Now Reading
Οι Sister Judges εκλέγονται σε δικαστικές θέσεις και γράφουν τη δική τους ιστορία στο Τέξας

Οι Sister Judges εκλέγονται σε δικαστικές θέσεις και γράφουν τη δική τους ιστορία στο Τέξας

Avatar photo

Οι 19 γυναίκες συναντιούνται ξανά ύστερα από 4 χρόνια και αναδημιουργούν την εμβληματική τους φωτογραφία σε δικαστική αίθουσα.

Το 2018, δεκαεννιά γυναίκες από το Τέξας, στυλοβάτες της νομικής κοινότητας γνωρίστηκαν μεταξύ τους για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Αντάλλαξαν γνωμικά νεύματα και χαμόγελα αυτοπεποίθησης και ένιωσαν μια άλλη πολύ ισχυρή φιγούρα. Καθώς οι γυναίκες κοίταζαν στην κάμερα, κοίταζαν επίσης προς ένα πρωτοποριακό μέλλον. Καθεμία από αυτές διεκδικούσε μια διαφορετική θέση δικαστή στην κομητεία Χάρις, μια από τις πιο ποικιλόμορφες φυλετικά και εθνοτικά περιοχές του Χιούστον. Μερικές ήταν φίλες εδώ και χρόνια, αλλά το να γράψουν ιστορία ως η μεγαλύτερη ομάδα μαύρων γυναικών που εκλέγονται σε δικαστικές θέσεις στην κομητεία Χάρις θα μπορούσε σίγουρα να τις συνδέσει για πάντα.

Λίγο καιρό μετά τη λήψη της φωτογραφίας, όλες τους κέρδισαν τους αγώνες τους. Η νίκη έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο και εδραίωσε την κληρονομιά τους στη δικαστική ιστορία. «Όταν περνάς κάτι που αλλάζει τόσο πολύ τη ζωή σου, δεν μπορείς παρά να δεθείς», δήλωσε αργότερα η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου Ανηλίκων Michelle Moore. «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε η μία την άλλη εκτός από Sister Judges (αδελφές δικαστές)».

Ο 2ος γύρος ιστορίας των Sister Judges

Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα, το ELLE πήγε στο Χιούστον και συγκέντρωσε τις Sister Judges, 14 από τις οποίες είναι υποψήφιες για επανεκλογή αυτόν τον Νοέμβριο, για να αναδημιουργήσουν την εμβληματική τους φωτογραφία σε μια δικαστική αίθουσα στο νότιο Χιούστον. Καθώς έπαιρναν τις θέσεις τους η μία δίπλα στην άλλη, οι γυναίκες συνειδητοποίησαν ότι κάποια έλειπε. «Το κορίτσι της γενέτειρας του Χιούστον», είπε η δικαστής του Οικογενειακού Περιφερειακού Δικαστηρίου Angela Graves-Harrington κλείνοντας το μάτι.

Και με αυτό, το άλμπουμ «Αναγέννηση» άρχισε να αντηχεί στη συνήθως σιωπηλή αίθουσα. Οι αδελφές δικαστές τραγουδούσαν μαζί, χορεύοντας και χαχανίζοντας. Ο δεσμός τους ήταν ξεκάθαρα ακόμα εκεί, ακλόνητος και αδιάσπαστος. Ακριβώς όπως και πριν, έλαμψαν σίγουρα χαμόγελα. Ο φωτογράφος του ELLE πάτησε το κλικ για έναν δεύτερο γύρο ιστορίας.

Τι  εκπροσωπούν οι 19 γυναίκες

Η νίκη τους σηματοδότησε μια νέα εποχή εκπροσώπησης, όπου οι μαύρες γυναίκες όχι μόνο πήραν μια θέση στο τραπέζι, αλλά και 19 θέσεις στην έδρα. Επιτέλους, η κομητεία Χάρις είχε ένα δικαστικό σώμα που είχε αρχίσει να αντικατοπτρίζει τα πρόσωπα που ήρθαν πριν από αυτήν. Αλλά δεν ήταν όλοι έτοιμοι να αγκαλιάσουν την αλλαγή. «Η Αμερική, ως επί το πλείστον, πιστεύει στην ισότητα, [αλλά] μερικές φορές όταν συμβαίνει, είναι σοκαριστικό για τους ανθρώπους», λέει η δικαστής του Οικογενειακού Περιφερειακού Δικαστηρίου Linda Marie Dunson. «Οι άνθρωποι θέλουν να δουν την αλλαγή. Θέλουν να δουν μαύρες γυναίκες στην ηγεσία. Θέλουν να δουν ποικιλομορφία στην έδρα. Αλλά όταν συνέβη η ποικιλομορφία, είπαν: «Για μισό λεπτό [χρειαζόμαστε πραγματικά] τόση ποικιλομορφία;».

Η αντίσταση ξεκίνησε, όπως συμβαίνει συχνά στις μέρες μας, με διαδικτυακά τρολ που τους επιτέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αδελφές δικαστές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μεταξύ τους, συμφωνώντας ότι ήταν ένα τίμημα που άξιζε να πληρώσουν. «Αν ακολουθείτε τη ροή και κάνετε τα ίδια πράγματα που έχουν γίνει και στο παρελθόν, μάλλον δεν θα το λάβετε αυτό, λέει η δικαστής του ποινικού δικαστηρίου της κομητείας Tonya Jones. «Όσο δύσκολο κι αν ήταν, αυτό σήμαινε απλώς ότι πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η δικαστής Cassandra Holleman πέθανε το 2019 μετά τη διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος. Η κόρη της, Brandy, περιέγραψε τη Holleman ως μια “ισχυρή γυναίκα” που αγαπούσε να είναι αδελφή δικαστής.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top