Now Reading
Σε τι άλλο χρησιμεύει το iPhone σου εκτός από να είναι ένα απλό κινητό

Σε τι άλλο χρησιμεύει το iPhone σου εκτός από να είναι ένα απλό κινητό

Avatar photo

Δες τα κρυμμένα μυστικά του κινητού σου, όπως τα παρουσιάζει ο τεχνικός Dan Riley και εκμεταλλεύσου τα!

Εάν έχεις και εσύ iPhone σίγουρα ξέρεις πως η συσκευή σου μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στην καθημερινή σου ζωή με πρακτικούς τρόπους. Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν γνωρίζεις πώς μερικές από τις βασικές ρυθμίσεις iPhone, εφαρμογές και λειτουργίες μπορούν να απλοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις μέρες σου. Ο Τεχνικός εμπειρογνώμονας Dan Riley από το SpotifyUnlocked.com αναφέρει παρακάτω κάποιες από τις δυνατότητες του κινητού σου που αν τις αξιοποιήσεις σωστά η καθημερινότητά του θα γίνει πιο εύκολη.

Χρησιμοποίησέ το ως αλφάδι

Γνωρίζεις ότι αν χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Compass μπορείς να μετατρέψεις το iPhone σου σε επίπεδο; Ο Riley εξηγεί: «Απλώς άνοιξε την εφαρμογή και σύρε προς τα αριστερά για να αποκτήσεις πρόσβαση στη λειτουργία αλφαδιού». Κράτησε το iPhone οριζόντια στο έδαφος για να ελέγξεις αν η επιφάνεια είναι επίπεδη.

Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ ζευγών εφαρμογών

«Εάν χρησιμοποιείς συχνά δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, μπορείς να ρυθμίσεις ένα “Ζεύγος εφαρμογών” για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ τους», σημείωσε ο Riley. «Για να το κάνεις αυτό, απλώς σύρε μια εφαρμογή πάνω στην άλλη στο App Switcher (την οθόνη που βλέπεις όταν πατάς δύο φορές το κουμπί Home)», πρόσθεσε.

Αποθήκευση ιστοσελίδων ως PDF

Μπορείς να αποθηκεύσεις οποιαδήποτε ιστοσελίδα ως PDF για προβολή εκτός σύνδεσης ή για κοινή χρήση με άλλους. Για να το κάνεις αυτό, ο Riley καθοδηγεί να πατήσεις απλώς το κουμπί Κοινή χρήση στο πρόγραμμα περιήγησής σου, να επιλέξεις «Δημιουργία PDF» και, στη συνέχεια, να πατήσετε «Τέλος».

Χρησιμοποίησε το iPhone ως μεγεθυντικό φακό

Δεν μπορείς να διαβάσεις τα μικρά γράμματα; Εάν χρειάζεσαι να μεγεθύνεις κάτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του iPhone ως μεγεθυντικό φακό. «Απλώς πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μεγεθυντικός φακός και ενεργοποιήσει τον διακόπτη μεγεθυντικού φακού», είπε ο Riley και προσθέτει «στη συνέχεια, κάνε τριπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να εκκινήσεις τον Μεγεθυντικό φακό».

Χρησιμοποίησε το iPhone ως σαρωτή εγγράφων

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του iPhone σου για να σαρώσεις έγγραφα και να τα αποθηκεύσεις ως PDF. Για να το κάνεiw αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή σάρωσης όπως το Genius Scan ή το Adobe Scan. Απλώς τράβηξε μια φωτογραφία του εγγράφου και η εφαρμογή θα εντοπίσει αυτόματα τις άκρες και θα το μετατρέψει σε PDF.

Χρησιμοποίησέ το ως τηλεχειριστήριο

Εάν δεν βρίσκεις το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σου τότε σου έχουμε τη λύση! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Κέντρο Ελέγχου στο iPhone σου για να ελέγξεις το Apple TV σου ή άλλες οικιακές συσκευές που είναι συμβατές με το πλαίσιο HomeKit της Apple, είπε ο Riley. Απλώς πρόσθεσε την εφαρμογή Home στο Κέντρο Ελέγχου και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPhone για να ελέγχεις τα φώτα του σπιτιού σου, τον θερμοστάτη και πολλά άλλα.

 

Διάβασε επίσης:

Έχεις αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σου; Ήρθε η στιγμή να τις αφαιρέσεις γιατί σε «κατασκοπεύουν»

Ολοι αγαπάμε τα κινητά μας τηλέφωνα και τους εκατομμύρια τρόπους με τους οποίους μας συνδέουν και κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Αλλά μερικές από αυτές τις εφαρμογές που αγαπάμε και στις οποίες βασιζόμαστε μπορεί στην πραγματικότητα να μας θέτουν σε κίνδυνο. Ενώ είναι εύκολο να ξεχάσουμε την ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής σε έναν κόσμο όπου όλοι βγάζουν τα πάντα στον αέρα στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι χρειάζονται πολύ λίγες πληροφορίες για να κλέψει κάποιος την ταυτότητά μας και να εισβάλει ακόμη και στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς.

Συγκεντρώσαμε πληροφορίες σχετικά με μερικούς από τους χειρότερους παραβάτες, ώστε να μπορείς να πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποιες εφαρμογές εμπιστεύεσαι με την ιδιωτικότητά σου και ποιες πρέπει να φύγουν.

 1. Προληπτική προστασία

Μπορείς να γλιτώσεις από πολλές στενοχώριες, αν λάβεις μερικά απλά μέτρα προτού κατεβάσεις οποιαδήποτε εφαρμογή, λέει ο Caleb Barlow, πρώην αντιπρόεδρος της IBM Security και νυν διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της CynergisTek. «Προμηθεύσου εφαρμογές για κινητά μόνο από τα νόμιμα καταστήματα», εξηγεί, αναφερόμενος στο GooglePlay και το Apple Store. Και μόλις βρεις νόμιμες εφαρμογές που θέλεις να κατέβασέ τες. Απενεργοποίησε τα δικαιώματα που δεν απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής και δες πώς μπορείς να βάλεις ένα «λουκέτο» στις εφαρμογές σε περίπτωση που κάποιος πάρει στα χέρια του το τηλέφωνό σου.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ερμής νατάσσα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top