Now Reading
Πριν ξεκινήσεις να φτερνίζεσαι ακολούθησε τα 8 tips καθαρισμού για να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες

Πριν ξεκινήσεις να φτερνίζεσαι ακολούθησε τα 8 tips καθαρισμού για να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες

Avatar photo
αλλεργιες

Αν πάσχεις από αλλεργίες υπάρχουν μερικές έξυπνες συμβουλές καθαρισμού του σπιτιού σου μπορούν να σας βοηθήσουν στο πρόβλημα.

Εάν εσύ ή κάποιος στο σπίτι υποφέρει από ετήσιες ή εποχιακές αλλεργίες ή άσθμα, μπορείς να μειώσεις τη μιζέρια και την ενόχληση που προκαλούν καθαρίζοντας σωστά για να ελαχιστοποιήσεις και να απομακρύνεις τα αλλεργιογόνα. Αλλεργιογόνα μπορεί να είναι οποιαδήποτε ουσία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση. 

Για να μειώσεις ή ακόμα και να απαλλαγείς από τα συμπτώματα των αλλεργιών μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απομακρύνεις τη γύρη, τα ακάρεα της σκόνης και πολλά άλλα.    

  1. Επίλεξε την ηλεκτρική σου σκούπα με προσοχή

Ο τύπος της ηλεκτρικής σκούπας που αγοράζεις κάνει τεράστια διαφορά στη μείωση των αλλεργιογόνων. Επίλεξε μια ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA για λεπτά σωματίδια ή χρησιμοποίησε μια διπλή σακούλα για να παγιδεύσεις όσο το δυνατόν περισσότερα σωματίδια. Μια ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα, η οποία διαθέτει σφραγισμένο σταθμό καθαρισμού που αδειάζει αυτόματα τον κάδο συλλογής και μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις και να πλύνεις τον κάδο, είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Εάν η αποφυγή αλλεργιογόνων είναι ο στόχος σου, εξέτασε το ενδεχόμενο μιας ρομποτικής σκούπας και ενός συστήματος σφουγγαρίσματος που προσφέρει συνεχή νυχτερινό καθαρισμό ενώ δεν βρίσκεσαι στο δωμάτιο. Μια άλλη επιλογή που αξίζει να εξερευνήσεις είναι μια ηλεκτρική σκούπα απολύμανσης αλλεργιογόνων υφασμάτων που χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να σκοτώσει τα ακάρεα της σκόνης και τα βακτήρια και στη συνέχεια ένα διπλό σύστημα φιλτραρίσματος για να εξαλείψει το 99,9% των παραβατών από τις υφασμάτινες επιφάνειες. 

2.Προστάτεψε τον εαυτό σου 

Επίλεξε μάσκες μίας χρήσης ή μάσκες που πλένονται. Απόφυγε τα γάντια από λατέξ αντίθετα επίλεξε γάντια από καουτσούκ με βαμβακερή επένδυση για να αποφύγεις τον ερεθισμό του δέρματος. 

3.Πλύνε τα πανιά και τις σφουγγαρίστρες μικροϊνών 

Τα πανιά μικροϊνών, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, προσελκύουν τη σκόνη καλύτερα από ό,τι το βαμβάκι ή οι χαρτοπετσέτες, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για τον καθαρισμό όλων των ειδών των επιφανειών. Ωστόσο, ως εκ τούτου, πρέπει να πλένονται σχολαστικά σε ζεστό νερό το συντομότερο δυνατό. Ομοίως, προγραμμάτισε να πλένεις τις κεφαλές σφουγγαρίσματος μετά από κάθε χρήση. Αναζήτησε καλύτερα εργαλεία σφουγγαρίσματος με αφαιρούμενες κεφαλές που μπορούν να πεταχτούν στο πλυντήριο. 

 

4.Μετατροπή σε μίας χρήσης 

Τα συνθετικά μαντηλάκια και ράβδοι ξεσκονίσματος προσελκύουν τη σκόνη και δημιουργούν στατική προσκόλληση που θα κρατήσει τη σκόνη μέχρι να μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια μετά από κάθε χρήση. 

  1. Διάβασε τις ετικέτες

Για τα ρούχα, επίλεξε απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων που δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες και δεν έχουν άρωμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χρωστικές ουσίες είναι συχνά ο ένοχος για τον ερεθισμό του δέρματος. Για τον καθαρισμό, αναζήτησε καθαριστικά χωρίς άρωμα και χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα όπως αποσταγμένο λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού.  

  1. Επικεντρώσου στα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα

Να θυμάσαι να πλένεις τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τις κουβέρτες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό. Αν έχεις αλλεργίες, μην κρεμάς ποτέ τα κλινοσκεπάσματα έξω για να στεγνώσουν. Οι γύρη του εξωτερικού χώρου θα εισέλθει μαζί με τα σεντόνια. Επίλεξε πλενόμενα καλύμματα κρεβατιού ή παπλώματα και τοποθέτησε μαξιλάρια, στρώματα σε θήκες ανθεκτικές στα ακάρεα. 

  1. Σταμάτησε τη μούχλα

Σταμάτησε και απομάκρυνε την ανάπτυξη μούχλας, ιδιαίτερα στα μπάνια, με σπιτικά ή εμπορικά καθαριστικά. Να διαβάζεις πάντα προσεκτικά τις οδηγίες και ΠΟΤΕ μην αναμιγνύεις διαφορετικές χημικές ουσίες. Συνήθισε να χρησιμοποιείς έναν ανεμιστήρα εξάτμισης ή να ανοίγεις ένα παράθυρο όταν κάνεις μπάνιο ή ντους. Μετά από κάθε χρήση, στέγνωσε με πετσέτα την μπανιέρα ή το περίβλημα του ντους. Κρέμασε πάντα τις πετσέτες για να στεγνώσουν και να πλένεις συχνά τα σεντόνια για να περιορίσεις την ανάπτυξη μούχλας. 

  1. Απέφυγε τους ερεθιστικούς παράγοντες

Δυστυχώς, ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι ερεθιστικά και να προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με ένα αλλεργιογόνο. Επιλέξε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν τις λιγότερες δυνατές χημικές ουσίες και περιορίστε την έκθεση σε αυτές τις δυνητικά ερεθιστικές χημικές ουσίες: 

Αμμωνία 

D-λιμονένιο 

Φορμαλδεΰδη 

Υποχλωριώδες νάτριο 

Λαουρυλοθειικό νάτριο 

αλλεργιες

Διάβασε επίσης:

Πως να προλάβεις τη σκόνη στο σπίτι πριν καν σχηματιστεί

Όπου κι αν ζεις, ένα πράγμα που αναπόφευκτα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι η σκόνη. Η ανεπιθύμητη και άκρως εκνευριστική σκόνη που σχηματίζεται στην τηλεόραση, στα ράφια, στις γωνίες και κάτω από τα έπιπλά, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις προληπτικά τη σκόνη πριν σχηματιστεί, αντί να καθαρίζεις συνεχώς τα επακόλουθα; Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν μερικά απλά μέτρα συντήρησης που μπορείς να πάρεις για να ελαχιστοποιήσεις τη σκόνη στο σπίτι, όπως η τακτική αλλαγή των φίλτρων αέρα, η περιποίηση των κατοικίδιων ζώων σας και το συχνό πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων σας.   

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους η σκόνη εισέρχεται στο σπίτι είναι μέσω του εξωτερικού χώρου. Η σκόνη μπορεί να μπει μέσα από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, ρωγμές στους τοίχους, καθώς και από εμάς τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, εμείς μπορούμε να είμαστε η κύρια πηγή που φέρνει τη σκόνη στο σπίτι μας. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γαλλικός καφέςDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top