Now Reading
BeBot: Το μικροσκοπικό ρομπότ που καθαρίζει χώρο όσο 7 γήπεδα μπάσκετ μαζί την ώρα

BeBot: Το μικροσκοπικό ρομπότ που καθαρίζει χώρο όσο 7 γήπεδα μπάσκετ μαζί την ώρα

Avatar photo
ρομπότ για καθάρισμα παραλίας

Υπάρχει ένα μικροσκοπικό ρομπότ που μαζεύει τα σκουπίδια από παραλίες καθαρίζοντας 3.οοο τετραγωνικά μέτρα ανά ώρα.

Τα πλαστικά απορρίμματα είναι ένα θέαμα κι ένας περιβαλλοντικός κίνδυνος σε πολλές παραλίες  που τώρα καθαρίζονται από φιλικά ρομπότ που μοιάζουν πολύ με τον WALL-E. Η Poralu Marine, μια εταιρεία θαλάσσιων κατασκευών και παροχής συμβουλών, έχει αναπτύξει τα BeBots, που είναι τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ που περιπολούν στις παραλίες και τις καθαρίζουν από τα σκουπίδια.

Τα BeBots μπορούν να σκάψουν μέχρι και 10 εκατοστά βαθιά στην άμμο και εργάζονται τόσο σχολαστικά που μπορούν να καθαρίσουν κομμάτια σκουπιδιών τόσο μικρά όσο το μέγεθος ενός νυχιού, σύμφωνα με το 4ocean. Αυτό σημαίνει ότι τα BeBots είναι ικανά να συλλέγουν αντικείμενα όπως καπάκια μπουκαλιών, αποτσίγαρα, συσκευασίες τροφίμων και άλλα μικρά πλαστικά απορρίμματα που τα μεγαλύτερα εργαλεία δυσκολεύονται να εντοπίσουν και να συλλέξουν.

Πώς λειτουργούν τα BeBot

Το BeBot λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δε χρησιμοποιεί  πηγές ενέργειας που θερμαίνουν τα φυτά.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες συσκευές καθαρισμού που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως στις παραλίες, όπως μηχανήματα μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα τα τρακτέρ. Τα μεγαλύτερα μηχανήματα τείνουν να έχουν μια σειρά από μειονεκτήματα – δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικά, προκαλούν διάβρωση στην άμμο, τους διαφεύγουν μικρότερα σωματίδια αποβλήτων και συνθλίβουν τη ζωή των φυτών και των ζώων με τον όγκο τους.

Σε αντίθεση με τα Roombas, τα οποία είναι αυτόματα, το BeBot είναι τηλεχειριζόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί έναν ανθρώπινο χειριστή να υπαγορεύει τις κινήσεις του. Έχει εμβέλεια έως και 300 μέτρα και μπορεί να καθαρίσει περίπου 3.οοο τετραγωνικά μέτρα παραλίας ανά ώρα – που αντιστοιχεί περίπου στο μέγεθος επτά γηπέδων μπάσκετ.

ρομπότ για καθάρισμα παραλίας
thecooldown.com

Ο ιστότοπος της 4ocean διευκρινίζει επίσης ότι το BeBot μπορεί να αναπτυχθεί και για μια σειρά άλλων χρήσεων, όπως την ισοπέδωση αμμόλοφων, το τσουγκράνισμα φυκιών και τη μεταφορά φορτίων όπως είναι οι καρέκλες παραλίας. Η μεταφορά των καρεκλών παραλίας  έχει νόημα, καθώς το CNET αναφέρει ότι οι προγραμματιστές του ρομπότ θέλουν να στοχεύσουν σε ξενοδοχεία και θέρετρα για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα.

(Πηγή: thecoolnet.com)

Διάβασε επίσης:

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα δουν κυριολεκτικά χιλιάδες ζώα να εξαφανίζονται

Γνωρίζουμε ότι περισσότερα φυτά και ζώα κινδυνεύουν να καταστραφούν αλλά να εκλείψουν καθώς επιδεινώνονται οι καύσωνες, οι πυρκαγιές, οι ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές στον πλανήτη μας. Αλλά μέχρι σήμερα, η επιστήμη έχει κάνει μια υποτίμηση για τον πραγματική καταστροφή που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην καταστροφή των οικοτόπων στη βιοποικιλότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή  τα είδη εξαφανίζονται καθώς άλλα είδη από τα οποία εξαρτώνται εξαφανίζονται κι αυτά.

ελεφαντης εξαφανιση είδους

Η νέα έρευνα του theconversation.com δείχνει ότι το 10% των ζώων της ξηράς θα μπορούσε να εξαφανιστεί από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές έως το 2050 και σχεδόν το 30% έως το 2100. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο των προηγούμενων προβλέψεων και σημαίνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα και θα ζήσουν μέχρι τα 70 τους, θα είναι μάρτυρες κυριολεκτικά της εξαφάνισης χιλιάδων ζώων στη ζωή τους, από σαύρες και βατράχους μέχρι εμβληματικά θηλαστικά όπως οι ελέφαντες και τα κοάλα. Αλλά αν καταφέρουμε να μειώσουμε δραματικά τις εκπομπές άνθρακα παγκοσμίως, θα μπορούσαμε να σώσουμε χιλιάδες είδη από τοπική εξαφάνιση μόνο αυτόν τον αιώνα.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημιούργησε ένα ζεστό δείπνο με κριθαράκι, σολωμό Harissa και dressing από ταχίνι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρμεζάνα Vs Parmigiano Reggiano: Ποια η διαφορά τους και πώς θα τις ξεχωρίζεις



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST