Now Reading
Δες πώς είναι το εσωτερικό ενός σπιτιού 3D εκτύπωσης κατασκευασμένο με ανακυκλώσιμα υλικά

Δες πώς είναι το εσωτερικό ενός σπιτιού 3D εκτύπωσης κατασκευασμένο με ανακυκλώσιμα υλικά

Avatar photo
Εσωτερικό από το BioHome3D

Το BioHome3D είναι το πρώτο 3D-εκτυπωμένο σπίτι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με βιολογικά, ανακυκλώσιμα υλικά.

Το University of Maine Advanced Structures and Composites Center (ASCC) δημιούργησε το πρώτο σπίτι στον κόσμο με τρισδιάστατη εκτύπωση, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από υλικά βιολογικής βάσης όπως – αλεύρι ξύλου ή λεπτό πριονίδι, αναμεμειγμένο με συνδετικό από καλαμπόκι. Το σπίτι ονομάζεται BioHome3D και σχεδιάστηκε ειδικά για να αντιμετωπίζει ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας εργασίας που αυξάνουν το κόστος των σπιτιών και μειώνουν τη διαθεσιμότητα προσιτών κατοικιών.

Υπνοδωμάτιο BioHome3D

«Με το καινοτόμο BioHome3D, το Advanced Structures and Composites Center του UMaine σκέφτεται δημιουργικά πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη στέγης, να ενισχύσουμε τη βιομηχανία δασικών προϊόντων μας και να προσφέρουμε στους ανθρώπους ένα ασφαλές μέρος για να ζουν ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στην οικονομία μας. Ενώ υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν, αυτή η εξέλιξη είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε η κυβερνήτης Janet Mills του Maine.

BioHome3D

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί για την κατασκευή του το BioHome3D

Το ξύλινο σπίτι τυπώνεται με τη χρήση βιομηχανικού πολυμερούς εκτυπωτή και γίνεται με τόση ακρίβεια που δημιουργεί σχεδόν μηδενικά κατασκευαστικά απόβλητα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του BioHome3D διασφαλίζει ότι το σπίτι κατασκευάζεται κυρίως εκτός του χώρου χρησιμοποιώντας αυτοματισμό, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερο χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή και την εγκατάσταση του σπιτιού εκτός του χώρου. Αυτό χρησιμεύει ως εξαιρετική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εσωτερικό από το BioHome3D

Το σπίτι καταλαμβάνει 600 τετραγωνικά μέτρα και έχει εξοπλιστεί με τοίχους, δάπεδα, ακόμη και στέγες με τρισδιάστατη εκτύπωση. Όλα τα στοιχεία του σπιτιού έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ίνες ξύλου και βιορητίνες, καθιστώντας το σπίτι 100% ανακυκλώσιμο και εξαιρετικά μονωμένο με 100% μόνωση ξύλου.

Μεγάλο δωμάτιο BioHome3D

Μόλις μπεις στο σπίτι, θα εκπλαγείς από το πόσο ζεστό και φιλόξενο είναι. Τα περισσότερα σπίτια που εκτυπώνονται με 3D τείνουν να είναι μηχανικά και λειτουργικά, όχι ότι αυτά είναι κακά χαρακτηριστικά για ένα σπίτι. Αλλά ένα σπίτι που καταφέρνει να είναι και λειτουργικό, και οικείο, είναι κάτι που αξίζει να εκτιμηθεί σε περιόδους που όλα φαίνονται να είναι κρύα και αυτοματοποιημένα.

Πώς είναι το σπίτι μέσα

Οι ξύλινοι τοίχοι, η οροφή και το δάπεδο τονίζονται περαιτέρω από τα γήινα χρώματα που εναλλάσσονται σε όλο το σπίτι. Οι τοίχοι και η οροφή φαίνεται να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους, δημιουργώντας μια κεκλιμένη καμπύλη μορφή, που προστατεύει τους κατοίκους και τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και ασφάλειας. Το σπίτι διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, καθώς και χώρο εργασίας. Τα παράθυρα στο σπίτι είναι περιορισμένου αριθμού, αλλά το σπίτι φαίνεται να είναι καλά φωτισμένο. Για την εκτύπωση του σπιτιού χρησιμοποιήθηκαν ανανεώσιμες και τοπικές πρώτες ύλες από ίνες ξύλου, με τη βοήθεια προηγμένων τεχνικών κατασκευής και υλικών που αναπτύχθηκαν στο πανεπιστήμιο.

Διάβασε επίσης:

Oculis Lodge: Το οικολογικό κατάλυμα που κάνει την κατασκήνωση να μοιάζει με πολυτελές resort

Ξέχνα τα μεγάλα ξενοδοχεία με τις πολυτελείς πισίνες και τις αχανείς εκτάσεις. Τώρα μπορείς να έχεις τη μοναδική εμπειρία ενός πολυτελούς resort μένοντας σαν κατασκηνωτής και ζώντας κάτι που λίγοι στον κόσμο μπορούν να απολαύσουν. Αν θέλεις να ζήσεις λοιπόν  τις φαντασιώσεις σου στο κάμπινγκ και να συνδεθείς με τη φύση, αλλά χωρίς να θυσιάσεις την πολυτέλεια, το Oculis Lodge είναι αυτό που ψάχνεις.

Πού βρίσκεται

Το Oculis Lodge βρίσκεται ανάμεσα στο Σιάτλ και το Βανκούβερ, στο Cascades, κοντά στο Mount Baker. Περιτριγυρισμένο από επτά στρέμματα παρθένας γης, καθένας από τους 12 οικολογικούς θόλους είναι εξοπλισμένος με όλα όσα χρειάζεσαι για να βυθιστείς στην ύπαιθρο απολαμβάνοντας τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
έξυπνες οργανωτικές συνήθειες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πετσέτα κουζίνας πάνω σε πάγκο κουζίνας

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top