Now Reading
Αυτές είναι οι 10 πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο- Γιατί δεν πρέπει να κολυμπήσεις ποτέ εκεί

Αυτές είναι οι 10 πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο- Γιατί δεν πρέπει να κολυμπήσεις ποτέ εκεί

Avatar photo

Όσο μαγευτική και αν είναι η παραλία που μόλις επισκέφθηκες θα πρέπει να προσέχεις πού θα πας να κολυμπήσεις και γιατί σίγουρα δεν πήγες στην παραλία για να κινδυνεύσεις ή ακόμα χειρότερα.

Επιθέσεις καρχαριών. Μέδουσες που τσιμπάνε. Κροκόδειλοι. Παλίρροιες. Καρτέλ ναρκωτικών. Φίδια. Μερικές φορές η παραλία δεν είναι ασφαλής, αντίθετα μπορεί να γίνει κάθε άλλο παρά ονειρική ή χαλαρωτική. Ωστόσο, μια επικίνδυνη παραλία δεν χρειάζεται να είναι θανατηφόρα ή ένα μέρος που επιλέγεις να μην επισκεφθείς. Θα πρέπει όμως να προσέχεις το περιβάλλον γύρω σου και να μην κάνεις τίποτα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σου. 

Ακολουθούν 10 παραλίες σε όλο τον κόσμο που, οι όποιες όσο όμορφες κι αν είναι, είναι επίσης παραλίες στις οποίες θα μπορούσες δυνητικά να τραυματιστείς ή, ακόμα χειρότερα, να πεθάνεις. Αυτές οι αμμώδεις πανέμορφες ακτές είναι τόσο επικίνδυνες που θα πρέπει να έχεις μονίμως τα μάτια σου ανοιχτά και όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση. 

1. Bikini Atoll

Η παραλία Bikini Atoll βρίσκεται στις Νήσους Μάρσαλ των Η.Π.Α. και είναι επικίνδυνη εξ’ αιτίας των επίπεδων ραδιενέργειας που υπάρχουν, επειδή ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε αυτό το κοραλλιογενές νησί -το οποίο, ναι, δεδομένου του ονόματος «μπικίνι», θα μπορούσε να εκληφθεί ως παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό- για πυρηνικές δοκιμές κατά τις δεκαετίες του 1940 και 1950, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι τεκμηριωμένα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν. Το περπάτημα στην παραλία ή το κολύμπι στο νερό θεωρείται ασφαλές, αλλά σε παρακαλούμε να μην βάλεις στο στόμα σου οτιδήποτε καλλιεργείται εδώ όπως φρούτα. Ακριβώς όπως και τα φυτοφάρμακα, αν βρίσκονται στο φαγητό και το φάμε έχουμε μόλις καταπιεί μία χημική ουσία, το ίδιο ισχύει και για τη ραδιενέργεια. 

 2.Η ξενοδοχειακή ζώνη Cancun 

Η παραλία που βρίσκεται στην περιοχή του Cancun και πιο συγκεκριμένα στη ξενοδοχειακή ζώνη είναι μία από τι πιο μαγευτικές περιοχές του Μεξικού και του κόσμου. Δυστυχώς όμως όσο όμορφη είναι τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει εξ’ αιτίας των καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στη περιοχή. Τα τιρκουάζ νερά και οι παραλίες με λευκή άμμο της Ριβιέρα Μάγια υποδέχτηκαν πρόσφατα ένα νέο χρώμα στο τοπίο: ένοπλους φρουρούς με στολές παραλλαγής.

Είναι έτοιμοι να επέμβουν αν ξεσπάσει βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών, όπως συνέβη τον Νοέμβριο του 2021 στο Hyatt Ziva Riviera Cancun, όταν οι δράστες έκαναν ζουμ στην παραλία με βάρκα. Ενώ είναι μια προφανής κίνηση για την ασφάλεια των ανθρώπων, το να βλέπεις ένοπλους φρουρούς να περιφέρονται ανάμεσα σε μια θάλασσα ημίγυμνων ανθρώπων στις διακοπές δεν είναι καθόλου χαλαρωτικό. 

  1. Παραλία Haina

Η παραλία Haina που βρίσκεται στην Δομινικανή Δημοκρατία, οφείλει τη φήμη της για μεγάλή επικινδυνότητα εξαιτίας της δηλητηρίαση από μόλυβδο και τοξικά απόβλητα που μπορεί να προκαλέσει στον επισκέπτη. Κάθε φορά που η βιομηχανία πλησιάζει τόσο κοντά σε μια παραλία, θα έπρεπε να λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις για να μην μολυνθεί το νερό. Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Καραϊβικής που φημίζεται για τις παραλίες του, ένα κέντρο ανακύκλωσης όξινων μπαταριών έκανε το λάθος, πετώντας τις στην παραλία, προκαλώντας ουσιαστικά δηλητηρίαση από μόλυβδο στην παραλία και στη γύρω κοινότητα. Τα καλά νέα είναι ότι τα επίπεδα μειώθηκαν σημαντικά λόγω του τετράμηνου καθαρισμού από το Ινστιτούτο Blacksmith  το 2008-2009, και το κέντρο ανακύκλωσης βρήκε νέο χώρο. Αλλά θα πρέπει να εξακολουθείς να είσαι προσεκτικοί. 

  1. Πολιτειακή παραλία Bolsa Chica

Αν και η Καλιφόρνια είναι γνώστη για τα νερά τις και τις υπέροχες παραλίες της, στις όποιες μπορείς να κολυμπήσεις στον Ειρηνικό η πολιτειακή παραλία της Bolsa Chica έχει την κακή τύχη να είναι γνώστη και άκρως επικίνδυνή για τα φίδια που έχει. Αυτή είναι μία από εκείνες τις παραλίες της Νότιας Καλιφόρνιας -εκτός από άλλες στο Oxnard και το San Clemente Beach, μαζί με το Newport Beach- όπου σίγουρα δεν θέλετε να χαθείς σε ένα βιβλίο.

Βουτήγμενη μέσα σε ένα μυθιστόρημα μυστηρίου ή ρομαντικό μυθιστόρημα, και κάπως έτσι μπορεί μπορεί να σου διαφύγει ένα κίτρινο κοιλιακό φίδι (Pelamis platura) που τρυπώνει πάντου. Επειδή αυτά τα φίδια κολυμπούν και κάτω από το νερό, να είσαι οπωσδήποτε σε επιφυλακή. Θεωρούνται δηλητηριώδη. 

  1. Κόλπος Morecambe

Νόμιζες ότι τα έχει δει όλα, κι όμως ο κόλπος Morecambe στην Αγγλία έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας γιατί έχει κινούμενη άμμο. Αυτή η παραλία εκτείνεται σε 120 τετραγωνικά μίλια στη βορειοδυτική Αγγλία και είναι ένα τεράστιο τουριστικό επίκεντρο με ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια. Αλλά είναι επίσης η μεγαλύτερη έκταση της χώρας με άμμο και παλίρροιες.

Αν βρεθείς εδώ, να είσαι πολύ προσεκτική όταν περπατάς στο νερό κοντά στα νησιά Chapel ή Piel, καθώς η κινούμενη άμμος μπορεί να προκύψει μετά από γρήγορες παλίρροιες. Στην πραγματικότητα, το 2004, 23 Κινέζοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την κινούμενη άμμο ενώ μάζευαν κοκοράκια, επίσης γνωστά ως μαλάκια. 

  1. North Beach

Η North Beach βρίσκεται στην περιοχή Praia Do Norte, στη Πορτογαλία και είναι αρκετά επικίνδυνη γιατί έχει πολύ υψηλά κύματα. Τα κύματα σκαρφαλώνουν τόσο ψηλά εδώ -κατά μέσο όρο περίπου 15 μέτρα, αλλά έχουν καταγραφεί μέχρι και 30 μέτρα που έχουν μπει στο βιβλίο Γκίνες των παγκόσμιων ρεκόρ. Η NASA τα ονομάζει «κύματα-τέρας». Όσο πανέμορφη κι αν είναι αυτή η θέα, σίγουρα δεν θέλεις να πας πολύ κοντά στην άκρη – ή να σκεφτείς να κάνεις σέρφινγκ.

Αν και το ύψος και ο κίνδυνος δεν εμπόδισαν τον επαγγελματία σέρφερ Garrett McNamara να κατακτήσει ένα κύμα 78 μέτρων και τον Rodrigo Kaza με ένα κύμα 80 μέτρων το 2017. Ευτυχώς, και οι δύο έζησαν για να διηγηθούν την ιστορία. 

  1. Παραλία Gansbaai

Η παραλία Gansbaai είναι στην περιοχή Gansansai στη Νότια Αφρική και είναι επικίνδυνη γιατί η παρέα που θα συναντήσεις εκεί δεν είναι άλλη από καρχαρίες. Όταν μια παραλία ονομάζεται Shark Alley, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι για να μην μπεις στο νερό.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθεις σε (θανατηφόρα) επαφή με έναν λευκό καρχαρία. Αν θέλεις πραγματικά να δεις τους καρχαρίες, ένα εύχρηστο αξιοθέατο βρίσκεται κοντά και προσφέρει καταδύσεις σε κλουβιά με καρχαρίες με την Marine Dynamics, έναν τουριστικό πράκτορα. Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί λευκοί καρχαρίες εδώ; Εξαιτίας των 60.000 φώκιων, που θεωρούνται τροφή για τους καρχαρίες. 

8.Παραλία Hanakapiai 

Η Χαβάη είναι παράδεισος για τους σέρφερ και τους λάτρεις των παραλιών. Ωστόσο, η παραλία Hanakapiai, στην ακτή Na Pali του Kauai, κατατάσσεται σταθερά ως η πιο επικίνδυνη λόγω των επικίνδυνων ρευμάτων από ένα ρήγμα που υπάρχει. Πολλοί κολυμβητές και σέρφερ παρασύρονται στη θάλασσα και πεθαίνουν. Είναι προτιμότερο να μείνεις στην άμμο και να μην μπεις στο νερό ή ακόμα απολαμβάνοντας τη θέα, αλλά από ασφαλή απόσταση. Μεταξύ 1970 και 2012, ο γεωεπιστήμονας Chuck Blay διαπίστωσε ότι 41 άνθρωποι πνίγηκαν σε αυτή την παραλία. 

 

  1. Cape Tribulation

Στο Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία υπάρχει η παραλία Tribulation που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τους κροκόδειλους και τις τσούχτρες που βρίσκονται εκεί και τσιμπάνε. Ξέρεις ότι μια παραλία είναι επικίνδυνη αν μια πινακίδα σε προειδοποιεί να φορέσεις μια «στολή τσιμπήματος». Για να ξέρεις, πρόκειται για μια στολή προστασίας που φοριέται σε όλο το σώμα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από τα θανατηφόρα τσιμπήματα από μέδουσες κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής τους, η οποία είναι περίπου από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξεις σε αυτή την παραλία η οποία προσφέρει εκδρομές με σκάφος στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, είναι οι κροκόδειλοι. Αλλά μπορεί να είναι παρήγορο να ξέρεις ότι το να σε τσιμπήσει μέδουσα είναι σπάνιο φαινόμενο. Αλλά αν σε τσιμπήσει, το τσίμπημα είναι δηλητηριώδες: σε ακραίες περιπτώσεις, ο θάνατος μπορεί να επέλθει σε πέντε λεπτά ή λιγότερο, ή μπορεί να φύγεις μόνο με πονοκέφαλο, εμετό, δυσκολία στην αναπνοή ή σωματικό πόνο. 

  1. Παραλία Dumas

Η παραλία Dumas Ινδία κατηγορείται ότι είναι επικίνδυνη για παραφυσική δραστηριότητα. Αγκαλιάζοντας την Αραβική Θάλασσα στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, αυτή η παραλία με τη μαύρη άμμο διεκδικεί τη φήμη ότι είναι στοιχειωμένη.

Θα σε αφήσουμε να αποφασίσεις για την παρουσία πνευμάτων -αν και το γεγονός ότι κάποτε ήταν ένας ινδουιστικός χώρος αποτέφρωσης προσδίδει αξιοπιστία- αλλά εν τω μεταξύ, να ξέρεις ότι πολλοί έχουν αναφέρει παραφυσική δραστηριότητα εδώ, ιδιαίτερα τη νύχτα. 

Διάβασε επίσης:

6 ταξίδια που αποτελούν τους πιο ωραίους και οικονομικούς προορισμούς για το 2023

Υπάρχουν ορισμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί που η δημοσιότητα έχει ξεπεράσει τον έλεγχο εξαιτίας του χαμηλού κόστους  και την προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να πας διακοπές στα ίδια μέρη που κάνουν όλοι οι άλλοι. Ζούμε σε έναν μεγάλο παλιό κόσμο και υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείς να επισκεφτείς για να εξοικονομήσεις χρήματα και να δώσεις ώθηση στις τοπικές οικονομίες που δεν λαμβάνουν συχνά το μερίδιο του τουρισμού που τους αναλογεί.

6 προορισμοί για να ταξιδέψειςΣου προτείνουμε λοιπόν, το 2023 να ταξιδέψεις κάπου που δεν έχεις σκεφτεί πριν ότι θες να πας. Είτε αυτό σημαίνει εξερεύνηση εναλλακτικών ευρωπαϊκών διακοπών στην παραλία, ανακάλυψη μικρών πόλεων και αγροτικών περιοχών, είτε παρακάμπτοντας την πρωτεύουσα και δοκιμάζοντας τις πόλεις μιας χώρας που είναι λιγότερο γοητευτικές.

Δες τους  6 προορισμούς

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κρεβατοκάμαρα και καθρέφτης
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 5 πιο φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις στον κόσμο για να επισκεφθείς- ΚοπεγχαγηDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top