Now Reading
Ένα καλό πρωινό κάνει τα παιδιά πιο συγκεντρωμένα και αποδοτικά στο σχολείο

Ένα καλό πρωινό κάνει τα παιδιά πιο συγκεντρωμένα και αποδοτικά στο σχολείο

Avatar photo
πρωινό για παιδιά

Σύμφωνα με τους δασκάλους, τα παιδιά που τρώνε ένα καλό πρωινό συγκεντρώνονται περισσότερο στο σχολείο και είναι έχουν καλύτερα αποτελέσματα απόδοσης.

Μια μελέτη 500 εκπαιδευτικών διαπίστωσε ότι παρατηρεί μια σημαντική διαφορά μεταξύ των μαθητών που τρώνε το πρώτο γεύμα της ημέρας και εκείνων που δεν τρώνε.
Οι νέοι που τρώνε πριν το σχολείο είναι πιο πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, έχουν υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης και φαίνονται πιο χαρούμενοι στην τάξη. Ενώ, τα χαρακτηριστικά εκείνων που δεν τρώνε πρωινό σε τακτική βάση περιλαμβάνουν την γρήγορη παραίτηση από εργασίες, την εμφάνιση ενδείξεων κούρασης και εύκολη απόσπαση της προσοχής τους. Ομοίως, δεν είναι τόσο συγκεντρωμένοι σε σύγκριση με εκείνους που έχουν φάει και δείχνουν έλλειψη ενδιαφέροντος και περιέργειας.
Ένα επιπλέον 97% των δασκάλων πιστεύει ότι το πρωινό, όπως ένα μπολ με δημητριακά ή τοστ, είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία των παιδιών στο σχολείο.

Η έρευνα ανατέθηκε από την Warburtons ως μέρος της συνεργασίας της με τη φιλανθρωπική οργάνωση Magic Breakfast για να τονίσει τη σημασία ενός καλού πρωινού και να προσφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο πρωινά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν διατροφική ανασφάλεια.

Η Lindsey MacDonald, διευθύνων σύμβουλος του Magic Breakfast, δήλωσε: «Στο Magic Breakfast είναι η αποστολή μας να τερματίσουμε την πρωινή πείνα ως εμπόδιο στη μάθηση για παιδιά και νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, καθώς οι οικονομικές πιέσεις συνεχίζουν να επεκτείνουν όλο και περισσότερες οικογένειες, δυστυχώς ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους Warburtons και που έχουμε την υποστήριξή τους για να παρέχουμε σε περισσότερους νέους την ευκαιρία να προσλαμβάνουν ένα θρεπτικό πρωινό στο σχολείο. Γνωρίζουμε ότι όσοι έχουν φάει πρωινό είναι πιο κατασταλαγμένοι, έτοιμοι να μάθουν και να συνεχίσουν να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα στο σχολείο, βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

κρουασάν

Ο Jonathan Warburton, πρόεδρος της Warburtons, πρόσθεσε: «Δεν έχει κάθε παιδί πρόσβαση στο πρωινό πριν το σχολείο και θέλουμε να βοηθήσουμε να αλλάξει αυτό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν στο σχολείο, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια μιας τυπικής σχολικής ημέρας, ένα παιδί θα πει πρώτα ότι είναι «πεινασμένο» στις 9:54 π.μ.
Σύμφωνα με τους δασκάλους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση μέσω του OnePoll, σχεδόν τα μισά (48%) των παιδιών στις σχολικές τους κοινότητες τρώνε ενώ βρίσκονται στο ταξίδι και το 46% παίρνουν το πρωινό τους γεύμα σε μια ένα κατάστημα με είδη πρωινού. Ωστόσο, οι δάσκαλοι υπολογίζουν ότι το 34% της τάξης τους δεν τρώει πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα της ημέρας.
Η παροχή πρωινού στα παιδιά πριν από την έναρξη των μαθημάτων είναι σημαντική σύμφωνα με το 95%, αλλά δυστυχώς το ¼ λέει ότι το σχολείο τους δεν έχει μια λέσχη ή τρόλεϊ για να το προσφέρει.
Εκείνοι εκ των οποίων το σχολείο προσφέρει αυτές τις εγκαταστάσεις συνήθως σερβίρουν φαγητό όπως τοστ, δημητριακά και χυμούς.
Περισσότεροι από 7 στους 10 (71%) πιστεύουν ότι μια λέσχη πρωινού δίνει στα παιδιά χρόνο να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Ενώ η λήψη ενός θρεπτικού γεύματος (76%), η κοινωνικοποίηση με άλλους μαθητές (60%) και η μάθηση για τη σημασία ενός καλού πρωινού (47%) ήταν μερικά από τα άλλα οφέλη που αναφέρθηκαν.
Αλλά δυστυχώς, το 38% ανησυχεί για τους σχολικούς προϋπολογισμούς που επηρεάζουν τα πρωινά κλαμπ για μαθητές.
Εκτός από τη διατροφική πτυχή, το 70% πιστεύει ότι ένα καλό πρωινό δίνει στα παιδιά χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη μέρα. Ενώ, ένα επιπλέον 57% λέει ότι τους δίνει χρόνο να ξυπνήσουν πριν από τα μαθήματα.

πρωινό για παιδιά
Η διαιτολόγος Priya Tew είπε: «Υπό το πρίσμα της κρίσης του κόστους ζωής, πολλά παιδιά χάνουν γεύματα και στερούνται ισορροπημένης διατροφής στο σπίτι, επομένως το να τους παρέχεται ένα ισορροπημένο πρωινό στο σχολείο θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία τους. Τα παιδιά που τρώνε πλούσιο πρωινό έχουν υψηλότερη πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό. Ενώ όλα τα γεύματα είναι σημαντικά, το πρωινό μπορεί να είναι μια χρυσή ευκαιρία για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να τρώνε φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες, σίδηρο καθώς και ένα από τα πέντε τους την ημέρα με μια μερίδα φρούτου. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρωινό μπορεί να ωφελήσει τη σωματική υγεία και τη πνευματική λειτουργία – βελτιώνοντας τα επίπεδα συγκέντρωσης και τις πιθανότητες επιτυχίας του παιδιού στο σχολείο. Η απώλεια ενός ολόκληρου γεύματος την ημέρα είναι δύσκολο να καλύψει τη διατροφή που χρειάζεται το σώμα τους για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους στην τάξη».

 

Διάβασε επίσης:

5 πράγματα που κάνουν κάθε πρωί οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι

Όσο χάος κι αν επικρατεί όταν ανοίγεις τα μάτια σου, να ξέρεις αυτό: Η πρωινή ρουτίνα για καλύτερη παραγωγικότητα είναι μια επιστήμη που μαθαίνεται. Αναλύοντας τις συμβουλές και τις πρωινές ρουτίνες κορυφαίων ειδικών σε θέματα παραγωγικότητας, εντοπίσαμε τις πιο κοινές πρακτικές των επιτυχημένων ανθρώπων για ένα παραγωγικό πρωινό.    

  1. Ξύπνα τη σωστή ώρα  

Οι «πρωινοί άνθρωποι» υποτίθεται ότι είναι οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις. Το πρωινό πουλί υποτίθεται ότι πιάνει το σκουλήκι, σωστά; Και ένα κρύο ντους για να ξυπνήσεις; Το βασικό ερώτημα είναι αν μπορούν οι πρώτες ή οι τελευταίες ώρες τις ημέρας να κάνουν πραγματικά τη διαφορά.  

Μια ακαδημαϊκή μελέτη του 2021 διαπίστωσε ότι το ξύπνημα μόλις μία ώρα νωρίτερα συνδέεται με 23% χαμηλότερο ποσοστό κατάθλιψης. Ενώ ορισμένοι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίτερα είναι πιο παραγωγικοί, τα νυχτοπούλια μπορούν ακόμα να έχουν μια τέλεια πρωινή ρουτίνα που οδηγεί σε μια παραγωγική μέρα. Σκέψου το σαν το πρωινό και το δεκατιανό. Είναι και τα δύο νόστιμα και λειτουργούν και τα δύο αν πεινάς. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα 4 πιο δημοφιλή ποτά του φετινού καλοκαιριού 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαμά και παιδιDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top