Now Reading
Ο λεκές από ακρυλική μπογιά μπορεί να φύγει από τα ρούχα σου με ένα μόνο συστατικό

Ο λεκές από ακρυλική μπογιά μπορεί να φύγει από τα ρούχα σου με ένα μόνο συστατικό

Avatar photo
ρούχο γεμάτο με μπογιές

Η ακρυλική μπογιά αφαιρείται πολύ δύσκολα από τα ρούχα σου, όμως υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσεις.

Η ζωγραφική είναι ένα πολύ ωραίο χόμπι για μικρούς και μεγάλους. Δημιουργεί ξεκούραση και φυσικά γεμίζει ξεγνοιασιά σε αυτούς που ασχολούνται. Αν ασχολείσαι με τη ζωγραφική θα γνωρίζεις  τότε ότι τα ακρυλικά χρώματα είναι εύκολα στη χρήση τους και στεγνώνουν πιο γρήγορα τα χρώματα με λάδι γιατί η βάση τους είναι το νερό.

Επιπλέον είναι πιο ασφαλή για τα παιδιά. Όσο όμως κι αν προσπαθήσεις να προσέξεις να μη λερωθείς από τη μπογιά ή τα παιδιά σου, αυτό δυστυχώς θα συμβεί. Μαθαίνοντας όμως πώς να αφαιρείς τους λεκέδες ακρυλικής μπογιάς από τα ρούχα, όχι μόνο θα περάσεις ένα χαλαρωτικό απόγευμα ζωγραφίζοντας αλλά θα ξέρεις πώς να καθαρίσεις το λερωμένο ρούχο.

ζωγραφική

1. Τι θα χρειαστείς
(Βεβαιώσου ότι έχεις αυτά τα εργαλεία στη διάθεση σου πριν αντιμετωπίσεις τον λεκέ από ακρυλικό χρώμα.)

2. Αντιμετώπισε τον λεκέ πριν στεγνώσει

Η καλύτερη ευκαιρία για την αφαίρεση των λεκέδων ακρυλικής βαφής είναι να δράσεις γρήγορα. «Δυστυχώς, η ακρυλική μπογιά είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί εντελώς μόλις στεγνώσει» λέει η Ileana Tejada στο marthastewart.com, εκπρόσωπος πωλήσεων στην Arch Art Supplies. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να ξύσεις το χρώμα από το ύφασμα χρησιμοποιώντας μια ξύστρα, σαπούνι και νερό. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η μέθοδος απόξεσης να καταστρέψει το ρούχο που προσπαθείς να καθαρίσεις, οπότε είναι καλύτερα να δράσεις πριν στεγνώσει ο λεκές.

3. Πώς να βγάλεις την ακρυλική μπογιά από τα ρούχα

Ενώ ο λεκές είναι ακόμα υγρός, ξεκίνησε με το ξύσιμο της περίσσειας της μπογιάς. Στη συνέχεια επεξεργάσου ό,τι έχει απομείνει από την ακρυλική μπογιά ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

 

1.Τρίψε τον λεκέ

Εφάρμοσε υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου στον λεκέ και τρίψτε το απαλά, αλλά γρήγορα. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή νάιλον βούρτσα όπως μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε γρήγορα το ύφασμα», λέει η Mary Gagliardi, εσωτερική επιστήμονας και ειδικός καθαρισμού στην Clorox «Αφού εφαρμόσετε το απορρυπαντικό, ξεπλύνετε καλά το λερωμένο αντικείμενο με κρύο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται για να αφαιρέσετε τη μπογιά. Να είστε προετοιμασμένοι να το κάνετε αρκετές φορές, ανάλογα με τη σοβαρότητα του λεκέ».

κοπέλα που ζωγραφίζει2.Εφάρμοσε ισοπροπυλική αλκοόλη

Μετά το πλύσιμο με απορρυπαντικό, ακολουθεί η εφαρμογή της ισοπροπυλικής αλκοόλης για να διασφαλίσεις την απομάκρυνση του λεκέ από το ρούχο. «Συνιστούμε τον άμεσο καθαρισμό με σαπούνι και νερό και τη συνέχεια με αλκοόλ και οδοντόβουρτσα», λέει ο Tejada. Τρίψε την ισοπροπυλική αλκοόλη  μέσα στο λεκέ μέχρι να αφαιρεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος ή εντελώς.

3. Πλύσιμο στο πλυντήριο

Στη συνέχεια, αφού βεβαιωθείς ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί εντελώς και ότι δεν έχει μείνει πάνω στο ρούχο σου, το βάζεις για πλύσιμο στο πλυντήριο. Επίλεξε τον κύκλο που ισχύει για το ρούχο που καθαρίζεις και πλύνε με κρύο νερό. Όταν τελειώσει ο κύκλος, αφήσε το ύφασμα να στεγνώσει στον αέρα.

4. Συστατικά που πρέπει να αποφύγεις

Υπάρχουν κάποια συστατικά τα οποία πρέπει να αποφύγεις στην αντιμετώπιση των ακρυλικών λεκέδων. Για παράδειγμα το καθαριστικό τζαμιών, το ξύδι και η αμμωνία μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν λεκέ από ακρυλική μπογιά αλλά αυτές οι μέθοδοι δε θα είναι αποτελεσματικές λόγω της υψηλής συγκέντρωσης νερού, η οποία τις καθιστά αναποτελεσματικές σε αδιάλυτους λεκέδες.

ρούχο γεμάτο με μπογιές

Θα πρέπει επίσης να αποφύγεις τους βιομηχανικούς διαλύτες, όπως το ασετόν και το διαλυτικό χρωμάτων. Ενώ και τα δύο θα διαλύσουν την ακρυλική βαφή, προορίζονται για σκληρές επιφάνειες και θα αποδώσουν ελάχιστα σε μαλακές επιφάνειες, όπως το ύφασμα. Επιπλέον, οι βιομηχανικοί διαλύτες αφήνουν το πλυντήριο «επιρρεπές» σε αυτανάφλεξη. «Ακόμη και αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε επανειλημμένες εφαρμογές ακετόνης για να επεξεργαστείτε το αποξηραμένο ακρυλικό από το ύφασμα, τώρα έχετε ένα πρόβλημα αναφλεξιμότητας στα χέρια σας», λέει ο Gagliardi.

Διάβασε επίσης:

Πώς το λουστρίνι που έχεις σε έπιπλα, παπούτσια ή αξεσουάρ μπορεί να λάμψει ξανά

Το λουστρίνι είναι από τα δέρματα που αποπνέει μια πιο luxury αίσθηση. Μπορεί να διαθέτεις ένα ζευγάρι γόβες από αυτό το υλικό ή ακόμη και κάποια πολυθρόνα. Είναι γνωστό για τη γυαλιστερή εμφάνιση που έχει αλλά και για την απαλή του αίσθηση. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι πως σε γενικές γραμμές είναι άκαμπτο, σε σχέση με άλλα δέρματα που έχουν πιο ελαστική υφή.

πορτοκαλί πολυθρόνα

Αλλά όπως όλα τα δέρματα, αυτή η εκδοχή χρειάζεται εξίσου πολλή φροντίδα για να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνει σε άριστη κατάσταση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν θέλεις να μάθεις πώς να καθαρίσεις τα έπιπλα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου από λουστρίνι, ακολούθησε τις παρακάτω σύμφωνα με τους ειδικούς του marthastewart.com.

Δες εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μωρό με παιχνίδια
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top