Now Reading
Μεταμόρφωσε το παλιό σου jeans και δώσε του τη μορφή του φθαρμένου

Μεταμόρφωσε το παλιό σου jeans και δώσε του τη μορφή του φθαρμένου

Avatar photo

Αν έχεις στη ντουλάπα σου ένα jeans που δεν το φοράς, ήρθε η ώρα να το μεταμορφώσεις.

Τα σχισμένα jeans υποδηλώνουν μια πιο άνετη διάθεση στο ντύσιμο μας και προτιμούμε να τα φοράμε είτε κάνοντας δουλειές στο σπίτι μας είτε για μια πιο χαλαρή βόλτα. Θα το συνδυάσουμε με τα αγαπημένα μας αθλητικά, το φθαρμένο φούτερ μας και θα νιώσουμε πάλι  teenager. Επί της ουσίας μετά τη φόρμα είναι το χαλαρό μας ρούχο, ειδικά αν είναι αυτό το jeans που το έχουμε από την εφηβεία μας.

Ενώ τα σκισμένα τζιν αποτέλεσαν αρχικά ένα σημάδι εξέγερσης στο πλαίσιο του punk κινήματος της δεκαετίας του 1970, έκτοτε έχουν γίνει βασικό στοιχείο της mainstream μόδας. Αν και εξακολουθούν να συνδέονται με τη μόδα grunge που εμπνέεται από τη δεκαετία του ’90, το να φοράμε ταλαιπωρημένα jeans δεν είναι πλέον απαραίτητα μια πολιτική δήλωση.

Η μόδα των διασημοτήτων

Τα σκισμένα jeans ήταν στην πραγματικότητα συνηθισμένα στη μόδα των διασημοτήτων του Y2K, με σταρ όπως η Shakira και η Christina Aguilera να φοράνε jeans χαμηλόμεσα και σε διάφορα «στρατηγικά» σημεία ήταν σχισμένα. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Vogue αναφέρει την επανεμφάνιση της δημοτικότητας των σκισμένων jeans , καθώς μάρκες μόδας υψηλής ποιότητας και γνωστές διασημότητες έχουν υιοθετήσει εκ νέου το στυλ.

Αν θέλεις να ακολουθήσεις την τάση ή να ανανεώσεις ένα jeans που ξεφορτώθηκες, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα σπάσεις την τράπεζα για να πετύχεις το distressed look. Ενώ τα κατασκευασμένα σκισμένα jeans  μπορεί να είναι πραγματικά ακριβά, το να φτιάξετε το δικό σου DIY είναι απλό και φθηνό με μερικά απλά αντικείμενα.

Διαδικασία

1. Ξεκίνησε τη διαδικασία του distressing προετοιμάζοντας το jeans σου

Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία distressing των jeans, είναι απαραίτητο να επιλέξεις το σωστό jeans και να το προετοιμάσεις για το DIY. Οι διαφορετικές παραλλαγές jeans θα υποστούν διαφορετική επεξεργασία, οπότε πρόσεξε το πάχος του παντελονιού που θα επιλέξεις να μεταμορφώσεις. Ενώ το ελαφρύ denim είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στην καταπόνηση, τα ελαστικά  jeans που περιέχουν spandex δε θα αντιδράσουν όπως το παραδοσιακό denim.

Μόλις αποφασίσεις ποιο θα είναι το παντελόνι που θα χρησιμοποιήσεις μπορείς να προχωρήσεις στη φάση του σχεδιασμού. Για να αποφασίσεις τι είδους distressed look θέλεις να πετύχεις είναι χρήσιμο να ανατρέξεις σε φωτογραφίες distressed  jeans ή σε ζευγάρια που ήδη έχεις για έμπνευση και καθοδήγηση. Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι ή κιμωλία για να σημειώσεις τις περιοχές που θα δημιουργήσεις τις μεγάλες τρύπες. Επίσης, καλό είναι να φορέσεις το παντελόνι για αυτό το βήμα, καθώς θα πάρεις μια ιδέα για το που θα πέσουν οι τρύπες όταν θα το φοράς.

Ένα προαιρετικό βήμα είναι να χρησιμοποιήσεις γυαλόχαρτο στις περιοχές όπου σκοπεύεις να δημιουργήσεις τρύπες για να προετοιμάσεις το ύφασμα και να προσθέσεις μια extra «χαλασμένη» αίσθηση γύρω από την περιοχή. Γι’ αυτή τη διαδικασία και για το μετέπειτα distressing, τοποθέτησε ένα κομμάτι χαρτόνι, περιοδικό ή άλλο χοντρό υλικό μέσα στο jeans, ώστε να κάνεις distressing μόνο στη μία πλευρά του τζιν.

2. Χρησιμοποίησε αντικείμενα καθημερινής χρήσης για να δημιουργήσεις μεγάλες ή μικρές τρύπες

Photo www.thelist.com

Στη συνέχεια ακολουθεί το πραγματικό distressing. Ανάλογα με την έμπνευση σου, μπορείς να δημιουργήσεις μικρές κατεστραμμένες περιοχές, μεγάλες τρύπες ή έναν συνδυασμό και των δύο. Για μεγάλες τρύπες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι και τσιμπιδάκι. Χρησιμοποιώντας τα σημάδια που σχεδίασες, κόψε οριζόντιες γραμμές στο παντελόνι. Το πόσες γραμμές θα κόψεις θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση που θέλεις να δώσεις, για παράδειγμα οι πολλαπλές κοπές θα δημιουργήσουν ένα σύμπλεγμα οριζόντιων σκισιμάτων, ενώ δύο γραμμές θα δημιουργήσουν μια κύρια τρύπα. Στη συνέχεια, πάρε ένα τσιμπιδάκι και τράβηξε τις μπλε κλωστές ανάμεσα στις κομμένες γραμμές. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά η διαδικασία θα αποκαλύψει λευκές, οριζόντιες κλωστές, δημιουργώντας μια ταλαιπωρημένη εμφάνιση. Στο βίντεο από την Ricely Estela θα εμπνευστείς.

Τα τσιμπιδάκια μαλλιών παρέχουν μια άλλη μέθοδο distressing, όπως εξηγεί η YouTuber Nia B. Για αυτό, αφαίρεσε το περίβλημα στην επίπεδη πλευρά από το τσιμπιδάκι  και ξύσε επανειλημμένα πάνω στο jeans, κάνοντας κινήσεις μπρος-πίσω. Αυτό δημιουργεί μια χνουδωτή, ξεφτισμένη εμφάνιση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσεις μικρές περιοχές ζημιάς ή μεγάλες, ξεφτισμένες τρύπες.

Για το τέλος, μπορείς να προχωρήσεις και να ξεφτίσεις το τελείωμα στα μπατζάκια, και πιο συγκεκριμένα τις τσέπες. Αυτό μπορεί να γίνει με τα εργαλεία που αναφέραμε προηγουμένως, αλλά ένα ξυράφι ασφαλείας είναι εξαιρετικό για να πετύχεις αυτό το ξεθωριασμένο look. Τέλος, το πλύσιμο του jeans θα αναδείξει τις ξεφτισμένες άκρες και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία του distressing.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
παλτό
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
kate


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top