Now Reading
‘Ωρα για αποθήκευση: Τι κρατάς τι πετάς- Τα αντικείμενα που πρέπει να εστιάσεις

‘Ωρα για αποθήκευση: Τι κρατάς τι πετάς- Τα αντικείμενα που πρέπει να εστιάσεις

Avatar photo

Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να κρατήσεις ή αντίστοιχα να «ξεφορτωθείς» από το σπίτι σου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η άνοιξη είναι εδώ και το ξεκαθάρισμα είναι ένα μεγάλο μέρος της ρουτίνας καθαρισμού του σπιτιού μας αυτή την εποχή. Μπορεί να κάνεις ήδη απογραφή του τι πιστεύεις ότι μπορείς να κρατήσεις και από ποια αντικείμενα σκοπεύεις να απαλλαχθείς. Εάν αισθάνεσαι απογοητευμένη, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να τα ξεφορτωθείς όλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει. Εναλλακτικά, μπορεί να χρειαστείς κάποια επιπλέον βοήθεια σχετικά με το τι πρέπει να απομακρύνεις από τον χώρο σου.

Σαλόνι

Δες ποια είναι τα αντικείμενα προτείνουν να ξεφορτωθείς» τρεις επαγγελματίες οργάνωσης χώρου 

Χαρτιά

χαρτιά πολλά

Τα εγχειρίδια χρήσης από ηλεκτρικές συσκευές παντός είδους θα πρέπει να τα πετάξεις, σύμφωνα με την Janelle Cohen, επαγγελματία οργάνωσης και συγγραφέα του The Folding Book. «Τα βρίσκεις άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και το έντυπο-αντίγραφο δημιουργεί απλώς επιπλέον ακαταστασία στο σπίτι σου».

Από την άλλη, η Marissa Hagmeyer, συνιδρύτρια της NEAT Method, λέει ότι σημαντικά έγγραφα όπως πιστοποιητικά γέννησης, κάρτες κοινωνικής ασφάλισης, αρχεία εμβολιασμού, πιστοποιητικά γάμου και άλλα νομικά έγγραφα πρέπει να αρχειοθετούνται και να διατηρούνται σε ασφαλές σημείο για πάντα. «Δεν πρέπει να πετάξεις αυτά τα χαρτιά, αλλά θα προτείναμε να τα αποθηκεύσεις σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο».

Είδη κουζίνας

 

εργαλεία κουζίνας

Εξακολουθείς να κρατάς αυτό το περίεργο ποτήρι κρασιού ή τον επεξεργαστή τροφίμων που δεν λειτουργεί σωστά; Η Cohen συμβουλεύει να τα πετάξεις ή να δωρίσεις, εάν είναι σε καλή κατάσταση.

Η Ashley Murphy, συνιδρυτής της μεθόδου NEAT, μοιράζεται την ίδια σκέψη: «Τα διπλά gadget κουζίνας είναι ένας τεράστιος ένοχος που δημιουργεί ακαταστασία. Ξεχώρισε στην άκρη κόπτες πίτσας, μεζούρες παγωτού και άλλα ειδικά είδη για να προσδιορίσεις ποια αντίγραφα, εάν υπάρχουν, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Εάν δεν είναι κανένα, κράτα το αγαπημένο σου και απαλλάξου από τα υπόλοιπα», λέει.

Όσο για εκείνα τα είδη κουζίνας ή τα εργαλεία που χρησιμοποιείς τακτικά, προτείνεται οπωσδήποτε να τα κρατήσεις

Αντικείμενα συναισθηματικής αξίας

λουλούδια σε βάζα

Όλοι έχουμε πράγματα που σκοπεύουμε να βάλουμε στο λεύκωμα ή να τα βάλουμε σε ένα κουτί για φύλαξη, αλλά σπάνια έρχεται αυτή η μέρα. Η Cohen προτείνει να ξεφορτωθείς τα αποκόμματα εισιτηρίων και «όλα τα τυχαία αντικείμενα που αποθηκεύεις για συναισθηματική αξία».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κάποια αντικείμενα συναισθηματικής αξίας που είναι καλό να κρατήσεις, όπως αναντικατάστατα οικογενειακά κειμήλια και αντικείμενα που αγαπάς πραγματικά.

Είδη περιποίησης

Είναι η περιοχή κάτω από τον νεροχύτη του μπάνιου σου μια πλήρης καταστροφή; Τα μικροσκοπικά προϊόντα περιποίησης ξενοδοχείου και άλλα δείγματα θα πρέπει να απορρίπτονται, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. «Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με το πόσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύλογα πριν λήξουν», λέει ο Murphy. Λάβε υπόψη ότι ακόμη και τα προϊόντα περιποίησης έχουν ημερομηνίες λήξης.

Εάν έχεις μισογεμάτα μπουκάλια σαμπουάν, μπάρες σαπουνιού ή άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς τακτικά – μην τα πετάς. Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει το τρέχον σαμπουάν σου ή πότε θα σου έρθει η διάθεση να το αλλάξεις. Είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα να έχεις  ένα μικρό απόθεμα για την περίπτωση που κάποιο προϊόν τελειώσει αναπάντεχα.

Διάβασε επίσης:

Ο χώρος με τα άπλυτα και τα ασιδέρωτα βρίσκεται σε χάος; 4 tips για να τα βάλεις όλα σε τάξη

Το σημείο του σπιτιού που έχεις το πλυντήριο και τα ασιδέρωτα ρούχα σου έχει γίνει αποθηκευτικός χώρος για τα πάντα;  Δεδομένου ότι το δωμάτιο αυτό είναι συνήθως «κρυμμένο», είναι εύκολο να το γεμίσεις και να αποθηκεύσεις εκεί επιπλέον είδη ένδυσης ή οτιδήποτε άλλο, ειδικά αν προσπαθείς να καθαρίσεις το υπόλοιπο σπίτι σου αναμένοντας επισκέπτες.

Ο χώρος με τα άπλυτα και τα ασιδέρωτα βρίσκεται σε χάος; 4 tips για να τα βάλεις όλα σε τάξη

Ωστόσο, αυτές οι γρήγορες λύσεις ανάγκης μπορούν να επηρεάσουν σε πρακτικό βαθμό την καθημερινότητά σου. Ευτυχώς, το να μαζέψεις και να τακτοποιήσεις τα πράγματά σου είναι πιο εύκολο και πιο προσιτό από όσο νομίζεις. Η ειδικός σε θέματα οργάνωσης Carrie Higgins, συγγραφέας του Organization Hacks, μοιράζεται στρατηγικές για να οργανώσεις για το δωμάτιο πλυντηρίου, χαρίζοντας αέρα τάξης και ηρεμία στο σπίτι σου.

Δες εδώ τα 4 tips για να τα βάλεις όλα σε τάξη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρασί: Τα 12 λάθη που κάνεις όταν το αγοράζεις, το παραγγέλνεις και το πίνεις
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γάτα σου δαγκώνει και ζυμώνει τις κουβέρτες; 4 είναι οι λόγοι που το κάνεDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr