσε σωστά τη μαντήλα που απαιτείται να φορούν οι γυναίκες στο Ιράν ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερες. Πέθανε λίγο αργότερα ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Η οικογένεια της καταγγέλει την αστυνομία για ξυλοδαρμό και απάνθρωπη μεταχείριση. Το ίδιο το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες διαχειρίζεται τη ροή των ειδήσεων υποβαθμίζοντας όμως την έκταση των διαδηλώσεων και την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες για βία της αστυνομίας κι έχει μιλήσει για καρδιακή προσβολή ως αιτία θανάτου της νεαρής γυναίκας. Διάφορες διεθνείς ενώσεις μιλούν για εκατοντάδες νεκρούς μεταξύ των διαδηλωτών και η κοινή γνώμη παρακολουθεί στενά την έκρυθμη κατάσταση. Ευχόμαστε στην εξομάλυνση και στο τέλος τέτοιων γεγονότων. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Γυναίκες σε χώρες όπως το Ιράν να ζούν ισότιμα κι ελεύθερα. Τέλος στη βία.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λιθοθεραπεία:Τι είναι και πώς θα σε βοηθήσει να λάμψεις στην εργασία σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr