Now Reading
14 Φεβρουαρίου 2046, ίσως να είναι η πιο ρομαντική μέρα όλων των εποχών…για λάθος λόγους

14 Φεβρουαρίου 2046, ίσως να είναι η πιο ρομαντική μέρα όλων των εποχών…για λάθος λόγους

Avatar photo
NASA

Η NASA προειδοποιεί για αστεροειδή που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2046.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2046 θα μπορούσε να καταλήξει να είναι η πιο ρομαντική όλων των εποχών…για όλους τους λάθος λόγους. Οι επιστήμονες της NASA προειδοποιούν ότι ένας αστεροειδής θα πλησιάσει απειλητικά τη Γη, δημιουργώντας έκπληξη τρόμου στα πρόσωπά μας, προβλέποντας το τέλος του κόσμου.

Το Asteroid Watch της NASA στο Twitter ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τον πρόσφατα ανακαλυφθέν διαστημικό βράχο που θα μπορούσε ενδεχομένως να συντρίψει τον πλανήτη μας. Έχουν επισημάνει την 14η Φεβρουαρίου 2046 ως την πιο πιθανή προσέγγιση.

«Παρακολουθούμε έναν νέο αστεροειδή που ονομάζεται 2023 DW που έχει πολύ μικρές πιθανότητες να προσκρούσει στη Γη το 2046», εξηγεί το tweet. «Συχνά, όταν ανακαλύπτονται για πρώτη φορά νέα αντικείμενα, χρειάζονται αρκετές εβδομάδες δεδομένων για να μειωθούν οι αβεβαιότητες και να προβλεφθούν επαρκώς οι τροχιές τους τα μελλοντικά χρόνια. Οι αναλυτές της τροχιάς θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον αστεροειδή 2023 DW και να ενημερώνουν τις προβλέψεις καθώς έρχονται περισσότερα δεδομένα».

Θα μπορούσε ο αστεροειδής 2023 DW να τελειώσει πραγματικά τον κόσμο;

NASAΗ διαστημική υπηρεσία λέει ότι ο αστεροειδής έχει μέση διάμετρο 49 μέτρα και αυτή τη στιγμή απέχει 0,12 αστρονομικές μονάδες (au) – ή 11 δισεκατομμύρια μίλια 0- από τη Γη. Ένα au (αστρονομική μονάδα) είναι περίπου η μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου.
Ωστόσο, εάν ο αστεροειδής χτυπήσει, δεν θα προκαλούσε πιθανότατα παγκόσμια καταστροφή.

Το 1908, ένας αστεροειδής παρόμοιου μεγέθους περίπου 50–60 μέτρων (160–200 πόδια) εξερράγη πάνω από ένα αραιοκατοικημένο δάσος της Ανατολικής Σιβηρίας. Προκάλεσε μια έκρηξη 12 μεγατόνων που ισοπέδωσε περίπου 80 εκατομμύρια δέντρα σε μια έκταση 2.150 km2 (830 τετραγωνικά μίλια). Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, ο αστεροειδής που θεωρείται ότι είχε εξαφανίσει δεινόσαυρους πιστεύεται ότι είχε πλάτος μεταξύ 10 και 15 χιλιομέτρων. Το σημείο πρόσκρουσης, γνωστό ως κρατήρας Chicxulub, βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου Yucatán στο Μεξικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η NASA κατέστρεψε το διαστημόπλοιο Double Asteroid Redirection Test (DART) στον αστεροειδή Dimorphos. Ο στόχος της αποστολής ήταν να δοκιμαστεί μια μέθοδος πλανητικής άμυνας έναντι αντικειμένων κοντά στη Γη (NEO) και να εκτιμηθεί πόσο μια πρόσκρουση διαστημικού σκάφους εκτρέπει έναν αστεροειδή μέσω της μεταφοράς της ορμής του όταν χτυπά τον αστεροειδή μετωπικά.

 

Διάβασε επίσης:

Το «ηλεκτρονικό ύφασμα» που παράγει αρκετή ισχύ για να φορτίζει τα κινητά τηλέφωνα

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια θέση όπου το κινητό μας ξεμένει από μπαταρία, αλλά δεν έχουμε πού να το φορτίσουμε. Λοιπόν, τι θα γινόταν αν τα ρούχα που φορούσες μπορούσαν να σε βοηθήσουν; Είναι μια επιλογή που δεν είναι τόσο περίεργη όσο νομίζεις, χάρη στην εργασία των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ., οι οποίοι ανακάλυψαν ένα ύφασμα που εκπέμπει ηλεκτρική ενέργεια.

ηλεκτρικο ύφασμα φορτιζει κινητο

Ο Δρ. Theodore Hughes-Riley, Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλεκτρονικών Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Νότιγχαμ, ηγήθηκε της έρευνας που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός καινοτόμου ηλεκτρονικού κλωστοϋφαντουργικού υλικού που είναι ενσωματωμένο με 1.200 φωτοβολταϊκά στοιχεία. Οι κυψέλες συνδυασμένες μαζί είναι ικανές να αξιοποιήσουν 400 milliwatt (mWatts) ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπάρες γλυκών και αλμυρών δημητριακών


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top