Now Reading
Θέλεις οι πετσέτες σου να είναι fluffy και φρέσκες; Αυτό το hack του TikTok είναι θαυματουργό

Θέλεις οι πετσέτες σου να είναι fluffy και φρέσκες; Αυτό το hack του TikTok είναι θαυματουργό

Avatar photo
πετσέτες γκρι διπλωμένες ρολό

Αυτό το TikTok Cleaning Hack θα κρατήσει τις πετσέτες σου αφράτες και φρέσκες.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να βγαίνεις από το μπάνιο ή το ντους και να τυλίγεσαι σε μια μαλακή, αφράτη πετσέτα. Όταν αγοράζουμε τις πετσέτες προσφέρουν υπερ-απορροφητικότητα και τις νιώθουμε πολύ όμορφα στην αφή. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, ορισμένες πετσέτες μπορεί να χάσουν το «πολύ fluffy» τους, και να γίνουν λιγότερο αφράτες.

Μπορεί επίσης να μην απορροφούν τόση υγρασία όσο πριν, πράγμα που δεν είναι και πολύ ευχάριστο ειδικά το χειμώνα. Αν έχεις  δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να τις επαναφέρεις, είτε ψάχνεις για νέες προτάσεις, μια TikToker φαίνεται να έχει λύσει το πρόβλημα αυτό. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται φρέσκα, αφράτα υφάσματα, αλλά ορισμένα από αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμια για τις ίνες.

πετσέτες κρεμασμένες σε μπάνιο

Μαλακτικά ένας μύθος

Τα μαλακτικά υφασμάτων τείνουν να αφήνουν υπολείμματα και η Washington Post σημειώνει ότι το λάδι και το πετρέλαιο από την ουσία που έχουν, μπορεί να δημιουργήσει ένα φιλμ στις πετσέτες, γεγονός που τις κάνει λιγότερο απορροφητικές και μαλακές. Αντί λοιπόν να αγοράζεις μαλακτικά, ψάξε στο ντουλάπι της κουζίνας σου για αυτό το προϊόν θα  αναζωογονήσει και θα αφρατέψει τις πετσέτες σου.

 Λευκό ξύδι, το θαυματουργό

Η TikToker Victoria, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο @vicsauce στο TikTok, μοιράστηκε ένα βίντεο γεμάτο με συμβουλές για τη φροντίδα του σπιτιού που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τακτοποίηση τους. Ένα από τα hacks της περιλαμβάνει το να επαναφέρεις τις πετσέτες αλλάζοντας το μαλακτικό υφασμάτων με λευκό ξύδι. Στο video της, δείχνει αφράτες πετσέτες, με ένα μπουκάλι ξίδι κι εξηγήσει ότι το πλύσιμο σε κρύο νερό χρησιμεύει για να ενισχύσει αυτό το έξυπνο κόλπο.

https://www.tiktok.com/@vicsauce/video/7154145358136741125?is_from_webapp=v1

«Νούμερο ένα, όχι μαλακτικό στις πετσέτες σας!» τονίζει η Victoria στο TikTok της. Επιπλέον, εκτός από το φιλμ που δημιουργούν τα μαλακτικά, η χρήση υπερβολικού απορρυπαντικού μπορεί επίσης να αποδειχθεί επιζήμια για την ποιότητα των πετσετών, καθώς το απορρυπαντικό μπορεί να συγκεντρωθεί στις ίνες και το ύφασμα της πετσέτας, κάνοντας τα λευκά είδη να φαίνονται τραχιά και επίπεδα. Το Modern Bathroom προτείνει ότι οι πετσέτες μπάνιου πρέπει να διαρκούν ένα με δύο χρόνια.

λευκές πετσέτες διπλωμένες

Γιατί το ξύδι λειτουργεί

Το λευκό ξύδι δεν είναι μόνο ευεργετικό για να «φουσκώνει» τις πετσέτες, αλλά βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των οσμών. Σύμφωνα με το TipHero, όταν τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά υφασμάτων συσσωρεύονται στις ίνες, δημιουργώντας υπολείμματα, προκαλεί τη συγκράτηση δυσάρεστων οσμών στο ύφασμα. Κάθε φορά που οι πετσέτες μυρίζουν σα μούχλα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης ουσιών, τις οποίες το ξύδι λειτουργεί για να αφαιρέσει. Η προσθήκη ξυδιού στην υποδοχή του μαλακτικού στο πλυντήριο ρούχων θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της μεμβράνης που αφήνει τις πετσέτες μας δύσκαμπτες, δύσοσμες ή σκληρές.

πετσέτες γκρι διπλωμένες ρολό

Για να διατηρήσεις τις πετσέτες αφράτες και φρέσκες, καλό είναι να χρησιμοποιείς αυτό το κόλπο με το ξύδι κάθε φορά που κάνεις πλύση, αλλά μερικές φορές οι πετσέτες μπορεί να συγκρατούν το άρωμα του ξυδιού. Αν σου συμβεί αυτό, μπορείς να κάνεις μια δεύτερη πλύση με ένα ελαφρύ σαπούνι για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του ξιδιού. Χρησιμοποίησε όμως το σαπούνι με φειδώ, για να μην «ακυρώσεις» όλη τη δουλειά που έκανε το ξύδι και προσπάθησε να κάνεις αυτές τις πλύσεις με κρύο νερό για να διατηρήσεις τα ευεργετικά συστατικά του διαλύματος.

(Πηγή: housedigest.com)

Διάβασε πώς μπορείς να βγάλεις και τη μούχλα από το μπάνιο σου με ξίδι.

Η ανάπτυξη της μούχλας είναι πολύ συχνή στα σπίτια κι εμφανίζεται όπου υπάρχει πολύ υψηλή υγρασία, και αυτά τα μέρη είναι συνήθως οι υδραυλικές εγκαταστάσεις που μπορεί να παρουσιάζουν διαρροές, οι χώροι πίσω από πλυντήρια, τα μπάνια και κάτω από τα ντουλάπια στους νεροχύτες. Η μούχλα έχει διαφορετικούς τύπους κι έτσι ο καθαρισμός της μπορεί να είναι από πολύ απλός μέχρι περίπλοκος.

Στις περιοχές που η ανάπτυξη της μούχλας είναι μικρότερη μπορείς να την απομακρύνεις με βασικά καθαριστικά, όπως επίσης υπάρχουν κάποια βιοκτόνα που θα είναι πιο δραστικά από ότι το ξίδι, όμως το ξίδι είναι λιγότερο τοξικό και για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο. Το ξίδι θα «σκοτώσει» τη μούχλα καθώς δρα αργά, αλλά οι λεκέδες από τη μούχλα μπορεί να παραμείνουν και  να χρειαστεί να τους καθαρίσεις με κάποιο άλλο καθαριστικό.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jackson

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top