Now Reading
Τι είναι το vision board και πώς σε βοηθά να πετύχεις τους στόχους σου όσο άπιαστοι κι αν είναι

Τι είναι το vision board και πώς σε βοηθά να πετύχεις τους στόχους σου όσο άπιαστοι κι αν είναι

Avatar photo
Σημειώσεις για στόχους

Εκπλήρωσε τους νέους στόχους σου με την βοήθεια του πίνακα οράματος. Δημιούργησέ τον εύκολα και χώρισε κατηγορίες για σίγουρα αποτελέσματα!

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που θέτουμε στόχους ελπίζοντας πως μέχρι να αλλάξει η χρόνια θα έχουν εκπληρωθεί. Τις περισσότερες φορές όμως οι αποφάσεις αυτές ξεχνιούνται και δεν αλλάζει τίποτα διότι η προσέγγισή μας στους στόχους είναι λάθος. Τους αφήνουμε σε ένα παλιό σημειωματάριο ξεχασμένο σε μια άκρη μέσα στο σπίτι.

Ο πίνακας ανακοινώσεων σε μορφή Vision Board θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς με τις νέες αποφάσεις και τους στόχους σου και να οπτικοποιήσεις τα όνειρα ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί να επιλέξεις αυτόν τον τρόπο; Οι αποφάσεις κρύβουν κάποια ντροπή. « Είμαστε έτοιμοι να δούμε τις ζωές και τα συμβάντα μας μέσα από μια προκατάληψη αρνητικότητας, εστιάζοντας σε αυτό που πήγε στραβά σε σχέση με αυτό που πήγε καλά», δήλωσε η Elspeth Robertson, εγγεγραμμένη κλινική σύμβουλος και επαγγελματίας θεραπεύτρια τέχνης. Οι λύσεις τείνουν να αφορούν τη διακοπή μιας συνήθειας προκειμένου να γίνουμε «καλύτεροι».  Το να σταματήσεις μια κακή συνήθεια δεν είναι το ίδιο με το να εκδηλώνεις μια καλύτερη ζωή.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε ένα Vision Board που να λειτουργεί πραγματικά

Τι είναι ο Vision Board και πώς θα σε βοηθήσει

Ο πίνακας όρασης είναι μια συλλογή από φωτογραφίες και κείμενο που μπορεί να σε βοηθήσει να προσεγγίσεις το μέλλον με ελπίδα. Αντί να εστιάζεις σε ποιες συνήθειες πρέπει να σταματήσεις, εστίασε στις δυνατότητες του επόμενου έτους. «Από επιστημονική άποψη, οι πίνακες όρασης κάνουν αυτό που ονομάζουμε «priming», το οποίο ουσιαστικά συμβαίνει όταν η έκθεση σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ενεργείτε προς ό,τι ακολουθεί», δήλωσε η Elizabeth Mateer, σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ένας πίνακας οράματος μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να είσαι συγκεκριμένη σχετικά με τους στόχους που θέλεις να εκδηλώσετε για το 2023. «Ένας τέτοιος πίνακας είναι μια ευκαιρία να εστιάσεις στην πραγματικότητα που θέλεις να δημιουργήσεις, μια πρόβλεψη για το πιθανό μέλλον σου και μια σύνδεση με την ελπίδα και μια ζωή που αισθάνεται ευθυγραμμισμένη», είπε ο Robertson.

Σημειώσεις

Πώς να το φτιάξεις – Οι κατηγορίες που θα χωριστούν

Αν κάποιος ξέρει πώς να κάνει έναν πίνακα οράματος να λειτουργεί για αυτόν, είναι σίγουρα η Morgan Rhodes! Κάθε στόχος που παρουσίαζε στον πίνακα οράματών της για το 2022 έγινε πραγματικότητα, γι’ αυτό εμπιστέψου την όταν λέει ότι το Pinterest και η Canva θα είναι οι καλύτεροί σου φίλοι όταν πρόκειται να φτιάξεις τον δικό σου πίνακα οράματος. «Η συγκέντρωση ενός κολάζ φωτογραφιών με εμπνέουν και μου φέρνουν χαρά». Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αρχείο PDF όπου θα το μετατρέψεις σε ταπετσαρία στον υπολογιστή σου. Οι φωτογραφίες δεν χρειάζεται να είναι άψογα οργανωμένες σε ένα πλέγμα, στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό ή να έχουν νόημα για κανέναν άλλο εκτός από εσένα. Άλλωστε αυτός ο πίνακας θα είναι μόνο για εσένα!

Αρχικά, σκέψου τις διάφορες πτυχές της ζωής στις οποίες θα θέλεις να ασχοληθείς φέτος. Για παράδειγμα, καριέρα, ερωτική ζωή, δυναμική της οικογένειας, αγάπη για τον εαυτό σου, περιβάλλον στο σπίτι, ταξίδια, στυλ, ομορφιά, γενική υγεία. Στη συνέχεια χώρισέ τα σε υποκατηγορίες. Πού θέλεις να ταξιδέψεις συγκεκριμένα; Πού βλέπεις τον εαυτό σου να ζεις τους επόμενους έξι μήνες; Και άλλες πολλές τέτοιες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να κατηγοριοποιήσεις το Vision Board.

 

Σημειώσεις για στόχους

Διάβασε επίσης:

Ο κανόνας των 2 ημερών είναι το «κλειδί» για να οικοδομήσεις νέες συνήθειες για το 2023

Στις αρχές του έτους οι περισσότερες θέλουμε να βάλουμε στη ζωή μας νέες συνήθειες που βέβαια η ιδέα αυτή μας συναρπάζει. Όμως το να καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτές τις συνήθειες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο. Οι συνήθειες αυτές μπορεί να αφορούν να πίνουμε περισσότερο νερό ή να αθλούμαστε περισσότερο για παράδειγμα.

Η εισαγωγή νέων συμπεριφορών στη ζωή μας απαιτεί χρόνο – 66 ημέρες κατά μέσο όρο – και αποφασιστικότητα. Κι επειδή η δημιουργία νέων συνηθειών δεν είναι τόσο απλή όσο θα θέλαμε να είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την εισαγωγή νέων συμπεριφορών στη ζωή μας πιο εφικτή. Μία από τις πιο απλές και ρεαλιστικές από αυτές τις μεθόδους είναι ο κανόνας των 2 ημερών.

τι να κάνω λίστα

Η τεχνική των 2 ημερών

Η τεχνική αυτή δημιουργήθηκε από τον κινηματογραφιστή Matt D’Avella, κι έχει γίνει βασικό στοιχείο στην εργαλειοθήκη παραγωγικότητας πολλών ανθρώπων. Αν δεν έχεις ξανακούσει τον κανόνα των 2 ημερών, το ίδιο το όνομα είναι αρκετά αυτονόητο. Βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν ότι όταν προσπαθείς να βάλεις μια νέα συμπεριφορά ή ρουτίνα στη ζωή σου, η έλλειψη μιας ημέρας δεν επηρεάζει σημαντικά τη διαμόρφωση μιας συνήθειας.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μωρό δαγκώνει παιχνίδι

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top