Now Reading
6 «μυστικά» για να πετάξει εύκολα ο χαρταετός σου την Καθαρά Δευτέρα

6 «μυστικά» για να πετάξει εύκολα ο χαρταετός σου την Καθαρά Δευτέρα

Avatar photo
Χαρταετός πέταγμα

Συμβουλές που σε βοηθήσουν να πετάξεις εύκολα και ψηλά τον χαρταετό σου.

Το πέταγμά του χαρταετού ψηλά στον καταγάλανο ουρανό την Καθαρά Δευτέρα υποδηλώνει την ανάταση, την κάθαρση της ψυχής μετά το διονυσιακό ξεφάντωμα της Αποκριάς. Πέρα από τη θρησκευτική του διάσταση, ο χαρταετός στο παρελθόν είχε και άλλες χρήσεις μιας και χρησιμοποιούνταν για μετεωρολογικές προβλέψεις, για στρατιωτική κατασκοπεία, ακόμη και για μεταφορά αντικειμένων σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ ο Αμερικανός εφευρέτης Βενιαμίν Φραγκλίνος ανακάλυψε το αλεξικέραυνο χάρη σε πειράματα που έκανε με έναν χαρταετό και ένα κλειδί.

Το να πετάς χαρταετό με τα παιδιά είναι μια διασκεδαστική διαδικασία ειδικά αν το μετατρέψεις σε διαγωνισμό ώστε να δείτε ποιος μπορεί να το πετάξει πιο ψηλά. Για να γίνει σωστά όμως, και χωρίς απρόοπτα χρειάζεται εκτός από το να έχεις «ιδανικό» χαρταετό να ξέρεις και τον τρόπο.

Γι’ αυτό κι εμείς σου συγκεντρώσαμε στην ακόλουθη λίστα tips ώστε ο χαρταετός σου να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, παρέα με τον μικρό σου βοηθό:

  • Το άτομο που κρατά τον χαρταετό ονομάζεται «εκτοξευτής» και το άτομο που πετάει τον χαρταετό είναι «ιπτάμενος». Η πλάτη του εκτοξευτή πρέπει να είναι προς τον άνεμο, με τον χαρταετό στραμμένο προς αυτόν. Αν ο άνεμος είναι πίσω από τον χαρταετό, θα συντριβεί. Και μην εκτοξεύεις τον χαρταετό ενώ τρέχεις, καθώς ο χαρταετός μπορεί να συντριβεί λόγω ανεξέλεγκτου τραβήγματος.
  • Απομακρύνσου περίπου 20 μέτρα από τον χαρταετό. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο από το σημείο που ξεκινάς τον χαρταετό. Στην συνέχεια άφησε τον χαρταετό. Σου προτείνουμε να περιμένετε τη ριπή του ανέμου πριν απογειωθεί.

Χαρταετός

  • Όλα είναι στο χέρι του παιδιού σου τώρα. Καθώς αφήνεις τον χαρταετό, το παιδί σου θα πρέπει να τραβήξει το κορδόνι για να δημιουργήσει κάποια τριβή.
  • Μετά πρέπει να προσέχει την κατεύθυνση του ανέμου. Εάν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν. Απλώς πρέπει και οι δύο να τακτοποιηθείτε έτσι ώστε ο άνεμος να φυσά από το «ιπτάμενο» προς τον «εκτοξευτή», ώστε ο άνεμος να πάει σε ευθεία γραμμή.
  • Τώρα πες στον μικρό σου βοηθό να απελευθερώσει το μήκος της γραμμής πτήσης. Και παρακολούθησε προσεκτικά το άκρο της πετονιάς. Εάν ο χαρταετός είναι αδύναμος, η πετονιά θα ξεκολλήσει από το δέσιμο, με αποτέλεσμα να χαθεί ο χαρταετός.
  • Τώρα ζήτησέ του να τραβήξει την πετονιά για να κατεβάσει τον χαρταετό και να τυλίξει τη γραμμή γύρω από το πηνίο, όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Το σωστό μέρος για να πετάξεις χαρταετό

Εξίσου σημαντικό με το να  επιλέξεις τον σωστό χαρταετό είναι και το μέρος που πας για να διασκεδάσεις. Όταν πρόκειται για πέταγμα χαρταετών, περισσότερος χώρος ισοδυναμεί με περισσότερη διασκέδαση. Πάρκα, παραλίες και χωράφια είναι το καλύτερο στοίχημα. Τα δέντρα είναι «ακίνδυνα», αλλά «τρώνε» χαρταετούς, που σημαίνει ότι όσο είναι λιγότερα τόσο το καλύτερο. Βεβαιώσου ότι το παιδί σου δεν πετάει τους χαρταετούς κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή δρόμους.

Χαρταετός πέταγμα

Διάβασε επίσης:

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα δουν κυριολεκτικά χιλιάδες ζώα να εξαφανίζονται

Γνωρίζουμε ότι περισσότερα φυτά και ζώα κινδυνεύουν να καταστραφούν αλλά να εκλείψουν καθώς επιδεινώνονται οι καύσωνες, οι πυρκαγιές, οι ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές στον πλανήτη μας. Αλλά μέχρι σήμερα, η επιστήμη έχει κάνει μια υποτίμηση για τον πραγματική καταστροφή που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην καταστροφή των οικοτόπων στη βιοποικιλότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή  τα είδη εξαφανίζονται καθώς άλλα είδη από τα οποία εξαρτώνται εξαφανίζονται κι αυτά.

ελεφαντης εξαφανιση είδους

Η νέα έρευνα του theconversation.com δείχνει ότι το 10% των ζώων της ξηράς θα μπορούσε να εξαφανιστεί από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές έως το 2050 και σχεδόν το 30% έως το 2100. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο των προηγούμενων προβλέψεων και σημαίνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα και θα ζήσουν μέχρι τα 70 τους, θα είναι μάρτυρες κυριολεκτικά της εξαφάνισης χιλιάδων ζώων στη ζωή τους, από σαύρες και βατράχους μέχρι εμβληματικά θηλαστικά όπως οι ελέφαντες και τα κοάλα. Αλλά αν καταφέρουμε να μειώσουμε δραματικά τις εκπομπές άνθρακα παγκοσμίως, θα μπορούσαμε να σώσουμε χιλιάδες είδη από τοπική εξαφάνιση μόνο αυτόν τον αιώνα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top