Now Reading
Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει να παίζει μόνο του

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει να παίζει μόνο του

Avatar photo

9 τρόποι που θα βοηθήσουν εσένα και το παιδί.

Όταν τα σχολεία είναι κλειστά κι εσύ ή ο σύζυγός σου εργάζεστε από το σπίτι, είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να δυσκολεύεται να διασκεδάσει ενώ εσείς εργάζεστε.
Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη για την εύρεση της καλύτερης λύσης είναι: Ποια είναι η ηλικία, η ιδιοσυγκρασία και το επίπεδο εμπειρίας του παιδιού. Γενικά, τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν βελτιώνονται στο να παίζουν μόνα τους και έχουν περισσότερη εμπειρία στο να βρίσκουν πράγματα να κάνουν μόνα τους. Μερικά παιδιά διασκεδάζουν με το να παίζουν μόνα τους. Άλλα παιδιά, ακόμα κι αν δοκιμάσεις όλες τις παρακάτω προτάσεις, περνάνε πολύ πιο δύσκολα. Προσπάθησε να μην θεωρήσεις ότι εσύ ή εκείνο έχετε κάνει κάπου λάθος και συνέχισε να εργάζεσαι πάνω σε αυτό.

1.Ξεκίνησε με σύνδεση

Τα παιδιά είναι πάντα πιο πρόθυμα να παίξουν μόνα τους όταν ικανοποιούνται οι ανάγκες σύνδεσής τους. Ξεκίνησε τη μέρα παίζοντας με το παιδί σου: «Είμαι όλος δικός σου για τα επόμενα 30 λεπτά πριν ξεκινήσω να δουλεύω. Τι θα ήθελες να παίξεις;»

2.Κράτα το κοντά

Γενικά το παιδί θα είναι πιο χαρούμενο να παίζουν μόνο του εάν μπορεί να είναι σωματικά κοντά σου. Μπορεί να έχει έναν χώρο παιχνιδιού στην κουζίνα ενώ προετοιμάζεις το φαγητό ή μπορείς να δημιουργήσεις στο γραφείο του σπιτιού και έναν χώρο παιχνιδιού.

3.Χρησιμοποίησε ένα οπτικό χρονόμετρο

Ξεκίνησε με μικρά κομμάτια χρόνου, όπως 15 ή 30 λεπτά, και χρησιμοποίησε ένα οπτικό χρονόμετρο για να δει πόσος χρόνος απομένει.

4.Μην διακόπτεις

Αν το παιδί σου παίζει ανεξάρτητο, άφησέ το να μείνει στη ροή. Μην κάνεις ερωτήσεις, μην εμπλακείς ή διακόψεις, εκτός και αν χρειάζεται οπωσδήποτε.

5.Να του παρέχεις ένα ευνοϊκό περιβάλλον για παιχνίδι

Ξεφορτώσου όλα τα παιχνίδια με τα οποία δεν παίζει το παιδί σου. Βάλε μερικά παιχνίδια εναλλάξ, ώστε όταν κάνουν την εμφάνισή τους μετά από μερικές εβδομάδες, να αισθάνονται καινούργια ξανά. Να έχεις ετικέτες σε κάδους και ράφια για να μπορείς να βρεις εύκολα κάτι για να παίξετε εύκολα. Μπορεί να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο για να τακτοποιήσεις αλλά θα ανταμειφθείς με περισσότερο χρόνο χωρίς διακοπή.

6.Παίξτε με ηχητικά βιβλία, podcast ή μουσική για να του κρατήσεις συντροφιά

Πολλά παιδιά θα έπαιζαν για ώρες με τα παιχνίδια τους αν είχαν ένα καλό ηχητικό βιβλίο να ακούσουν. Οι περισσότερες βιβλιοθήκες έχουν εφαρμογές για δανεισμό ηχητικών βιβλίων.

7.Συγκέντρωσε μερικά ειδικά υλικά «play only».

Συναρμολόγησε μερικούς κάδους με καπάκι με διαφορετικές δραστηριότητες μέσα τους.. Άλλαζε τα περιεχόμενα των κάδων καθημερινά με πράγματα όπως πέτρες, κοχύλια, μαρκαδόρους που πλένονται, ζύμη για παιχνίδι, βιβλία με εικόνες, παλιά περιοδικά, παζλ, κουτάλια με δοχεία για να μαζέψεις πομ πομ. Αυτοκόλλητα, μικρά σημειωματάρια, ταινίες καθαρισμού και σωλήνων θα ήταν επίσης εξαιρετικές προσθήκες.

8.Πρόσθεσε νερό

Ένα μπάνιο στη μέση της ημέρας (χωρίς επίβλεψη είναι ασφαλές για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω) ή ένας νεροχύτης γεμάτος νερό με φυσαλίδες, σέσουλες και χωνιά θα κρατήσει το παιδί απασχολημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9.Δοκίμασε κάποιες δραστηριότητες αισθητηριακού παιχνιδιού

Το Playdough είναι ένα παλιό αγαπημένο που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Οι σύγχρονες αποδόσεις του playdough είναι goop ή slime που μπορούν να γίνουν με οικιακά υλικά.

Διάβασε επίσης:

Η ανάγνωση παραμυθιών σε φέρνει πιο κοντά με το παιδί σου

Στον κόσμο των εικόνων, τα παραμύθια μας λένε μια ιστορία για τη γέννηση και τον θάνατο, την αγάπη και το μίσος, το θάρρος και την απόγνωση. Όπως όλα τα έργα τέχνης, αυτές οι ιστορίες διαθέτουν πλούτο και βάθος.

μαμά-παιδί

Γιατί είναι σημαντικά τα παραμύθια για ένα παιδί;

Η εμπειρία του παιδιού από τις ιστορίες πριν τον ύπνο είναι διαφορετική από τη δική μας. Ενώ το παραμύθι ξεκινά με τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό…», κανένα παιδί δεν θα ρωτήσει πότε ακριβώς ήταν αυτό… Για εκείνο, η ιστορία συμβαίνει εδώ και τώρα. Άρα λοιπόν, η σωστή ερώτηση είναι: τι είδους παραμύθια χρειάζεται ένα παιδί; Αυτές οι ιστορίες γοητεύουν τα παιδιά, προσφέροντάς τους μια ιστορία που μπορεί να τα ταξιδέψει στον κόσμο της φαντασίας.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΦΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά μετά την προπόνηση για να κάνεις ντουςDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top