Now Reading
Αναρωτιέσαι πώς να κοιμάσαι καλύτερα; Αφαίρεσε τον καθρέφτη από την κρεβατοκάμαρα σου asap

Αναρωτιέσαι πώς να κοιμάσαι καλύτερα; Αφαίρεσε τον καθρέφτη από την κρεβατοκάμαρα σου asap

Ιωάννα Σαλαμουρα
κρεβατοκάμαρα και καθρέφτης

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι ειδικοί του Feng Shui προειδοποιούν να βγάλεις τον καθρέφτη από το υπνοδωμάτιο σου.

Ο καθρέφτης είναι από τα αντικείμενα που μας αρέσει να βάζουμε σα διακοσμητικό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Μας αρέσει για την ικανότητα του να αντανακλά το φως γύρω από έναν χώρο, ενώ ταυτόχρονα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Αλλά παρόλες τις αισθητικές του ιδιότητες καλό είναι να αποφεύγουμε να τον έχουμε στο υπνοδωμάτιο μας.

Σύμφωνα με ειδικούς στο Feng Shui η ύπαρξη και η τοποθέτηση ενός καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχει αντίκτυπο στον ύπνο σου και κατά συνέπεια στην ευεξία σου. Έτσι, αν αναρωτιέσαι πώς να κοιμάσαι καλύτερα, η αφαίρεση του καθρέφτη  θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

κρεβατοκάμαρα και καθρέφτηςΠρέπει να έχεις έναν καθρέφτη στο υπνοδωμάτιo;

Το ερώτημα εάν πρέπει να έχεις έναν καθρέφτη ως μέρος της διακόσμησης του υπνοδωματίου σου, κατά το Feng Shui, εξαρτάται από την ενέργεια στον χώρο σου. Εάν ο χώρος έχει αρνητική ενέργεια, θα πρέπει να αποφεύγεται.
«Οι καθρέφτες μπορούν εύκολα να κάνουν το δωμάτιο σας να δείχνει μεγαλύτερο – αλλά ταυτόχρονα – τείνουν να αντανακλούν πολλή ενέργεια σε όλο το δωμάτιο. Αυτό θα επηρεάσει και θα εξαντλήσει την ενέργεια από το δωμάτιο», λέει η ειδικός Nishtha Sadana από το Decorated Life στο homesandgardens.com, «κατά συνέπεια αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευεξία σας διαταράσσοντας τον ύπνο σας και ενθαρρύνοντας την αϋπνία».

Η αρνητική ενέργεια – ή chi – μπορεί να υπάρχει ήδη στο σπίτι σου, κληρονομημένη από προηγούμενους ενοίκους. Οι αρχές του Feng Shui υποδηλώνουν επίσης ότι μια δύσκολη περίοδος για την αστρολογία ενός ατόμου μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια. Ή η αρνητική στάση ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσει αρνητική ενέργεια. Όλα αυτά γίνονται αισθητά σε ένα δωμάτιο. Έτσι, ενώ έχει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διακόσμηση, είναι καλύτερο να αποφεύγεις όλους τους καθρέφτες όταν ακολουθείς τις αρχές του Feng Shui της κρεβατοκάμαρας. Και η Nishtha δεν είναι μόνη στις διδασκαλίες της. Η επαγγελματίας αστρολόγος και αριθμολόγος Johanna Aúgusta εξηγεί με παρόμοιο τρόπο ότι ένας καθρέφτης αντανακλά την ενέργεια γύρω από το δωμάτιο σου , οπότε αν αποφασίσεις ότι χρειάζεσαι έναν καθρέφτη, είναι σημαντικό να αξιολογήσεις πρώτα  τον χώρο.

κρεβατοκάμαρα και καθρέφτης

«Εάν ένας καθρέφτης τοποθετηθεί απέναντι από το κρεβάτι σας, τότε θα αντανακλά την ενέργεια που εκπέμπετε ενώ κοιμάστε», λέει η Aúgusta, «Επομένως, αν έχετε πολλή αρνητική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρα σας, λέγεται ότι οι καθρέφτες μπορούν να το ενισχύσουν και να το κάνουν χειρότερο.» Ωστόσο, εάν υπάρχει καλή ενέργεια στην κρεβατοκάμαρα σου, ο καθρέφτης σύμφωνα με το Feng Shui μπορεί να σε βοηθήσει και να δημιουργηθεί ένας πιο θετικός χώρος. «Θεωρείται ότι τη νύχτα, όταν η κρεβατοκάμαρα αντανακλάται στους καθρέφτες, κάθε είδους ενέργεια αντανακλάται πίσω, κάτι που μπορεί ακόμη και να εξαντλήσει τις δικές σας δυνάμεις», προσθέτει ο πιστοποιημένος προπονητής ζωής, Jod Kapilakan. «Θα μπορούσαν έτσι να ενθαρρύνουν την αϋπνία και να επηρεάσουν την ποσότητα και την ποιότητα της ξεκούρασης σας».

Πρέπει λοιπόν να έχουμε έναν καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρα μας; Δεν υπάρχει οριστική απάντηση καθώς η ατμόσφαιρα στον χώρο μας είναι υποκειμενική. Εάν αισθάνεσαι ότι το δωμάτιο σου έχει καλή ενέργεια, τότε ίσως είναι δυνατό αφήσεις τους καθρέφτες, ωστόσο εάν ο χώρος σου έχει αρνητική ενέργεια, θα πρέπει να αποφεύγεται.

κρεβατοκάμαρα και καθρέφτηςΔιάβασε επίσης:

Θες πιο ξεκούραστο ύπνο; Αυτή είναι η σωστή θέση του κρεβατιού σύμφωνα με το Vastu shastra

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι πολιτισμοί όλων των ειδών έχουν αναπτύξει τη δική τους προσέγγιση για τη δημιουργία των πιο άνετων και θεραπευτικών χώρων. Η Κίνα έχει Feng shui η Δανία έχει hygge και η Ιαπωνία έχει wabi-sabi. Το Vastu shastra είναι η προσέγγιση της Ινδίας. Βασισμένη στις Βεδικές αρχές, αυτή η πρακτική αναπτύχθηκε για να εξισορροπήσει τα πέντε στοιχεία – γη, φωτιά, αέρα, νερό και διάστημα – και να προωθήσει την ευημερία και την ευτυχία στο σπίτι.

Κρεβατοκάμαρα και παράθυροΕνώ η επιστήμη του vastu shastra περιλαμβάνει σχεδόν κάθε μέρος της δημιουργίας ενός σπιτιού, από την επιλογή της γης έως το χρώμα των κουρτινών, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις μερικές από τις αρχές στον υπάρχοντα χώρο σου για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη που θα αποκομίζεις. Τι καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις από την κρεβατοκάμαρα; Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει σημαντικά τα συναισθήματα και τα επίπεδα άγχους σου, επομένως το να ακολουθείς το vastu shastra σε έναν χώρο που προορίζεται για ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστη, χωρίς άγχος και γεμάτη ενέργεια όλη την ημέρα σου.

Δες εδώ ποια είναι η σωστή θέση.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μαγιονεζα σε γυαλινο μπολDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top