Now Reading
«Παρασκευή ημέρα για οικογενειακή καθαριότητα» και κάνε το καθάρισμα διασκεδαστικό με τα παιδιά σου

«Παρασκευή ημέρα για οικογενειακή καθαριότητα» και κάνε το καθάρισμα διασκεδαστικό με τα παιδιά σου

Avatar photo
ακατάστατο δωμάτιο

 Παρασκευή Οικογενειακή Καθαριότητα, η ιδέα δεν είναι δύσκολη. Ενεργοποίησε τη μουσική, καθαρίστε παρέα και τελειώστε με popcorn και βραδιά με ταινία.

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια δύσκολη διαδικασία ειδικά αν την κάνει μόνο ένα άτομο. Το μαγείρεμα προκαλεί ακαταστασία, μετά είναι και το μάζεμα των πιάτων και πάντα καταλήγει να τα κάνει πάλι μόνο ένας. Αυτό γιατί να είναι διασκεδαστικό; Γιατί να μη συμμετέχει όλη η οικογένεια στον καθαρισμό του σπιτιού και να το κάνει δημιουργικό και παιχνιδιάρικο;

Κι όμως μπορείς να το κάνεις δημιουργώντας την παράδοση της «Παρασκευής ημέρα για οικογενειακή καθαριότητα». Μπορείς να ενεργοποιήσεις τα παιδιά σου και τον σύζυγο σου, με χιούμορ, μουσική και πλάνα για το βράδυ αφού καθαρίσετε όλοι μαζί. Κι έτσι κάνοντας όλοι μαζί μια βαρετή διαδικασία σε διασκέδαση, θα έχετε συγυρίσει τον χώρο σας ενδεχομένως και σε λιγότερο από ώρα.

μαμά και κόρη

 Συμβουλές για μια επιτυχημένη οικογενειακή καθαριότητα

1. Do: Επίλεξε παρέα με τα παιδιά σου ένα όνομα για την οικογένεια-καθαριότητας που θα αποκαλείστε κάνοντας αυτή την ημέρα παράδοση στο καθάρισμα.

2. Do: Επιλέξτε παρέα την κατάλληλη μουσική. Η μουσική πρέπει να προσφέρεται για καθαρισμό, χορεύοντας και ο λιγότερο ενθουσιώδης καθαριστής πρέπει να είναι ο DJ.

3. Don’t: Προσπάθησε να μην κάνεις κριτική ή να λες πώς να κάνουν μια δουλειά. Δεν είναι η ώρα για διδασκαλία. Η οικογενειακή καθαριότητα έχει να κάνει με τη διασκέδαση και την ευγνωμοσύνη. Είναι πιθανό το παιδί σου  να στροβιλιστεί περισσότερο από τη σκόνη και ο σύντροφος σου να χρησιμοποιήσει το «λάθος» σπρέι για να καθαρίσει το ντους. Αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι από τη στιγμή που θα αρχίσεις να διορθώνεις, στο τέλος θα σε αφήσουν να καθαρίζεις μόνη σου.

4. Do: Άφησε τους «καθαριστές» να επιλέξουν τις δικές τους εργασίες. Οι ενήλικες μπορούν να εναλλάσσουν εργασίες για να βεβαιωθούν ότι όλα γίνονται, αλλά τα παιδιά πρέπει να έχουν άφθονο «χώρο» στο να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν. Καλύτερα να έχεις ένα «ενθουσιώδες ξεσκονόπανο» παρά ένα «θυμωμένο» βρώμικο νεροχύτη γεμάτο πιάτα.

5. Do: Βάλε χρονόμετρο. Ο καθαρισμός τελειώνει όταν σταματήσει το χρονόμετρο. Ακόμα κι αν έχετε σκουπίσει αλλά δεν έχετε σφουγγαρίσει. Ακόμα κι αν τα παράθυρα είναι θολά από τις προσπάθειες του μικρού σου. Φάτε όλοι μαζί το popcorn και δείτε αγκαλιά την ταινία. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

ακατάστατο δωμάτιο

Διάβασε επίσης:

4 είναι τα μυστικά για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό όταν έχεις μικρά παιδιά

Όλες μας επιθυμούμε να μένει το σπίτι καθαρό 7 ημέρες την εβδομάδα, όμως όταν έχουμε μικρά παιδιά δεν μπορούμε να το καταφέρουμε. Ακαταστασία, ψίχουλα, παιχνίδια πεταμένα παντού είναι συνήθως η εικόνα που αντιμετωπίζεις λίγες ώρες αφού καθάρισες.  Το κόλπο για να έχεις τακτοποιημένο το σπίτι σου είναι να βρεις τεχνικές που εξοικονομούν χρόνο ή μειώνουν την εργασία, ώστε να μπορείς να το κάνεις χωρίς αυτό να αναλαμβάνει ολόκληρο το πρόγραμμά σου. Ακολουθούν συμβουλές καθαρισμού που αφορούν πολυάσχολους γονείς, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις δουλειές του σπιτιού με ευκολία.

παιδιά παίζουν μαξιλαροπόλεμο

Πλύνε πολλά ρούχα κάθε μέρα

Μόλις αποκτήσεις παιδιά οι συνήθειες σου αλλάζουν όπως ο σωρός των ρούχων μεγαλώνει εκθετικά. Από τα σχολικά ρούχα και τις αθλητικές στολές μέχρι τις πετσέτες και τις πιτζάμες, το πλύσιμο μιας εβδομάδας θα μπορούσε εύκολα να καλύψει μια ολόκληρη μέρα. Για να αποφύγεις τη συσσώρευση, ξεχώρισέ τα και πλύνε τα λίγα λίγα. Μην αφήνεις μεγάλο όγκο το οποίο πρέπει να το πλύνεις όλο σε μια μέρα.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
EUROVISION
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπάρες γλυκών και αλμυρών δημητριακών


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top