Now Reading
Η Κλασική Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου με 3D αναπαράσταση

Η Κλασική Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου με 3D αναπαράσταση

Avatar photo

Στη νέα 3D απεικόνιση παρουσιάζεται η πόλη της Αθήνας λίγο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της από τον Περσικό στρατό.

Αν επιδιώκουμε να κατανοήσουμε τον δυτικό πολιτισμό, πρέπει να κοιτάξουμε πίσω όχι μόνο στη Ρώμη, αλλά και στην Αθήνα. Και σήμερα, χάρη στις εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή που ενημερώθηκαν από την ιστορική έρευνα, μπορούμε να κοιτάξουμε όχι μόνο σε αυτές τις πόλεις, αλλά και σε αυτές ή τουλάχιστον σε πειστικές ψηφιακές ανακατασκευές.

Πριν από μερικά χρόνια, παρουσιάστηκε στο Open Culture το κανάλι στο Youtube Ancient Athens 3D για τις ανακατασκευές μεμονωμένων κατασκευών όπως οι Ναοί του Ιλισού και του Ηφαίστου.

Το video αυτό αναβαθμίσθηκε και επιστρέφει μια δωδεκάλεπτη εικονική περιήγηση σε όλη την κλασική Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., το απόγειο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το βίντεο, η Αθήνα «ήταν το κέντρο των τεχνών, του θεάτρου, της φιλοσοφίας και της δημοκρατίας». Στην πόλη «χτίστηκαν σπουδαία μνημεία αρχιτεκτονικής και συνδέθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τον Αθηναίο στρατηγό Περικλή».

Ο Παρθενώνας - 3D αναπαράσταση

Ήταν ο Περικλής που ηγήθηκε της πόλης-κράτους κατά τα δύο πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου, της σύγκρουσης κατά την οποία η Αθήνα θα έπεφτε τελικά στη Σπάρτη το 404 π.Χ. — μια ήττα που είχε σχεδόν, αλλά όχι εντελώς, στην πόλη αυτή τη στιγμή. Ο δημιουργός του Athens 3D Δημήτρης Τσαλκάνης το επαναφέρει στη ζωή. Περιλαμβάνει τα πάντα, από την Ακρόπολη και την Αγορά μέχρι το Ολυμπιείο και την Ιερή Πύλη.

 

Ούτε ο δημιουργός του video μπορεί να αγνοήσει τα πιο γνωστά κλασικά ελληνικά κτίρια όπως ο Παρθενώνας, του οποίου η λεπτομερής ανακατασκευή, μέσα και έξω, εμφανίζεται επίσης στο δικό του video ακριβώς από πάνω. «Παραγγελία» του Περικλή, χτισμένο στην Ακρόπολη και αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, «προστάτιδα της πόλης των Αθηνών», το κτίριο παραμένει «σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας, της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού» σχεδόν δυόμισι χιλιετίες μετά την κατασκευή του. και περισσότερο από δύο αιώνες αφότου ο κόμης του Έλγιν έστειλε τα μάρμαρά του που απεικόνιζαν τη μυθολογία στην Αγγλία.

Στη νέα 3D απεικόνιση παρουσιάζεται η πόλη της Αθήνας λίγο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της από τον Περσικό στρατό.

Διάβασε επίσης:

5 παραθαλάσσιοι προορισμοί 1 ώρα από την Αθήνα για να αποδράσεις 

Tο επόμενο 3ημερο πλησιάζει και σίγουρα έχεις σκεφτεί να αξιοποιήσεις αυτές τις μέρες χαλάρωσης πηγαίνοντας σε ένα κοντινό προορισμό. Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείς πολύ από την πρωτεύουσα για να βρεθείς σε κάποια όμορφη παραλία με γαλανά νερά. Σε κοντινή απόσταση, δηλαδή, μπορείς να βρεις και νησιά, μα και παραθαλάσσιους προορισμούς που προσφέρονται για μια άνετη εκδρομή μικρής διάρκειας. Όποια επιλογή και να διαλέξεις σίγουρα δεν θα σου κοστίσει ακριβά. Παράλληλα αυτοί οι προορισμοί συνδυάζουν τα τοπία τους με εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό.

Ένας κλασσικός αλλά αγαπημένος προορισμός είναι η Αίγινα που φτάνεις μέσα σε 40 λεπτά με 1 ώρα, αναχωρώντας από τον Πειραιά. Από εκεί και πέρα ξανοίγονται πολλές δυνατότητες:

https://www.instagram.com/p/CCbgzjZBUZH/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d4149ce4-5f43-423c-8109-a7bcd7490d82

  • νοικιάζεις αμάξι για να φτάσεις στην ανατολική πλευρά του νησιού με τον αρχαίο ναό της Αθηνάς Αφαίας
  • βόλτες με ποδήλατο χαζεύοντας παλιά νεοκλασικά κτήρια
  • φαγητό σε ταβερνάκια και βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τηγανιτά αυγά με μπέικον
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top