Now Reading
Τα 4 κορυφαία hacks καθαρισμού που αγαπήσαμε το 2022 και δεν αποχωριζόμαστε ούτε το 2023

Τα 4 κορυφαία hacks καθαρισμού που αγαπήσαμε το 2022 και δεν αποχωριζόμαστε ούτε το 2023

Avatar photo

Το 2022 μας δίδαξε πολλά κι εμείς μεταφέρουμε την «τεχνογνωσία της καθαριότητας» και στη νέα χρονιά!

Υπάρχουν πολλά κόλπα για να καθαρίσουμε το σπίτι μας και είναι γεγονός πως συνέχεια μαθαίνουμε διαφορετικά κόλπα.Όσα περισσότερα κόλπα μαθαίνουμε, τόσο τα εφαρμόζουμε διότι θέλουμε να διατηρούμε τον χώρο μας καθαρό.

Ορισμένα από τα hacks καθαρισμού είναι δοκιμασμένα και λειτουργούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να ανακαλύψουμε κι άλλα χρήσιμα tips στην πορεία. Από το Real Simple, μαθαίνουμε για νέες συμβουλές καθαρισμού όλο το χρόνο. Το 2022 διαπιστώσαμε (αφού τα δοκιμάσαμε) τα καλύτερα hacks καθαρισμού, και είναι 4.

1. Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσουμε το στρώμα

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε τα στρώματα μας καθημερινά, οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε να τα καθαρίσουμε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καθαρίζουμε τα στρώματα μας κάθε 6 μήνες για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση βρωμιάς, σκόνης και νεκρού δέρματος. Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά, ρίχνουμε όλα τα κλινοσκεπάσματα μας στο πλυντήριο. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα οποιαδήποτε σκόνη ή υπολείμματα που υπάρχει στο στρώμα. Τυχόν λεκέδες τους αντιμετωπίζουμε με ένα μείγμα από ίσα μέρη νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου, το οποίο το βρίσκουμε στα φαρμακεία. Πασπαλίζουμε στη συνέχεια το στρώμα με μαγειρική σόδα και αφήνουμε να δράσει για μια ώρα, ώστε να εξουδετερωθούν οι οσμές. Σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα τη μαγειρική σόδα και, στη συνέχεια, γυρίζουμε το στρώμα και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.

2. Ο τρόπος για να καθαρίσουμε μια τηλεόραση χωρίς ραβδώσεις

Αν η ποιότητα της εικόνας είναι ελλιπής – μπορεί απλώς να μην έχουμε καθαρίσει την οθόνη της τηλεόρασης μας  εδώ και μήνες. Μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης μας με έναν καθαρισμό μία φορά την εβδομάδα. Για επίπεδες οθόνες τηλεόρασης πλάσμα, LCD, LED και OLED, πρέπει να βεβαιωθούμε  ότι η τηλεόραση μας είναι απενεργοποιημένη. Στη συνέχεια ξεσκονίζουμε απαλά την οθόνη με ένα πανί μικροϊνών. Ψεκάζουμε ένα καθαριστικό που είναι ασφαλές για την οθόνη σε ένα μαλακό πανί (ποτέ απευθείας πάνω στην τηλεόραση) και σκουπίζουμε με κινήσεις μπρος-πίσω. Την αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς  πριν ενεργοποιήσουμε ξανά την τηλεόραση.

3. Πώς να καθαρίσουμε τις πόρτες του τζακιού από τον καπνό και την αιθάλη

Για να αποφύγουμε το μόνιμο αποχρωματισμό των πορτών του τζακιού, η συσσωρευμένη αιθάλη πρέπει να απομακρύνεται τακτικά. Αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας οικιακή αμμωνία και 3 φλιτζάνια νερό, σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βεβαιωνόμαστε ότι το δωμάτιο αερίζεται καλά όσο καθαρίζουμε με αμμωνία. Ψεκάζουμε το διάλυμα πάνω στις γυάλινες πόρτες. Αφήνουμε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα προτού το σκουπίσουμε με ένα πανί ή μια σκούπα. Στεγνώνουμε με ένα πανί από μικροΐνες. Αν η αιθάλη δεν αφαιρείται εύκολα, ψεκάζουμε το τζάμι με το διάλυμα και στη συνέχεια βουτάμε ένα σφουγγάρι σε ξηρή μαγειρική σόδα. Τρίβουμε το γυαλί με το σφουγγάρι σε μια μικρή περιοχή. Σκουπίζουμε την αιθάλη και γυαλίζουμε με ένα πανί μικροϊνών.

4. Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού των συσκευών καθαρισμού μας

Όσο κι αν θέλουμε να αποφύγουμε το καθάρισμα της ηλεκτρικής σκούπας ή του πλυντηρίου πιάτων, το να μην καθαρίζουμε αυτές τις συσκευές καθαρισμού μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την απόδοση τους. Συνιστάται να καθαρίζουμε το πλυντήριο πιάτων μας κάθε λίγους μήνες ή μόλις παρατηρήσουμε οσμές, εναποθέσεις αλάτων και απορρυπαντικού στα πιάτα ή μούχλα. Ευτυχώς, τα πλυντήρια πιάτων καθαρίζονται εύκολα με λίγο ξύδι, μαγειρική σόδα και τρίψιμο. Πρέπει επίσης να καθαρίζουμε συχνά και τις τρίχες και τα στοιχεία που έχουν πιαστεί στην ηλεκτρική μας σκούπα.

Επίσης υπάρχουν 6 σημεία στο σπίτι που ξεχνάμε να καθαρίζουμε.

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, είναι συνήθως εύκολο να δεις τι πρέπει να καθαριστεί. Υπάρχουν ένα σωρό βρώμικα ρούχα που περιμένουν να μαζευτούν ή ο νεροχύτης της κουζίνας είναι γεμάτος με βρώμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια.

Καθάρισμα όμως χρειάζονται και άλλα σημεία του σπιτιού που δεν τα «πιάνει» το μάτι σου. Διάβασε ποια επτά μέρη ξεχνάς να καθαρίσεις κατά τη διάρκεια της ρουτίνας καθαρισμού σου.

  • Κάτω όψεις επίπλων

Όταν κοιτάζεις κάτω από ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ, συνήθως υπάρχουν μερικά σημεία σκόνης που κυλούν γύρω-γύρω που μπορούν να μαζευτούν γρήγορα με ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα σκόνης. Αφιέρωσες όμως χρόνο για να δεις το πραγματικό κάτω μέρος του επίπλου; Μπορεί να σοκαριστείς με αυτό που βρίσκετε κολλημένο σε κουφώματα κρεβατιού, καθίσματα καρέκλας και σιδεράκια τραπεζιού.

Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα ή ένα ραβδί ξεσκονίσματος για να απαλλαγείς από ιστούς αράχνης και αυγά, σκόνη και βρωμιά τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

  • Τοίχοι και βάσεις

Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να προσκολληθούν σε κάθετες αλλά και οριζόντιες επιφάνειες. Άνοιξε τις κουρτίνες ή τα στόρια και άναψε όλα τα φώτα και θα εκπλαγείς με το πόσο γούνινοι μπορεί να είναι οι τοίχοι. Αν τυχαίνει να έχεις ανάγλυφη ταπετσαρία , ακόμα περισσότερη σκόνη ελλοχεύει.

Δες εδώ και τα άλλα σημεία.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημειώσεις για στόχους

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top