Now Reading
Ginger: Πώς το θεραπευτικό συστατικό βοηθά στις εμμηννοροϊκές κράμπες

Ginger: Πώς το θεραπευτικό συστατικό βοηθά στις εμμηννοροϊκές κράμπες

Avatar photo

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών υποφέρουμε από εμμηνοροϊκές κράμπες.

Κατά γενική ομολογία οι περισσότερες κάθε μήνα περνάμε πολύ δυσάρεστα όταν αδιαθετούμε και παρά τα όσα βλέπουμε σε διαφημίσεις για σερβιέτες με γυναίκες οι οποίες αθλούνται, χορεύουν, το σώμα χρειάζεται ξεκούραση και φροντίδα κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Είναι μια περίοδος που το σώμα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

Μπορεί να έχουμε εκπαιδευτεί να αντιστεκόμαστε στη φυσική κατάσταση που πρέπει να ηρεμούμε κατά τη διάρκεια της περιόδου, και να παραμένουμε το ίδιο δραστήριες και παραγωγικές όπως πάντα, αλλά το να επιτρέψουμε στο σώμα μας να κάνει ένα διάλειμμα από τον έξω κόσμο, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε.

Η ξεκούραση είναι σημαντική

Έτσι, όταν εμφανίζονται συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι, λήθαργος, εναλλαγές της διάθεσης και κοιλιακές κράμπες, η ξεκούραση είναι πιο σημαντική από όσο γνωρίζουμε και πιστεύουμε. Η διατροφή, τα αιθέρια έλαια, ο βελονισμός, οι διατάσεις, το μασάζ και τα τσάγια μπορούν επίσης να διευκολύνουν το σώμα μέσω ενός υγιούς εμμηνορροϊκού κύκλου. Σύμφωνα με μια έρευνα, περίπου το 90% των γυναικών βιώνουν κράμπες κατά την περίοδο και ενώ η ιβουπροφαίνη μπορεί να κάνει τη δουλειά, υπάρχει ένα δοκιμασμένο στο χρόνο, ολιστικό παυσίπονο που ίσως να θέλεις να το δοκιμάσεις πρώτα, εκτός από την ξεκούραση, και αυτό είναι το ginger.

Το ginger έχει θεραπευτικές ιδιότητες

Το ginger είναι ένα ισχυρό θεραπευτικό που μπορεί να λειτουργήσει ως ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Συχνά χρησιμοποιείται για να απαλύνει τον πόνο στο στομάχι, τη ναυτία και τη δυσπεψία, καθώς το ginger περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας στην εγκυμοσύνη και της ναυτίας κατά τη χημειοθεραπεία.Μπορείς να το λαμβάνεις ως τσάι, σε σκόνη ή ακόμη μπορείς να το βάζεις ψιλοκομμένο σε συνταγές, το ginger είναι ένα θαυμάσιο βοήθημα για την ευεξία. Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου, το ginger μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις κράμπες όταν λαμβάνεται κατά τα αρχικά στάδια της εμμήνου ρύσεως. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με το φούσκωμα, το πρήξιμο και τη συνολική δυσφορία.

Έτσι, αν δεν έχεις μεγάλη τύχη με τα παυσίπονα και τα θερμαντικά μαξιλάρια για να απαλύνεις τις κράμπες της περιόδου, ίσως να θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία στο τζίντζερ. Φτιάξε ένα φακελάκι τσάι ή ακόμα μπορείς να πάρεις συμπληρώματα ginger αν δεν σου αρέσει η γεύση.

Υπάρχουν και άλλες φυσικές θεραπείες για τις κράμπες της περιόδου

Εκτός από το ginger, υπάρχουν κι άλλες φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστείς από τις κράμπες της περιόδου. Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει, είναι το μασάζ στην κοιλιά σου με ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το να συνδυάσεις έλαια λεβάντας, μέντας, τριαντάφυλλου και μάραθου ή ακόμη και το έλαιο καρύδας βοηθά, τα οποία θα είναι εξαιρετικά ανακουφιστικά αν τα πιέσεις στην περιοχή που νιώθεις την κράμπα. Θα νιώσεις όμορφα επίσης αν κάνεις μασάζ στο κάτω μέρος της πλάτης.

Το σώμα μας είναι ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και η συνειδητή διατροφή θα μπορούσε επίσης να  σε ανακουφίσει τα δύσκολα συμπτώματα. Η αποφυγή του αλκοόλ, της καφεΐνης, του κόκκινου κρέατος και των πικάντικων ή σούπερ αλμυρών τροφών θα υποστηρίξει καλύτερα το σώμα. Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι η καλύτερη διατροφή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και μπορείς να προσθέσεις αντιφλεγμονώδη βότανα, όπως χαμομήλι, μάραθο και κανέλα.

Υπάρχει και η τεχνική του βελονισμού που μπορεί να σε βοηθήσει, να σε χαλαρώσει αλλά και να εξισορροπήσει το σώμα σου καθώς απαλύνει τη φλεγμονή. Αν δεν φοβάσαι τις βελόνες είναι μια βέβαιη θεραπεία.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
χαπι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top