Now Reading
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν πετάς με αεροπλάνο κι έχεις μαζί σου φάρμακα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν πετάς με αεροπλάνο κι έχεις μαζί σου φάρμακα

Avatar photo
φαρμακα όταν ταξιδεύεις

Πριν κλείσεις τη βαλίτσα πρέπει να φροντίσεις ότι έχεις πάρει όλα τα απαραίτητα φάρμακα προκειμένου να είσαι υγιής και ασφαλής στο ταξίδι σου!

Η προετοιμασία για ένα ταξίδι πρέπει να είναι μέρος της διασκέδασης. Εκτός όμως από όλα όσα πρέπει να προετοιμάσεις στη βαλίτσα σου, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα καλλυντικά, θα πρέπει να φροντίσεις και τα φάρμακα που πρέπει να πάρεις μαζί σου για ώρα ανάγκης. Και δεν είναι μόνο αυτή η εκδοχή του πιθανού ατυχήματος ή της ξαφνικής αδιαθεσίας αλλά πολλοί είναι εκείνοι που λαμβάνουν καθημερινά φάρμακα για χρόνιες ασθένειες. Χάπια για την πίεση, το στομάχι, το ζακχαρο, τη χοληστερίνη και ένα σωρό παθήσεις που μοιάζουν να έχουν γίνει η καθημερινότητά τους.

Πριν κλείσεις λοιπόν τη βαλίτσα πρέπει να φροντίσεις ότι έχεις πάρει όλα τα απαραίτητα φάρμακα προκειμένου να είσαι υγιής και ασφαλής στο ταξίδι σου! Αν είσαι μια από εκείνους που λαμβάνουν λοιπόν τακτικά φάρμακα, γνωρίζεις ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα σημαντικό σημείο άγχους στην προετοιμασία του ταξιδιού: Να καταλάβεις πώς να τα πακετάρεις. Δεν είναι μόνο το μέρος που φυλαχθούν σωστά αλλά και οι απαραίτητοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις με βάση τις παγκόσμιες οδηγίες ασφάλειας μεταφορών. 

Βεβαιώσου ότι έχεις διαθέσιμα φάρμακα

φάρμακα ταξιδιΟ Δρ Scott Kaiser, οικογενειακός γιατρός  στο Pacific Neuroscience Institute στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, εξήγησε στο Travel + Leisure ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν πάρει μαζί τους τα βασικά φάρμακα προτού φύγουν για το ταξίδι τους. Ακόμη κι αν δεν ακολουθούν καθημερινά μια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να γνωρίζουν  (εαν ταξιδεύουν στο εξωτερικό), ποια υποκατάστατα φαρμάκων υπάρχουν στα φαρμακεία της περιοχής όπου θα επισκεφθούν.  «Όταν ταξιδεύετε, όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, όλα έχουν να κάνουν με την προετοιμασία – ειδικά το να προετοιμαστείτε για το απροσδόκητο», είπε. Ο Δρ Scott Kaiser πρόσθεσε, «επειδή το να πακετάρουμε και να προετοιμαστούμε για ταξίδι μπορεί να είναι αγχωτικό – και το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη μας – οι λίστες ελέγχου και οι υπενθυμίσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες».

Να παίρνεις πάντα τα φάρμακά σου στις χειραποσκευές

Κανείς δεν περιμένει ότι οι αποσκευές του θα χαθούν ή θα καθυστερήσουν, αλλά όπως ανέφερε το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, 191.624 αποσκευές «χειρίστηκαν λάθος» μόνο τον Φεβρουάριο του 2022. Αντί να αγχώνεσαι για τα φάρμακά σου , προτίμησε να τα έχεις πάντα στην τσάντα χειραποσκευής σου. 

φαρμακα και ταξιδιΠάρε επιπλέον φάρμακα για παν ενδεχόμενο

Ακριβώς όπως θα πρέπει να τοποθετείς πάντα τα φάρμακά σου στις χειραποσκευές, θα πρέπει επίσης να φροντίζεις να έχεις πάντα περισσότερα φάρμακα από όσα αναμένετε να χρειαστείς. Ποτέ δεν ξέρεις πόσα θα χρειαστείς ή πόσο περισσότερο θα χρειαστεί να μείνεις στο ταξίδι σου, ακόμη κι αν έχεις βγάλει εισιτήριο άμεσης επιστροφής. Με την υγεία μας δεν παίζουμε οπότε αν προνοήσεις όλα θα πάνε καλά και χωρίς κανένα άγχος. 

Ακολούθησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες

φαρμακα όταν ταξιδεύεις

Όταν ταξιδεύεις αεροπορικώς από ένα αεροδρόμιο της ΕΕ, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ισχύουν για τις αποσκευές σας ορισμένοι κανόνες ασφαλείας:

  • Υγρά που μεταφέρονται στις χειραποσκευές, όπως αεροζόλ, ποτά, οδοντόκρεμες, καλλυντικές κρέμες ή τζελ, πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου, ενώ καμία μεμονωμένη συσκευασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ml. Οι συσκευασίες υγρών χωρητικότητας άνω των 100 ml πρέπει να τοποθετούνται σε παραδιδόμενη αποσκευή. Οι ποσοτικοί περιορισμοί δεν ισχύουν για τα φάρμακα και τις παιδικές τροφές.
  • Τα αφορολόγητα υγρά που αγοράζεις  από οποιοδήποτε αεροδρόμιο ή αεροπορική εταιρεία μπορούν να μεταφέρονται στις χειραποσκευές, υπό τον όρο ότι τόσο αυτά όσο και η απόδειξή τους έχουν τοποθετηθεί σε σφραγισμένη σακούλα ασφαλείας (με κόκκινη μπορντούρα) την οποία λαμβάνεις κατά τη στιγμή της αγοράς. Μέχρι να φθάσεις στον τελικό σας προορισμό δεν μπορείς να ανοίξεις τη σακούλα ασφαλείας. Ωστόσο, οι αξιωματικοί ασφαλείας μπορεί να χρειαστεί να ανοίξουν τη σακούλα ή τα μπουκάλια για έλεγχο. Εάν συμβεί αυτό, και έχετε πτήση ανταπόκρισης σε άλλο αεροδρόμιο, ενημερώνεις τον αξιωματικό ασφαλείας ώστε τα υγρά να επανατοποθετηθούν σε νέα σακούλα ασφαλείας.

Διάβασε επίσης:

Ταξίδεψε στο εξωτερικό μόνο με μια χειραποσκευή- Τα μυστικά για ελαφρύ πακετάρισμα

Μια Αυστραλέζα ταξιδιώτισσα αποκάλυψε τα μυστικά της για να πακετάρει εύκολα και ελαφρά, αφού πέρασε δύο εβδομάδες στην Ευρώπη με μία μόνο χειραποσκευή βάρους επτά κιλών. Η Sally Wallace, η People Operations Manager της Rome2rio στη Μελβούρνη, κατέφυγε στο να πλένει τα ρούχα της στο νεροχύτη για να κάνει τα επτά ρούχα της να φτάσουν και τις δύο εβδομάδες που πέρασε στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ταξίδιΜε καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία, η 42χρονη μητέρα δήλωσε ότι το να ταξιδεύει μόνο με χειραποσκευές ήταν “εξαιρετικά απελευθερωτικό” και ότι χρειάστηκε να αγοράσει μόνο ένα πράγμα κατά τη διάρκεια ολόκληρου του ταξιδιού. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να είχε πάρει μαζί της άνετα παπούτσια για περπάτημα και να μην είχε μπει στον κόπο να συμπεριλάβει τόσα πολλά βιβλία.

Η Sally αποφάσισε να δοκιμάσει τα όρια της συσκευασίας της όταν ανακάλυψε ότι είχε ένα επαγγελματικό ταξίδι δύο εβδομάδων στη Γερμανία και την Αγγλία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η μητέρα ενός παιδιού δήλωσε στο FEMAIL ότι ο κόσμος “εξεπλάγη” από την απόφασή της, αλλά δεν ήθελε να ρισκάρει να χάσει τις αποσκευές της στο σημαντικό ταξίδι. Μείωσε την γκαρνταρόμπα της σε επτά απαραίτητα ρούχα και τα έκανε να χωρέσουν όλα στην επτά κιλών χειραποσκευή της. Η Sally σχεδίασε τα ρούχα της σύμφωνα με το πρόγραμμά της, μια από τις κορυφαίες συμβουλές της για ελαφρύ πακετάρισμα είναι να βεβαιωθείς ότι περιλαμβάνεις μόνο ό,τι ακριβώς σκοπεύεις να φορέσεις και να δεσμευτείς σε ρούχα που θα τα φορέσεις συνέχεια, αντί να πακετάρετε “ίσως”.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κοπέλα κοιμάται
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σπα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top