Now Reading
Ο «James Bond» τιμήθηκε στο Κάστρο του Windsor από την πριγκίπισσα Άννα

Ο «James Bond» τιμήθηκε στο Κάστρο του Windsor από την πριγκίπισσα Άννα

Avatar photo

Ο ηθοποιός Daniel Craig έλαβε το ίδιο παράσημο με τον φανταστικό «πράκτορα 007».

Επί μια 15ετία ο Βρετανός ηθοποιός Daniel Craig έχει φορέσει τα «παπούτσια» του διάσημου «πράκτορα 007» για πέντε ταινίες. Ο «James Bond» έγινε αυτόματα ένα βρετανικό σύμβολο και μέσα από αυτό τον ρόλο, ο 54χρονος ηθοποιός είδε τη ζωή του να αλλάζει. Λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας της ταινίας έγινε διάσημος σε όλον τον πλανήτη και ήρθε ένα βήμα πιο κόντα στην βασίλισσα Ελισάβετ. Συνεργάστηκαν για το σποτ των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στο Λονδίνο το 2012. Εκείνος έπαιζε τον κινηματογραφικό του ρόλο και εκείνη απλά τον εαυτό της.

Σχεδόν 2 μήνες μετά από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, την οποία είχε χαρατκηρίσει ο Daniel «μοναδική ως άνθρωπο και ιστορική προσωπικότητα», παίρνει μία τιμητική βασιλική διάκριση. Ο διάσημος ηθοποιός χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου από τα χέρια της πριγκίπισσας Άννας, της αδελφής του βασιλιά Καρόλου. Πρόκειται για μια σπάνια τιμή, την οποία απολάμβανε και ο Sean Connery, ο οποίος υποδύθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο τον αντίστοιχο ρόλο το 1963.

Χρησιμοποιώντας μια από τις διασημότερες ατάκες των ταινιών «Σας περιμέναμε…», ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Twitter δημοσίευσε φωτογραφία με τον Daniel Craig και την πριγκίπισσα Άννα. Το παράσημο δόθηκε στον ηθοποιό «σε αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής του στον κινηματογράφο και το θέατρο».

Σχετικά με την ταινία «007», ο Daniel είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει άλλο αυτό τον ρόλο, αφήνοντας προς το παρόν άγνωστο για το ποιος θα είναι ο επόμενος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον James Bond.

Τα πρόσωπα του «007»

Ο πρώτος που ενσάρκωσε τον Bond στην οθόνη ήταν ο Αμερικανός ηθοποιός Barry Nelson σε μια προσαρμογή του 1954, το «Casino Royale». Το 1961 η Eon Productions ανέλαβε τον «James Bond» έχοντας ως αποτέλεσμα η μια ταινία να «γεννήσει» σειρά από είκοσι πέντε ταινίες της ίδιας παραγωγής και δύο ανεξάρτητες ταινίες. Αφού εξέτασαν «εκλεπτυσμένους» Άγγλους ηθοποιούς οι παραγωγοί επέλεξαν τον Sean Connery για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο συγγραφέας Ian Lancaster Fleming ήταν τελείως αντίθετος με την επιλογή του “άξεστου” 31χρονου Σκωτσέζου ηθοποιού.

Επτά συνολικά ηθοποιοί έχουν ενσαρκώσει τον Bond σε ταινίες. Μετά την ερμηνεία του Connery, ο David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan και Daniel Craig έχουν υποδυθεί τον ρόλο.

Πηγή: instagram – craigdanielbond

O Daniel Craig απόκτησε το δικό του αστέρι στο Hall of Fame του Hollywood

Η ταινία «No Time To Die» είναι η πέμπτη και τελευταία ταινία για τον Daniel Craig ως «πράκτορας 007», σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ηθοποιός. Μόλις λίγα μέτρα μακριά από το αστέρι του προκατόχου του  Roger Moore, ο Daniel απολαμβάνει τη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας με διαφορετικό τρόπο, καθώς έγινε επίσημα η 2.704η διασημότητα με το δικό της αστέρι στο Walk of Fame.

Σε δήλωσή της η παραγωγός των τελετών στη Λεωφόρο της Δόξας στο Hollywood, Anna Martinez ανέφερε:

«Ο James Bond είναι πολιτιστικό είδωλο της Βρετανίας, όπως και ο Daniel Craig, ο άνθρωπος που τον υποδύθηκε σε πέντε ταινίες 007. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τοποθετούμε το μωσαϊκό με το αστέρι του στη Λεωφόρο της Δόξας δίπλα σε εκείνο ενός άλλου διάσημου ηθοποιού που υποδύθηκε επίσης τον πράκτορα 007, τον Roger Moore. Οι θαυμαστές θα ενθουσιαστούν όταν δουν ότι τα αστέρια τους βρίσκονται, όπως αρμόζει, στη λεωφόρο 7007 του Hollywood».

https://www.instagram.com/p/CjXF4Hau6gG/

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top