Now Reading
Η Ελλάδα κάνει περισσότερες από 200 παραλίες προσβάσιμες σε ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια

Η Ελλάδα κάνει περισσότερες από 200 παραλίες προσβάσιμες σε ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια

Avatar photo
Η Ελλάδα κάνει περισσότερες από 200 παραλίες προσβάσιμες σε αναπηρικά αμαξίδια

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας.

Έχουμε τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Δεν είναι δική μας διαπίστωση αλλά στοιχεία και στατιστικά που δημοσιεύονται κάθε χρόνο σε παγκόσμια forum και ταξιδιωτικά Μέσα. Η Ελλάδα διαθέτει τις πιο όμορφες ακτές τις οποίες όμως -λόγω της έλλειψης εύκολης προσβασιμότητας- δεν μπορούν να τις απολαύσουν όλοι. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι φορείς της χώρας μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού εργάζονται για να κάνουν εκατοντάδες από τις όμορφες παραλίες της προσβάσιμες με αναπηρικά αμαξίδια, εγκαθιστώντας ράμπες τηλεχειριζόμενες, κάνοντας βελτιώσεις σε wc και πολλά άλλα.

Το «ramp project», το οποίο σχεδιάζει η ελληνική εταιρεία Seatrac, θα εγκατασταθεί σε 287 παραλίες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Greek Reporter. Μέχρι στιγμής, οι ράμπες και οι βελτιώσεις έχουν ήδη γίνει σε περισσότερες από 140 παραλίες. «Η ίση πρόσβαση στη θάλασσα είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε στο Greek Reporter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στην παραλία με την οικογένεια και τους φίλους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής για όλους… Μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως το κολύμπι που συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

ελληνικες παραλίες/θάλασσεςΤο σύστημα Seatrac λειτουργεί με τηλεχειριστήριο, σύμφωνα με την εταιρεία, και κατεβάζει τους χρήστες στο νερό με μια καρέκλα κατά μήκος μιας κινητής τροχιάς. Στο τέλος της, μια κουπαστή επιτρέπει στους χρήστες να αποβιβαστούν από την καρέκλα και να κολυμπήσουν στο νερό. Το έργο, το οποίο διαθέτει ειδική επίσημη ιστοσελίδα, ελπίζει να «προβάλει την Ελλάδα ως έναν προσβάσιμο θαλάσσιο τουριστικό προορισμό». Μια λίστα με τις παραλίες που είναι προσβάσιμες αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο μέσω ενός διαδραστικού χάρτη.

Εκτός από τις νέες ράμπες, η χώρα εργάζεται για την εγκατάσταση αφαιρούμενων αποδυτηρίων, φορητών εγκαταστάσεων υγιεινής, προσβάσιμων χώρων στάθμευσης και περισσότερων βελτιώσεων «προκειμένου να δημιουργηθούν ολοκληρωμένοι θαλάσσιοι προορισμοί προσβάσιμοι από τους τουρίστες».

Ελληνικές παραλίες/Ναθαγιο ΖάκυνθοςΗ Ελλάδα δεν είναι η μόνη που εργάζεται για να κάνει τα προσβάσιμα ταξίδια ευρύτερα διαθέσιμα. Μουσεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες εγκαθιστούν και παρέχουν προσβάσιμες λειτουργίες, όπως ωτοασπίδες ακύρωσης θορύβου για επισκέπτες ευαίσθητους στις αισθήσεις, ένα καρουζέλ προσβάσιμο από αναπηρικά αμαξίδια και πολλά άλλα.

Η Ελλάδα κάνει περισσότερες από 200 παραλίες προσβάσιμες σε αναπηρικά αμαξίδια

Πολλά εθνικά πάρκα είναι επίσης προσβάσιμα με το Εθνικό Πάρκο Badlands στη Νότια Ντακότα να είναι το πιο φιλικό για αναπηρικά αμαξίδια χάρη σε τρία μονοπάτια φιλικά για αναπηρικά αμαξίδια και την ικανότητά του να φιλοξενεί αναπηρικά αμαξίδια σε περισσότερο από το 92 % των εστιατορίων του. Άλλα εθνικά πάρκα προσβάσιμα σε αναπηρικά αμαξίδια περιλαμβάνουν το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon της Αριζόνα, το οποίο διαθέτει περισσότερα από δώδεκα μονοπάτια φιλικά για αναπηρικά αμαξίδια, και το Εθνικό Πάρκο Yellowstone, το οποίο έχει 16 μονοπάτια προσβάσιμα για αναπηρικά αμαξίδια.

Διάβασε επίσης:

Αυτές είναι οι 10 πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο- Γιατί δεν πρέπει να κολυμπήσεις ποτέ εκεί

Επιθέσεις καρχαριών. Μέδουσες που τσιμπάνε. Κροκόδειλοι. Παλίρροιες. Καρτέλ ναρκωτικών. Φίδια. Μερικές φορές η παραλία δεν είναι ασφαλής, αντίθετα μπορεί να γίνει κάθε άλλο παρά ονειρική ή χαλαρωτική. Ωστόσο, μια επικίνδυνη παραλία δεν χρειάζεται να είναι θανατηφόρα ή ένα μέρος που επιλέγεις να μην επισκεφθείς. Θα πρέπει όμως να προσέχεις το περιβάλλον γύρω σου και να μην κάνεις τίποτα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σου. 

θάλασσαΑκολουθούν 10 παραλίες σε όλο τον κόσμο που, οι όποιες όσο όμορφες κι αν είναι, είναι επίσης παραλίες στις οποίες θα μπορούσες δυνητικά να τραυματιστείς ή, ακόμα χειρότερα, να πεθάνεις. Αυτές οι αμμώδεις πανέμορφες ακτές είναι τόσο επικίνδυνες που θα πρέπει να έχεις μονίμως τα μάτια σου ανοιχτά και όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση. 

Δες ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες παραλίες

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτιάξε υπέροχα βουτυρένια μπισκότα που λιώνουν στο στόμα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτιάξε τα πιο τραγανά κολοκυθάκια με αυτο το εύκολο κόλποDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr