Now Reading
Τι θα έλεγες να κοιμηθείς στο σπίτι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Το Hobbiton είναι τώρα στο Airbnb

Τι θα έλεγες να κοιμηθείς στο σπίτι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Το Hobbiton είναι τώρα στο Airbnb

Avatar photo

Τώρα μπορείς να κλείσεις τις διακοπές σου για να μείνεις στο Hobbiton και να ζήσεις τη μαγεία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ένα σπίτι Χόμπιτ σε περιμένει να το νοικιάσεις μέσω Airbnb.

Ήθελες ποτέ να επισκεφθείς το Shire και να δεις ένα πραγματικό χωριό όπου ζουν τα μικρά πλάσματα του Tolkien, ναι τα αγαπημένα μας Χόμπιτ. Λοιπόν, τώρα μπορείς να κάνεις την επιθυμία σου πραγματικότητα! Όσο πιο αληθινό γίνεται Το Hobbiton στη Μέση Γη είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες όλο το χρόνο. Για πρώτη φορά, θαυμαστές από όλο τον κόσμο μπορούν να εξερευνήσουν τα μακρινά μέρη των αγαπημένων τους ταινιών διακοπών με μια αποκλειστική διανυκτέρευση στο αυθεντικό κινηματογραφικό σκηνικό Hobbiton. Ο Russell Alexander προσκαλεί τους επισκέπτες στην ιδιοκτησία της οικογένειάς του να ζήσουν σαν τον Bilbo Baggins και να αποσυρθούν στο Shire για μια διανυκτέρευση στο Hobbiton, όπως εμφανίζεται στις περίφημες τριλογίες ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και  «Χόμπιτ». 

 

Φωλιασμένο στα γραφικά βοσκοτόπια της περιοχής Waikato της Νέας Ζηλανδίας σε ένα αγρόκτημα 2.500 στρεμμάτων ανοιχτό για το κοινό, οι κυλιόμενοι, πράσινοι λόφοι του κτήματος, έχουν εκπληκτική ομοιότητα με το  Shire όπως περιγράφεται από τον J. R. R. Tolkien στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και γοήτευσε τους ανιχνευτές τοποθεσιών για τις ταινίες του Sir Peter Jackson πριν από δύο και πλέον δεκαετίες. Η ομάδα συνειδητοποίησε γρήγορα ότι τα Χόμπιτ είχαν βρει το σπίτι τους, στην συγκεκριμένη περιοχή που πλέον είναι διαθέσιμη για τις διακοπές σου, περιμένοντάς σε να βιώσεις μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο των Χόμπιτ.    

Ο Alexander θα φιλοξενήσει τρεις μεμονωμένες διαμονές δύο διανυκτερεύσεων για έως και τέσσερις επισκέπτες προς 10 NZD ανά διανυκτέρευση ως φόρο τιμής στη 10η επέτειο της ταινίας «The Hobbit: An Unexpected Journey», με την ευγενική χορηγία της Airbnb. Με πρόσβαση σε 44 Hobbit Holes, The Millhouse, The Green Dragon Inn και άλλες αγαπημένες τοποθεσίες από το έργο του J.R.R. Tolkien, οι επισκέπτες θα κάνουν ένα απροσδόκητο ταξίδι στη Μέση Γη για μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. 

 

Ακόμα και αν δεν είσαι μεγάλη θαυμάστρια του J.R.R. Tolkien θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ακούσει για τις ταινίες του Peter Jackson «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ» που βασίζονται στα ομώνυμα μυθιστορήματα του Tolkien. Μια από τις πιο γνωστές τοποθεσίες γυρισμάτων – το Hobbiton – βρίσκεται στην περιοχή Waikato της Νέας Ζηλανδίας. Αν πάλι είσαι φανατική των βιβλίων ή των ταινιών τότε μια επίσκεψη στο κινηματογραφικό σκηνικό «The Hobbiton» είναι μια απαραίτητη εμπειρία για σένα και η ιδανική ευκαιρία για να ταξιδέψεις μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. 

Ιστορία του κινηματογραφικού σκηνικού του Hobbiton 

Πριν από το 1998 η σημερινή τοποθεσία του «The Hobbiton» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια μεγάλη κτηνοτροφική φάρμα που ανήκε σε μια οικογένεια της Νέας Ζηλανδίας. Όλα όμως άλλαξαν όταν ο σκηνοθέτης των γυρισμάτων Peter Jackson και η ομάδα του ανακάλυψαν αυτό το όμορφο κομμάτι γης και θεώρησαν ότι ήταν ιδανική τοποθεσία για ένα χωριό χόμπιτ για να γυρίσουν την κινηματογραφική τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».   

Το 1999 χτίστηκε το Hobbiton με περισσότερα από 30 σπίτια χόμπιτ (ή Hobbit Holes), κήπους, μια γέφυρα και έναν μύλο. Όμως το κινηματογραφικό σκηνικό δεν χτίστηκε για να διαρκέσει και μετά το τέλος των γυρισμάτων του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» κατεδαφίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευών. Μόνο λίγες πρόσοψεις από κόντρα πλακέ για τις είσοδούς των σπιτιών των Χόμπιτ έμειναν πίσω. 

 

Η επίσκεψη στο εναπομείναν κινηματογραφικό σκηνικό έγινε πολύ δημοφιλής μεταξύ των οπαδών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ήταν τόσο δημοφιλής που το 2002 ξεκίνησαν ξεναγήσεις σε αυτή την τοποθεσία. Όταν το 2009 ο Peter Jackson και η ομάδα του άρχισαν να εργάζονται για την τριλογία «The Hobbit» αποφάσισαν να χτίσουν το Hobbiton πιο μόνιμα αυτή τη φορά. Το κινηματογραφικό σκηνικό ξαναχτίστηκε πλήρως, με νέες εισόδους για τα Χόμπιτ, κήπους, φράχτες και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες που χτίστηκαν για να αντέξουν στον χρόνο και να έχουν διάρκεια. Σήμερα μπορείς να επισκεφθείς το κινηματογραφικό σκηνικό με ξενάγηση για να απολαύσεις την πολύ ρεαλιστική και γοητευτική ατμόσφαιρα του χωριού, αλλά και να διανυκτερεύσεις. Μπορείς ακόμη να απογειώσεις την επίσκεψή σου με ένα ποτό στο The Green Dragon Inn, το αγαπημένο στέκι των Χομπιτ. 

 

Πώς να φτάσεις μέχρι το Hobbiton 

Το κινηματογραφικό σκηνικό του Hobbiton βρίσκεται στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας στην περιοχή Waikato και σε μία ιδιωτική έκταση και μπορείς να το επισκεφθείς μόνο στο πλαίσιο ξενάγησης. Οι ξεναγήσεις στο χωρίο ξεκινούν από το καφέ και το κατάστημα αναμνηστικών «The Shire’s Rest», που βρίσκεται στη διεύθυνση 501 Buckland Road, Matamata. 

 

Το «The Shire’s Rest» βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση με το αυτοκίνητο από το Χάμιλτον, την Ταουράνγκα και τη Ροτόρουα. Έτσι, μπορείς εύκολα να το επισκεφθείς από οποιαδήποτε από αυτές τις πόλεις. Η διαδρομή από το Όκλαντ είναι μεγαλύτερη – περίπου 2-2,5 ώρες οδήγησης – αλλά είναι ακόμα εφικτό να την επισκεφθείς μέσα σε μία ημέρα.  

Μόλις φτάσετε στην τοποθεσία «The Shire’s Rest» πάρκαρε το αυτοκίνητό σου (υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης στην περιοχή) και προμηθευτείς το εισιτήριό σου από το ταμείο του καταστήματος με τα αναμνηστικά. Το τουριστικό λεωφορείο αναχωρεί από το εξωτερικό του καταστήματος αναμνηστικών. Υπάρχει ένα καφέ στην τοποθεσία με τραπέζια μέσα και έξω για να χαλαρώσετε όσο περιμένετε την ξενάγηση. Αν δεν θέλεις να οδηγήσεις μόνοι σας, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία από τις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς από το Όκλαντ, την Ταουράνγκα ή το Χάμιλτον. 

 

Τα εισιτήρια για το κινηματογραφικό σκηνικό του Χόμπιτον μπορείς να τα αγοράσεις online ή απευθείας στο γκισέ του «The Shire’s Rest». Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης και είναι προτιμότερο να ελέγξεις την ιστοσελίδα τους για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και τις διαθέσιμες εκδρομές. Για την ξενάγηση πρέπει να επιλέξεις την ώρα αναχώρησης και να βεβαιωθείς ότι θα φτάσεις τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από αυτήν. Κατά την άφιξή σας στο «The Shire’s Rest» αντάλλαξε το ηλεκτρονικό σου εισιτήριο με το χάρτινο. 

 

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη βεβαία ότι αυτές οι ξεναγήσεις είναι πολύ δημοφιλείς. Οι περιηγήσεις είναι συχνά γεμάτες, ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις σχολικές διακοπές -και όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί στα σύνορα που σχετίζονται με το Covid-. Έτσι, είναι προτιμότερο να κάνεις κράτηση online αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία επίσκεψής σου. 

Διάβασε επίσης:

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Έρχεται νέος κύκλος ταινιών – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες του Peter Jackson «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έκαναν πρεμιέρα πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Η τρίτη ταινία, η «Επιστροφή του Βασιλιά», σάρωσε στα Όσκαρ και κέρδισε 11 βραβεία, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Peter Jackson. Τις ακολούθησε με μια πολύ λιγότερο λατρεμένη από τους κριτικούς -αλλά και πάλι εμπορικά επιτυχημένη!- τριλογία το «The Hobbit». Τώρα, δύο δεκαετίες μετά, η Warner Bros. και η New Line ανακοίνωσαν σχέδια για την παραγωγή νέων ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και αυτό αποτελεί ενδεχομένως συναρπαστική είδηση για τους οπαδούς της σειράς. 

Όπως συμβαίνει με κάθε ανακοίνωση για νέες συμμετοχές σε μια αγαπημένη σειρά, ορισμένοι θαυμαστές είναι σκεπτικοί, και δικαιολογημένα. Η WB/New Line σχεδιάζουν μια προσπάθεια για να δημιουργήσουν αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν ένα σύμπαν σαν τον «Πόλεμο των Άστρων» για τη Μέση Γη όμως εκείνη. Αυτές οι νέες ταινίες έρχονται την ώρα που η Amazon Studios σχεδιάζει το δικό της νομικά και δημιουργικά ξεχωριστό σχέδιο για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» με την τηλεοπτική σειρά «The Rings of Power», η οποία βρίσκεται τώρα υπό παραγωγή για τη 2η σεζόν. 

Η ανακοίνωση και το όραμα 

Από το πουθενά φαινομενικά, το αφεντικό της WB Discovery, David Zaslav, ανακοίνωσε σε μια κλήση για τα κέρδη τον Φεβρουάριο του 2023 ότι η WB/New Line θα αναπτύξουν νέες ταινίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Το στέλεχος δεν παρείχε πολλά στοιχεία και σχόλια, αλλά η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταινίες δεν θα είναι remake των ταινιών του Jackson ούτε θα επαναλάβουν παλιό έδαφος που η ιστορία του έχει ήδη ειπωθεί. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μηχανή εσπρέσσο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ζαχαρωτα με ξινη γευσηDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top