Now Reading
Με τις βροχές τα ρούχα δε στεγνώνουν- Μάθε πώς και πού θα τα απλώνεις για γρήγορο στέγνωμα

Με τις βροχές τα ρούχα δε στεγνώνουν- Μάθε πώς και πού θα τα απλώνεις για γρήγορο στέγνωμα

Avatar photo

Είτε πλένεις στο χέρι ένα πουλόβερ και αλλά ευαίσθητα ρούχα, είτε έχει χαλάσει το στεγνωτήριο, είτε δεν έχεις στεγνωτήριο –πάρα μόνο ένα απλό πλυντήριο- θα έρθει κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες που θα χρειαστεί να στεγνώσεις τα ρούχα σου σε εσωτερικό χώρο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το στέγνωμα των ρούχων σε μία απλώστρα σε εσωτερικό χώρο προσφέρει οφέλη στον προϋπολογισμό και στα ρούχα σου.

Το στέγνωμα των ρούχων σε μία απλώστρα μέσα ή έξω από το σπίτι είναι πιο ήπιο για τα υφάσματα από εκείνο που συμβαίνει σαν διαδικασία στο στεγνωτήριο και αποτρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό. Οι υψηλές θερμοκρασίες στο στεγνωτήριο μπορούν να καταστρέψουν ορισμένα υφάσματα, προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες, ενώ  το στέγνωμα σε εσωτερικό χώρο αυξάνει το επίπεδο υγρασίας κατά τους χειμερινούς μήνες, και ο αέρας μέσα στο σπίτι μπορεί να γίνει υπερβολικά ξηρός.

Το στέγνωμα σε μία απλώστρα είναι ενεργειακά αποδοτικό, μειώνει τον λογαριασμό του ρεύματος – αφού δεν λειτούργει το ενεργειακά επιζήμιο στεγνωτήριο- και αποτρέπει πιθανές βλάβες στο στεγνωτήριο από το υπερβολικό χνούδι.

Πόσο συχνά μπορείς να στεγνώνεις ρούχα σε εσωτερικούς χώρους

Τα προγράμματα πλύσης ρούχων ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων σε ένα νοικοκυριό και τον τύπο των ρούχων –τα μωρά και τα παιδιά δημιουργούν πάντα περισσότερα πλυντήρια για γέμισμα-. Για να αποφύγεις να καλύψεις όλο το σπίτι  με ρούχα που στεγνώνουν, προσπάθησε να βάζεις ένα πλυντήριο την εβδομάδα και βάλε τα φρέσκοστεγνωμένα ρούχα στην άκρη καθώς θα απλώνεις τη νέα φρεσκοπλυμένη μπουγάδα.

Να θυμάσαι ότι ορισμένα είδη ρούχων, όπως τα πουλόβερ, τα σουτιέν και τα ευαίσθητα εσώρουχα, καθώς και μάλλινα, μεταξωτά και ορισμένα υφάσματα από ρεγιόν πρέπει πάντα να στεγνώνουν φυσικά σε μία απλώστρα ή κρεμάστρα.

Επίλεξε την καλύτερη απλώστρα ή κρεμάστρα στεγνώματος

Ο καλύτερος τύπος απλώστρας για το σπίτι σου εξαρτάται από τον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου, τον όγκο των ρούχων που έχεις να διαχειριστείς, ακόμη και τον τύπο των ρούχων που σκοπεύεις να στεγνώσεις. Μία πτυσσόμενη απλώστρα είναι ότι καλύτερο για τα περισσότερα σπίτια, καθώς μπορεί εύκολα να αποθηκευθεί όταν δεν χρησιμοποιείται. Αν θέλεις να στεγνώσεις πουλόβερ, χρειάζεσαι κάτι που θα έχει μεγάλη επιφάνεια ώστε τα πουλόβερ να μπορούν να στεγνώσουν επίπεδα. Μην κρεμάς τα βρεγμένα ρούχα σε επιφάνειες που μπορεί να υποστούν ζημιά από το νερό, όπως  είναι το μη επικαλυμμένο μέταλλο, μη επεξεργασμένο ξύλο και τα έπιπλα.

Απομάκρυνε την υπερβολική υγρασία

Δεδομένου ότι θέλεις τα ρούχα να στεγνώσουν σε εσωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το ιδανικό θα είναι να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τα υφάσματα. Μπορείς να κάνεις ένα επιπλέον κύκλου στυψίματος στο πλυντήριό σας, και θα πρέπει να γνωρίζει ότι όσο υψηλότερη είναι η ρύθμιση, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η περιστροφή και τόσο περισσότερη υγρασία απομακρύνεται.

Σε ότι αφoρά τα ρούχα που πλένονται στο χέρι, αφού στύψεις όσο το δυνατόν περισσότερο το νερό, τοποθέτησε τα σε μια χοντρή πετσέτα και τυλίξτε την για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό γίνεται, πριν κρεμάσεις το ρούχο και την πετσέτα για να στεγνώσουν.

Βελτίωσε την κυκλοφορία του αέρα

Κρέμασε τα ρούχα ξεχωριστά και με όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο μεταξύ τους, ώστε να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Τα χοντρά υφάσματα χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, μπορείς να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αέρα προσθέτοντας έναν ανεμιστήρα ή έναν αφυγραντήρα στο χώρο του στεγνώματος, ή ανοίγοντας τα παράθυρα για να αυξήσεις τη ροή του αέρα. Θα πρέπει να τοποθετείς την απλώστρα μακριά από τους τοίχους για να αποφύγεις να παγιδευτεί η υγρασία μέσα στο σπίτι, αυτό συμβάλλει και στη μείωση της πιθανότητας σχηματισμού μούχλας.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γάτα σου δαγκώνει και ζυμώνει τις κουβέρτες; 4 είναι οι λόγοι που το κάνε
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτές οι 5 μυρωδιές που συναντάμε καθημερινά μας χαλαρώνουν ασυναίσθητα σύμφωνα με τους ειδικούςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr