Now Reading
Τσίχλα στα μαλλιά σου; Το εύκολο τρικ για να την αφαιρέσεις από οποιαδήποτε επιφάνεια

Τσίχλα στα μαλλιά σου; Το εύκολο τρικ για να την αφαιρέσεις από οποιαδήποτε επιφάνεια

Avatar photo
κοριτσι που κανει τσιχλοφουσκα

Οι τσίχλες που κολλάνε σε ρούχα, υφάσματα, χαλιά ακόμα και ταπετσαρίες είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος για όλους. Υπάρχουν όμως εύκολα hacks που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς χωρίς κόπο.

Η τσίχλα μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να βγει από τα υφάσματα, τα μαλλιά και άλλα μέρη που δεν ανήκει. Επειδή η τσίχλα είναι τόσο κολλώδης, δεν μπορείς απλά να την ξύσεις ή να την ξεκολλήσεις από τις ίνες ή τα μαλλιά . Ο ευκολότερος τρόπος για να βγάλεις την τσίχλα από οτιδήποτε είναι να αλλάξεις τη σύνθεσή της από μια κολλώδη ουσία σε κάτι πιο εύχρηστο, χρησιμοποιώντας πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι.  Από το πώς να βγάλεις την τσίχλα από τα ρούχα μέχρι το πώς να τη βγάλεις από τα μαλλιά, στη συνέχεια θα βρεις δοκιμασμένες στην πράξη συμβουλές για να απαλλαγείς από την κολλημένη τσίχλα μια και καλή.  

Πώς να βγάλεις την τσίχλα από τα ρούχα 

Ο πάγος, το ξύδι, το οινόπνευμα για τρίψιμο, ακόμα και το σίδερό είναι αποδεδειγμένοι τρόποι για να αφαιρέσεις την τσίχλα από τα ρούχα. Κάθε φορά που κολλάει μια τσίχλα στα ρούχα σου, χρησιμοποίησε αυτές τις συμβουλές για να σώσεις την κατάσταση. Και αν θέλεις να μάθετε πώς να βγάλεις την τσίχλα από τα παπούτσια, αυτές οι συμβουλές λειτουργούν εξίσου καλά στα αθλητικά παπούτσια όσο και στα πουκάμισα. 

Αφαίρεσε την τσίχλα από τα ρούχα με πάγο 

Βάλε μια συσκευασία από τρόφιμα που είναι στην κατάψυξη ή μια σακούλα τροφίμων γεμάτη με πάγο πάνω στην τσίχλα για 20 λεπτά. Μόλις η τσίχλα σκληρύνει, ξύσε την χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μαχαίρι και μάζεψε την υπόλοιπη τσίχλα με τα δάχτυλά σου. Αν παραμείνει τσίχλα, χρησιμοποίησε λίγο σαπούνι πιάτων για να την τρίψεις με μια οδοντόβουρτσα, στη συνέχεια ξέπλυνε τον λεκέ και άφησε τον να στεγνώσει στον αέρα. 

  τσιχλες

Χρησιμοποίησε σίδερο για να βγάλεις την τσίχλα από τα ρούχα 

Τοποθέτησε το ρούχο με την πλευρά της τσίχλας προς τα κάτω σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Χρησιμοποίησε το σίδερό σε μέτρια θερμοκρασία και πίεσε το σίδερο στην περιοχή με την τσίχλα. Μην μετακινείς το σίδερο γιατί μπορεί να προκαλέσεις την εξάπλωση του λεκέ. Μόλις η τσίχλα ζεσταθεί και γίνει ελαστική, μπορείς να αφαιρέσεις το σίδερο. Στη συνέχεια, η τσίχλα θα μεταφερθεί εύκολα στο χαρτόνι. 

Ξεφορτωθείς την τσίχλα με ξύδι 

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι ένα ασφαλές, φυσικό καθαριστικό, απολυμαντικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για πολλές δουλειές, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης τσίχλας. Βάλε ένα μπολ με αποσταγμένο λευκό ξύδι στο φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε το. Βύθισε μια οδοντόβουρτσα στο ζεστό ξύδι και χρησιμοποίησε την για να δουλέψεις το ξύδι μέσα στην τσίχλα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από το ύφασμα. Τράβηξε την τσίχλα έξω με τα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική ξύστρα για να μαζέψεις ό,τι έχει απομείνει, αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολο μετά τη χρήση του ξυδιού. 

τσιχλες κολλημενες στον τοιχο 

Ξεκόλλησε την κολλημένη τσίχλα με οινόπνευμα 

Ταμπόναρε την τσίχλα με οινόπνευμα για τρίψιμο μέχρι να εμποτιστεί. Όταν το οινόπνευμα στεγνώσει, πιέσε μια λωρίδα μονωτικής ταινίας πάνω στην τσίχλα και τράβηξε την. Αφαίρεσε την υπόλοιπη τσίχλα και ξέπλυνε τη λερωμένη περιοχή με ζεστό νερό. 

Πώς να βγάλεις την τσίχλα από το χαλί 

Το να κολλήσει η τσίχλα στα ρούχα είναι ένα πράγμα, αλλά όταν κολλάει στο χαλί, υπάρχουν πολλές περισσότερες υφασμάτινες ίνες για να κολλήσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορες μεθόδους για να βγάλεις την τσίχλα και μπορείς να ξεκινήσεις με αυτές: 

Αφαίρεσε την τσίχλα από το χαλί χρησιμοποιώντας πάγο 

Βάλε μερικά παγάκια ή μια συσκευασία κατάψυξης πάνω στην τσίχλα μέχρι να σκληρύνει και στη συνέχεια ξύσε όσο περισσότερο μπορείς με ένα θαμπό μαχαίρι βουτύρου. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό εσπεριδοειδών για να σκουπίσεις την υπόλοιπη τσίχλα. Μόλις βγει η τσίχλα, κάλυψε την υγρή περιοχή με ένα καθαρό πανί για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. 

Απαλλάξου από την τσίχλα στο χαλί με το πιστολάκι μαλλιών 

Σύνδεσε το πιστολάκι μαλλιών στην πρίζα και χρησιμοποίησε μια ρύθμιση μέτριας θερμότητας για να ξεκινήσεις. Ζέστανε την τσίχλα και δώσε μεγάλη προσοχή ώστε να μην λιώσεις τις ίνες του χαλιού. Όταν η τσίχλα αρχίσει να λιώνει, χρησιμοποίησε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για να την αφαιρέσεις. Η τσίχλα θα πρέπει να κολλήσει εύκολα στην πλαστική σακούλα και να χαλαρώσει τη συγκράτησή της στο χαλί. Συνέχισε να θερμαίνεις την τσίχλα και να την αφαιρείς μέχρι ο λεκές να μην είναι πλέον ορατός.  

Πώς να βγάλεις την τσίχλα από το ύφασμα και την ταπετσαρία 

 Πάγωσε την ταπετσαρία  

Χρησιμοποίησε παγάκια αν πρέπει, αλλά μια παγοκύστη ή πάγο σε μια πλαστική σακούλα θα κρατήσει το ύφασμα από το να βραχεί πολύ. Τοποθέτησε τον πάγο πάνω στην τσίχλα μέχρι να σκληρύνει, και στη συνέχεια τράβηξε τον με ένα θαμπό μαχαίρι βουτύρου. Επανάλαβε μέχρι να φύγει η τσίχλα. Επειδή οι ταπετσαρίες κατασκευάζονται με τόσα πολλά διαφορετικά υφάσματα, είναι καλύτερο να ελέγξεις την ετικέτα φροντίδας για τον συνιστώμενο τρόπο καθαρισμού οποιουδήποτε εναπομείναντος λεκέ. 

Παραλείψε τον πάγο, αλλά όχι το κρύο 

Ένας ακόμη «κρύος» τρόπος για να αφαιρέσεις τσίχλα από ταπετσαρίες είναι να χρησιμοποιήσεις ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για το μετάξι και άλλα ευαίσθητα υφάσματα που είναι ευαίσθητα στους λεκέδες του νερού. Ψέκασε την τσίχλα μέχρι να σκληρύνει και, στη συνέχεια, σπάσε κομμάτια για να τα αφαιρέσεις. Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σου σκούπα και το εξάρτημα βούρτσας για να αφαιρέσεις τα τελευταία κομμάτια. Έλεγξε την ετικέτα ή εξέτασε το ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής υπηρεσίας εάν το ύφασμα εξακολουθεί να είναι λεκιασμένο. 

  κοριτσι που κανει τσιχλοφουσκα

Πώς να βγάλεις την τσίχλα από τα μαλλιά  

Φυστικοβούτυρο 

Επειδή το φυστικοβούτυρο είναι λιπαρό, μπορεί να εξουδετερώσει την κολλητικότητα της τσίχλας και να την κάνει πολύ πιο εύκολη την αφαίρεσή της από τα μαλλιά. Θα χρειαστείς μερικές πετσέτες γι’ αυτή τη μέθοδο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην δημιουργηθεί ακαταστασία. Απομόνωσε τα μαλλιά που έχουν κολλήσει με τσίχλα και βούτηξε τα σε φυστικοβούτυρο από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Περίμενε πέντε λεπτά και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια χτένα για να τραβήξεις απαλά την τσίχλα από τα μαλλιά. 

Ξύδι 

Το οξύ στο ξύδι σπάει τον χημικό δεσμό μεταξύ της τσίχλας και της τρίχας, κάνοντας την τσίχλα να απομακρύνεται εύκολα. Μούλιασε την περιοχή σε ξύδι, κράτησε τη μύτη σου και περίμενε τουλάχιστον πέντε λεπτά. Όταν δεις ότι η τσίχλα έχει χαλαρώσει, χρησιμοποίησε μια χτένα για να την αφαιρέσεις. 

Φυτικό έλαιο 

Αυτή η μέθοδος απαιτεί λίγη περισσότερη ακρίβεια από τις δύο παραπάνω, αλλά μπορεί να μην δημιουργήσει τόση ακαταστασία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο φυτικό έλαιο και μπατονέτες. Απομόνωσε την περιοχή όπου έχει κολλήσει η τσίχλα και ταμπόναρε με μπατονέτες εμποτισμένες με λάδι. Η τσίχλα θα αρχίσει γρήγορα να χαλαρώνει. Θα πρέπει να μπορείς να την ανασηκώσεις και να την αφαιρέσεις με τη μπατονέτα σας, απλώς φρόντισε να αλλάζεις συχνά με καινούργιες μπατονέτες. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά αν συνεχίσεις να προσπαθείς να βγάζετε λίγη τσίχλα τη φορά, μπορεί να εκπλαγείς με το πόσο καλά λειτουργεί. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λακ και άλλα 4 υλικά που έχεις στο σπίτι εξαφανίζουν τον λεκέ από κραγιόν, το ‘ξερες;

Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια να βγάλεις το κραγιόν από τα ρούχα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και δύσκολα ενδυματολογικά ατυχήματα. Και αν το ρούχο που λέρωσες δεν είναι επίσης κατακόκκινο, ο λεκές είναι πιθανότατα αισθητός 

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για να ξαναδώσεις ζωή στα ρούχα που έχουν λερωθεί από κραγιόν. Ενεργώντας γρήγορα και εφαρμόζοντας μερικά απλά κόλπα, μπορείς να επαναφέρεις τα ρούχα σου στην πρώην άψογη κατάστασή τους σε χρόνο μηδέν, χωρίς να απαιτείται στεγνό καθάρισμα.  Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς να βγάλεις το κραγιόν από τα ρούχα με πέντε εύκολα βήματα.

  1. Αφαίρεσε το υπερβολικό κραγιόν

Πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε καθαριστικά διαλύματα στο ύφασμα, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι με λεία επιφάνεια ή την άκρη μιας πιστωτικής κάρτας για να ξύσετε απαλά τυχόν υπολείμματα υπερβολικού κραγιόν. Αυτό θα αποτρέψει την εξάπλωση του λεκέ και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν ένα μεγαλύτερο κομμάτι κραγιόν έχει σπάσει πάνω στο ρούχο σας. 

  1. Σκούπισε με αλκοόλ

Βρέξε ένα καθαρό πανί ή ένα βαμβακερό γύρο με ισοπροπυλική αλκοόλη υψηλής αντοχής. Ταμπόναρε απαλά τον λεκέ σκούπισε, μην τρίβεις και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά το ύφασμα με κρύο νερό. Αν πρόκειται για πλούσια βαμμένα ή ευαίσθητα υφάσματα, φρόντισε να δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο πρώτα σε ένα λιγότερο ορατό τμήμα του υφάσματος.  

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πετσέτα κουζίνας πάνω σε πάγκο κουζίνας
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
καφές με περιοδικό

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top