Now Reading
Τα 6 οικιακά είδη που δε σκέφτεσαι πως πρέπει να τα καθαρίσεις αλλά πρέπει

Τα 6 οικιακά είδη που δε σκέφτεσαι πως πρέπει να τα καθαρίσεις αλλά πρέπει

Avatar photo
κουζίνα

Υπάρχουν κάποια οικιακά είδη που επανειλημμένα ξεχνάμε να καθαρίζουμε.

Στο σπίτι μας υπάρχουν κάποια σημεία αλλά και αντικείμενα που είτε τα ξεχνάμε και δεν τα καθαρίζουμε είτε «κάνουμε τα στραβά μάτια» και λέμε κάθε φορά στον εαυτό μας πως θα το κάνουμε κάποια άλλη φορά. Όμως η άνοιξη είναι εδώ, και συνήθως αυτή την εποχή ξεκινάμε και τη γενική καθαριότητα. Οπότε τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο να αφήνουμε τη σκόνη, τη βρωμιά και τα μικρόβια να παραμένουν. στον χώρο μας.

Όπως αναφέρei και το cnet.com, κρυμμένα μικρόβια και βρωμιά μπορεί να παραμείνουν σε κάποια απροσδόκητα μέρη. Είναι αρκετά δύσκολο να θυμόμαστε να καθαρίζουμε την καφετιέρα ή το πλυντήριο, πόσο μάλλον να καθαρίζουμε το τηλεχειριστήριο μας ή και το δύσκολο κενό μεταξύ του φούρνου και των ντουλαπιών στης κουζίνας μας. Ας δούμε ποια σημεία παραλείπουμε να καθαρίζουμε και πρέπει να το κάνουμε το συντομότερο δυνατό.

1. Οροφή φούρνου μικροκυμάτων

φούρνος μικροκυμάτων

Στους φούρνους μικροκυμάτων δημιουργούνται πιτσιλιές την ώρα που ζεσταίνεις το φαγητό σου. Κι ενώ μπορεί να καθαρίζεις τακτικά τα πλαϊνά και τον δίσκο, ξεχνάς να καθαρίζεις το εσωτερικό, πάνω μέρος του. Η Vera Peterson, η πρόεδρος της Molly Maid, είπε ότι: «ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε αυτή τη δύσκολη περιοχή είναι να προσθέσετε ένα τέταρτο φλιτζάνι ξύδι σε ένα φλιτζάνι νερό και να βράσετε το διάλυμα στο φούρνο μικροκυμάτων σας για 3 λεπτά. Τα τοιχώματα του εσωτερικού του φούρνου θα είναι επικαλυμμένα με ζεστή, όξινη υγρασία, που θα σας επιτρέψει να τρίψετε εύκολα τα κολλημένα τρόφιμα με ένα σφουγγάρι».

2. Οθόνη τηλεόρασης

οθόνη τηλεόρασηςΕνώ παρακολουθούμε τηλεόραση ξεχνάμε να την ξεσκονίζουμε. Η Peterson συνιστά και λέει: «για να διατηρήσετε τη ρουτίνα καθαρισμού της τηλεόρασης σας απλή, κάντε ένα ξεσκόνισμα πάνω από τις οπές αερισμού, τα ηχεία και άλλα ανοίγματα. Εάν η οθόνη χρειάζεται περαιτέρω καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό διάλυμα καθαρισμού που φέρει την ένδειξη ότι είναι ασφαλές στις ηλεκτρονικές οθόνες. Επίσης, προσέξτε πόση ποσότητα διαλύματος καθαρισμού χρησιμοποιείτε. Η τηλεόραση σας είναι μια ηλεκτρονική συσκευή, επομένως δεν πρέπει ποτέ να είναι υπερκορεσμένη με κανένα προϊόν», είπε ο Peterson,«Να ψεκάζετε πάντα στο πανί σας, ποτέ απευθείας στη συσκευή».

3. Κενό μεταξύ του φούρνου και των ντουλαπιών ή των τοίχων

κουζίνα λευκήΔεδομένου ότι είναι συνήθως αρκετά μικρό το άνοιγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το κενό μεταξύ του φούρνου τους και των ντουλαπιών ή των τοίχων στην κουζίνα τους μπορεί να λερωθεί και μάλιστα πολύ. Επειδή μαγειρεύουμε και προετοιμάζουμε τα γεύματα σε αυτόν τον χώρο, μπορεί να συσσωρευτούν γρήγορα ψίχουλα, να πέσουν λάδια, σάλτσες και πιτσιλίσματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημες οσμές.

4. Συρτάρι με μαχαιροπίρουνα

μαχαίρι και πιρούνιΗ κουζίνα «φιλοξενεί» πολλές επιφάνειες που μπορούν να μαζέψουν πολλές βρωμιές. Το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα και ειδικότερα ο δίσκος που είναι μέσα τα αντικείμενα, μπορεί να φαίνεται σαν μια επιφάνεια που είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει καθαρή, όμως μπορεί να λερωθεί από την ώρα που θα πας να βάλεις μέσα τα μαχαιροπίρουνα ή να πέσουν ψίχουλα. Η Peterson λέει ότι πολλά σκεύη δεν είναι εντελώς καθαρά μετά από έναν κύκλο πλυσίματος πιάτων, κάτι που με τη σειρά του λερώνει και το δίσκο. Καλό είναι να τον καθαρίζουμε μια φορά το μήνα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από 2 μέρη νερού σε 1 μέρος αποσταγμένου ξιδιού. Βρέξε ένα καθαρό πανί και σκούπισε το δίσκο. ‘Η αν θέλεις μπορείς να τον βάλεις απευθείας στο πλυντήριο πιάτων.

5. Τηλεχειριστήρια

τηλεχειριστήριοΈνα τηλεχειριστήριο χρησιμοποιείται τόσο συχνά στα περισσότερα σπίτια που δεν έχει την ευκαιρία να συσσωρεύσει σκόνη. Ωστόσο, η συχνή χρήση είναι ακριβώς ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζουμε συχνά, καθώς τα τηλεχειριστήρια μπορούν να συσσωρεύσουν μικρόβια από τα χέρια μας. Μπορούμε να το καθαρίσουμε με απολυμαντικά μαντηλάκια τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα ή όποτε πιστεύουμε ότι το χρειάζεται.

6. Πλαϊνά του ψυγείου

ψυγείοΤο μπροστινό και τα πλαϊνά του ψυγείου μας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Τα μικρόβια στο εξωτερικό του ψυγείου μπορούν εύκολα να κολλήσουν σε χέρια που στη συνέχεια αγγίζουν το φαγητό που τρώμε.
Για να καθαρίσουμε το εξωτερικό του ψυγείου, απλώς κλείνουμε την πόρτα και σκουπίζουμε το εξωτερικό του ψυγείου με ένα σαπουνόπανο. Αν η επιφάνεια είναι inox, η Peterson μας συνιστά ένα έξυπνο κόλπο για να το καθαρίσουμε. «Απλώστε baby oil σε ένα πανί από μικροΐνες και σκουπίστε. Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το παιδικό λάδι δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα σε σύγκριση με το καθαριστικό που αγοράζεται στο κατάστημα».

κουζίνα

Διάβασε επίσης:

Ένας είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσεις τα ποτήρια στο ντουλάπι σου

Υπάρχουν τόσες πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας που μπορεί να μην σκεφτόμαστε, και μερικές φορές, αυτές οι μικρές συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ στο να απλοποιήσουμε τη ζωή μας. Είτε είναι ένα απλό κόλπο για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το σφουγγάρι σου, είτε ένας εύκολος τρόπος για να ξετυλίξεις το αλουμινόχαρτο, μας αρέσει να μαθαίνουμε tips για να βελτιώσουμε τον χώρο της κουζίνας μας.

αποθήκευση ποτηριών κουζίναΠρόσφατα, η editor producer του Southern Living, Ivy Odom, μοιράστηκε στον λογαριασμό της TikTok,  μια ερώτηση που αφορά την αποθήκευση ειδών στην κουζίνα που μας έχει στοιχειώσει όλους: Πρέπει να φυλάμε τα ποτήρια  με το στόμιο προς τα πάνω ή προς τα κάτω μέσα στα ντουλάπια; Αυτή η ερώτηση θέλει αμέσως απάντηση!

Διάβασε εδώ την απάντηση.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κιχώριο και καφές
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΒροχήDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr