Now Reading
6 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το χιόνι και να προστατέψεις το σπίτι σου από τον παγετό

6 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το χιόνι και να προστατέψεις το σπίτι σου από τον παγετό

Avatar photo
χιόνι στο σπίτι

Πώς να αφαιρέσεις το χιόνι και τον πάγο ή να αποτρέψεις τη συσσώρευση τους στο σπίτι σου!

Αναμένεται κακοκαιρία τις επόμενες μέρες με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο χιονοκαταιγίδων. Κυρίως οι βόρειες περιοχές θα βιώσουν παρατεταμένες περιόδους έντονου κρύου που θα συνοδεύονται από πάγο και χιόνι, συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν υλικές ζημιές και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πριν «αγριέψει» ο καιρός, είναι καλή ιδέα να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους. Αυτές οι συμβουλές για τη χειμερινή συντήρηση του σπιτιού θα αποδειχθούν χρήσιμες για την προετοιμασία του σπιτιού σου αποφεύγοντας τα προβλήματα με το χιόνι.

χιόνι στο σπίτι

 1. Προστάτεψε τους σωλήνες

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό διαστέλλεται όταν παγώνει. Εάν το νερό μέσα στους σωλήνες σου παγώσει, οι σωλήνες μπορεί να ραγίσουν και να σκάσουν, προκαλώντας δυνητικά τεράστια ζημιά. Για να αποτρέψεις αυτήν την καταστροφή, αποστραγγάλισε τυχόν νερό από εξωτερικές βρύσες και συστήματα καταιονισμού. Επίσης, φρόντισε να αποσυνδέσεις τους εύκαμπτους σωλήνες εξωτερικού χώρου και να καλύψεις τις εξωτερικές βρύσες με μονωτήρες. Προστάτεψε επίσης τυχόν σωλήνες που διατρέχουν μη θερμαινόμενους εσωτερικούς χώρους — όπως γκαράζ, σοφίτες ή υπόγεια — με μόνωση.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με το νερό, είναι καλή ιδέα να γνωρίζεις πού βρίσκεται η βαλβίδα διακοπής νερού . Συνήθως, είναι στο υπόγειο ή θαμμένο προς το δρόμο στο μπροστινό γκαζόν, με κάλυμμα.

2. Σφράγισε τα παράθυρα και τις πόρτες

Τα φυσικά κενά που εμφανίζονται γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες μπορεί να δυσκολέψουν τη διατήρηση του σπιτιού σου σε ζεστό. Η χρήση καλαφατίσματος για τη σφράγιση αυτών των περιοχών, καθώς και η εγκατάσταση απογύμνωσης καιρού, μπορεί να βοηθήσει. Αυτή η σχετικά μικρή και φθηνή επιδιόρθωση μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για το κόστος θέρμανσης.

Επιπλέον, σε παλαιότερα σπίτια, τα παράθυρα μπορεί να είναι κατασκευασμένα από γυαλί μονού υαλοπίνακα και οι πόρτες δεν έχουν μόνωση. Η αναβάθμιση σε διπλά τζάμια και μονωμένες πόρτες μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου.

παράθυρο και χιόνια

 3. Καθάρισε τις υδρορροές

Ένα φράγμα πάγου συμβαίνει όταν ο πάγος και το χιόνι λιώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια παγώνουν ξανά το βράδυ, παγιδεύονται στις υδρορροές σας και βουλώνουν. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αναγκάσει το νερό να επανέλθει κάτω από τη γραμμή της οροφής και να οδηγήσει σε ακριβή ζημιά στο σπίτι. Βεβαιώσου ότι οι υδρορροές σου είναι απαλλαγμένες από φύλλα, ραβδιά και άλλα υπολείμματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φράγματα πάγου.

 4. Παρακολούθησε τη στέγη για υπερφόρτωση χιονιού

Εάν η οροφή στου σπιτιού σου φαίνεται να κρεμάει ή ακούς θορύβους σκασίματος κάλεσε αμέσως έναν αξιόπιστο εργολάβο στέγης για να αφαιρέσεις το επιπλέον βάρος από την οροφή. Εάν αναρωτιέσαι πώς να αφαιρέσεις το χιόνι κοντά στην άκρη της οροφής, χρησιμοποίησε μια τσουγκράνα χιονιού με μακριά λαβή. Η αφαίρεση αυτού του χιονιού κοντά στις υδρορροές θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη των φραγμάτων πάγου.

σπίτι με χιόνι

 5. Αφαίρεσε τα κατεστραμμένα ή επικίνδυνα κλαδιά δέντρων που κρέμονται πάνω από το σπίτι

Ακόμα κι αν φαίνονταν γερά νωρίτερα μέσα στο έτος, τα δέντρα και τα κλαδιά τους μπορεί να επηρεαστούν από τον άνεμο, τον πάγο και το χιόνι. Το έγκαιρο κλάδεμα είναι απαραίτητο. Όταν πιέζονται, τα κλαδιά μπορεί να σπάσουν και να πέσουν. Όταν το κάνουν, μπορεί να βλάψουν το σπίτι ή το αυτοκίνητό σας ή να τραυματίσουν κάποιον που στέκεται κοντά.

6. Έλεγξε το τζάκι και την καμινάδα

Όλοι απολαμβάνουμε μια φωτιά ένα χειμωνιάτικο βράδυ, αλλά πριν ανάψεις το πρώτο κούτσουρο, βεβαιώσου ότι το τζάκι και η καμινάδα σου είναι καθαρά και απαλλαγμένα από πλάσματα. Η Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας συνιστά να επιθεωρούνται οι καμινάδες, οι αεραγωγοί και τα τζάκια τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να είναι υγιείς και να μην υπάρχουν εναποθέσεις. Κάλεσε έναν επαγγελματία καπνοδοχοκαθαριστή για να καθαρίσει την αιθάλη και άλλα υπολείμματα που θα μπορούσαν να πιάσουν φωτιά και κρατήστε την καπνοδόχο κλειστή σε όλη τη διαδρομή όταν δεν χρησιμοποιείς το τζάκι.

Τζάκι

Διάβασε επίσης:

Έρχεται χιονιάς! Τι να κάνεις για να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου ακόμη κι αν αποκλειστείς

Για ισχυρή κακοκαιρία με χιονοκαταιγίδες μας προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι πώς θα καταφθάσουν τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας. Για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πριν έρθει η χιονόπτωση και μας πιάσει το κρύο.

Ακολούθα αυτά τα βήματα ώστε να προλάβεις πριν έρθει η κακοκαιρία:

σπίτι με χιόνια

 1. Σωστή μόνωση

Πριν αρχίσει να πέφτει το χιόνι, ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης  για μόνωση από το κρύο γύρω από το σπίτι. Συγκεκριμένα μόνωσε τοίχους και σοφίτες όπως χρειάζεται, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους σωλήνες στο εξωτερικό του σπιτιού σου. Κόψε τα πίσω κλαδιά που θα μπορούσαν να πέσουν στο ακίνητό σου κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και στεγανοποίησε τις πόρτες και τα παράθυρα για να κρατήσεις έξω τον κρύο αέρα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
λευκά φορέματα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σπα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top