Now Reading
Η πιο οικολογική υπόγεια βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Ιαπωνία και είναι γεμάτη εκπλήξεις

Η πιο οικολογική υπόγεια βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Ιαπωνία και είναι γεμάτη εκπλήξεις

Avatar photo
οικολογικη βιβλιοθηκη

Η πανέμορφη βιβλιοθήκη που βρίσκεται κάτω από τη γη αποτελεί την πιο οικολογική γωνιά για κάθε βιβλιοφάγο.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Hiroshi Nakamura and NAP με έδρα το Τόκιο ολοκλήρωσε πρόσφατα μια μαγευτική υπόγεια βιβλιοθήκη. Με το όνομα Underground Library, ο νέος χώρος ανάγνωσης βρίσκεται κάτω από ένα γρασίδι που βρίσκεται στο βιώσιμο αγρόκτημα Kurkku Fields στην Chiba της Ιαπωνίας. Το καινοτόμο έργο σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους θαμώνες μια στοχαστική εμπειρία λογοτεχνίας, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με τους γύρω φυσικούς χώρους.

«Η Υπόγεια Βιβλιοθήκη είναι σαν μια σπηλιά, ήσυχα κρυμμένη κάτω από το χώμα το οποίο είναι κατάφυτο από δέντρα και λουλούδια», λέει ο Kurkku Fields στο Νewatlas.com. «Ακριβώς όπως τα φυτά και τα λαχανικά αναπτύσσονται σε συμβίωση με μικροοργανισμούς στο έδαφος, τρυπώνουμε στο έδαφος, συναντάμε βιβλία, συσσωρεύουμε γνώση και καλλιεργούμε τη δύναμη της φαντασίας. Για να ξαναπατήσω στη Γη και να προχωρήσω στο μέλλον».

βιβλιοθήκη οικολογική
Instagram @kurkkufields

Σχεδιασμένη ως ένας αντανακλαστικός και ακαταμάχητος χώρος, η Underground Library έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε οι επισκέπτες απλά να «σκοντάφτουν» στην είσοδό της όταν τριγυρνούν γύρω από το βιώσιμο αγρόκτημα Kurkku Fields. Ως εκ τούτου, η είσοδος αναδύεται από το έδαφος, καλώντας τους επισκέπτες να εισέλθουν ήσυχα και να εξερευνήσουν τους διαδρόμους της. Περνώντας μέσα από μια σειρά από στριφογυριστούς διαδρόμους, οι βιβλιοφάγοι μπορούν να βυθιστούν πλήρως καθώς περιπλανώνται στον ζεστό εσωτερικό χώρο, γεμάτο με ψηλά ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, διάσπαρτα άνετα καθίσματα και κρυφές γωνιές ανάγνωσης.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιαπωνική οικοδομική αισθητική, το εσωτερικό διαθέτει ζεστά έπιπλα από ξύλο, ουδέτερους τόνους και ακατέργαστο τσιμεντένιο δάπεδο και περιβάλλεται από έναν κυρτό γυάλινο τοίχο με θέα στην κεντρική αυλή που είναι γεμάτη με γρασίδι, φέρνοντας το φυσικό φως του ήλιου στον υπόγειο χώρο ενώ συνδέει τους επισκέπτες με τη φύση. Στην καρδιά της βιβλιοθήκης βρίσκεται ένα κυκλικό δωμάτιο, με μια υπέροχη ξύλινη οροφή που αποτελείται από μια σειρά από λεπτές δοκούς που στηρίζουν έναν κεντρικό κυκλικό φεγγίτη ο οποίος φιλτράρει το φως στον κάτω χώρο.

οικολογικη βιβλιοθήκη
Instagram @kurkkufields

Ένας τεράστιος καταπράσινος κήπος με γρασίδι είναι τοποθετημένος πάνω, πάνω και γύρω από τον υπόγειο χώρο, που καμουφλάρει όμορφα τη βιβλιοθήκη ανάμεσα στο αγροτικό περιβάλλον της. Η αρχιτεκτονική τοπίου επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση της άρδευσης και της συγκράτησης του νερού, με απλή και τακτική συντήρηση που παρέχεται κατά τις διάφορες εποχές.

Η Underground Library άνοιξε για το κοινό στις 16 Φεβρουαρίου του 2023 και φιλοξενεί πάνω από 3.000 βιβλία σε περισσότερες από 50 κατηγορίες, με στόχο να εμπνεύσουν τους ανθρώπους για το μέλλον τους, απορροφώντας παράλληλα τα μαθήματα και τη σοφία που μας δίνεται από τη φύση. «Επιλέξαμε βιβλία που προσφέρουν μια μοναδική εξάπλωση και σύνδεση με την ποίηση, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τη θρησκεία, την επιστήμη και την οικονομία, με έμφαση στη φύση και τον αγροτικό τρόπο ζωής», πρόσθεσε ο Kurkku Fields.

Διάβασε επίσης:

Η γιγάντια σπείρα που μειώνει την εκπομπή άνθρακα στην πυκνοκατοικημένη Σεούλ

Όταν υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα η λύση πάντα έρχεται από τη φύση! Στην πυκνοκατοικημένη πόλη λοιπόν της Σεούλ στη Νότιας Κορέας,  είναι δύσκολο να βρει κανείς χώρο και πράσινο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kim Min Jae Architects έχει καταλήξει σε μια έξυπνη ιδέα για την κατασκευή ενός κτηρίου για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ταχείας εκβιομηχάνισης της πόλης.

σουλΤο Seoul Loop είναι μια σπείρα με επένδυση ξύλου που παρέχει έναν τεράστιο χώρο για φωτοσύνθεση. Ο αρχιτέκτονας της κατασκευαστικής εταιρείας τοποθέτησε το Seoul Loop στην περιοχή Huam-Dong της πόλης. Η γειτονιά έχει υψηλή συγκέντρωση χαμηλών κτιρίων και λίγο χώρο για πράσινο. Αλλά χάρη σε αυτή την ιδέα, τα φυτά θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν και τόσο η φυσική όσο και η τεχνητή φωτοσύνθεση θα καταπολεμήσουν τις εκπομπές άνθρακα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
jet lag
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μαμά-παιδί


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top