Now Reading
Φτιάξε iconic χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και στόλισε 3 διαφορετικά σημεία του σπιτιού

Φτιάξε iconic χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και στόλισε 3 διαφορετικά σημεία του σπιτιού

Avatar photo

Είναι μεγάλη η χαρά του να δημιουργείς μόνη σου κάποια διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα στοιχεία!

Η χαρά της δημιουργίας πάντα είναι μεγαλύτερη, ειδικά όταν κατασκευάζεις αντικείμενα για τις γιορτές. Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν μέσα και τη χαρά της δημιουργίας που κάναμε όταν ήμαστε μικρές. Όλες μας θέλουμε να φτιάξουμε την πιο όμορφη ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα, ειδικά μετά covid εποχή που ήμασταν απομονωμένες.

Τα diy στολίδια έχουν  να κάνουν και με την κρίση του κόστους ζωής αλλά και με τη βιωσιμότητα, καθώς μπορούμε να τα φτιάξουμε και με ό, τι έχουμε ήδη στην κατοχή μας. Οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με τα στολίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους, είτε να τοποθετηθούν στην κουπαστή μιας σκάλας είτε να κρεμαστούν σαν οι τέλειοι χριστουγεννιάτικοι πολυέλαιοι.

1. Δημιούργησε ένα σύμπλεγμα στολιδιών σε γιρλάντες και δέντρα

«Εάν η απεικόνιση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας στερείται κάπως παρουσίας, μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πολύ πιο μεγαλοπρεπές συγκεντρώνοντας στολίδια σε ομάδες των τριών, τεσσάρων ή πέντε – προτιμώ τον μονό αριθμό, καθώς πιστεύω ότι φαίνεται πιο ευχάριστο οπτικά», μοιράζεται η συντάκτρια και στυλίστρια του Homes & Gardens, Jo Bailey.

«Σε μια γιρλάντα αυτό μπορεί να γίνει συνδέοντας τα στολίδια με σύρμα ανθοπωλείου, σπάγκο, κορδέλα, στελέχη σενίλλης (ό,τι έχετε στη διάθεσή σας), αν και σε ένα δέντρο, τείνω να χρησιμοποιώ λεπτή κορδέλα για μια επιπλέον λάμψη χρώματος. Οι ιδέες για τις κορδέλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι επίσης πολύ της μόδας – και, πέρα από τη μόδα, είναι τόσο όμορφες – οπότε είναι ωραίο να παντρεύετε τα δύο μαζί. Η τελευταία μου συμβουλή θα ήταν να δημιουργήσετε μεγαλύτερες συστάδες, είτε με μεγαλύτερα στολίδια είτε με περισσότερα μικρότερα στολίδια, για το κάτω μέρος του δέντρου- μεσαίου μεγέθους συστάδες για το κέντρο του δέντρου- και μικρότερες συστάδες για την κορυφή. Αυτό θα σας δώσει μια ισορροπημένη εμφάνιση».

2. Δημιούργησε ένα σύμπλεγμα στολιδιών για να το κρεμάσεις ως κεντρικό στοιχείο

«Οι συστάδες στολιδιών δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε δέντρο ή γιρλάντα για να είναι εντυπωσιακές», λέει η αρχισυντάκτρια του Homes & Gardens, Lucy Searle. «Στην πραγματικότητα μπορούν να αποτελέσουν ένα εστιακό σημείο από μόνα τους. Αν πρόκειται να το κάνετε αυτό, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία είτε να συνδέσετε τα χρώματα με το υπάρχον σχέδιο διακόσμησης επιλέγοντας στολίδια που το συμπληρώνουν, είτε να προσθέσετε μια πινελιά εορταστικού χρώματος στο σχέδιο σας».

«Όπως και να έχει, επιλέγω όμορφες κορδέλες από το κουτί με τα περιτυλίγματα δώρων μου για να κάνω την εμφάνιση μια πινελιά πιο επιμελημένη, όπως στον παραπάνω χώρο, όπου τα στολίδια κρέμονται από τα κοντάρια κουρτινών με κορδέλα. Είναι τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο και τόσο όμορφο».

3.Πλαισίωσε τα αγαπημένα σου στολίδια ως εορταστικό έργο τέχνης

«Όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα στολίδια, και αντί να τα κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου χάνονται αρκετά ανάμεσα στα άλλα στολίδια, μου αρέσει να τα ξεχωρίζω και να τα κρεμάω σε ένα σύμπλεγμα μπροστά σε μια αντανακλαστική επιφάνεια, ώστε να διπλασιάζεται ο όγκος τους», λέει η Jennifer Ebert, αναπληρώτρια συντάκτρια του Homes & Gardens.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας δίσκος αντίκα αλλά κι ένας καθρέφτης τοίχου λειτουργεί εξίσου καλά, αν και θα συμβούλευα να πετύχετε τη σωστή αναλογία συστάδας-πλαισίου για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα- θέλετε η συστάδα των στολιδιών να είναι τουλάχιστον το ένα τέταρτο του μεγέθους του πλαισίου, αλλιώς θα φαίνεται χαμένη. Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε το αποτέλεσμα; Κρεμάστε ένα σύμπλεγμα στολιδιών κοντά σε λαμπάκια που αναβοσβήνουν- θα πιάσουν τις αντανακλάσεις και θα φαίνονται ακόμα πιο όμορφα. Είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφούν σε έναν τοίχο απ’ ό,τι στο δέντρο».

Δημιούργησε και ξεχωριστά στεφάνια για την εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου.

Η διακόσμηση του σπιτιού τα Χριστούγεννα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Συνήθως ξεκινάμε από το εσωτερικό του χώρου μας για να καταλήξουμε στον εξωτερικό χώρο. Αυτά είναι τα μπαλκόνια μας, ο κήπος (αν διαθέτουμε), η ταράτσα μας και αφήνουμε για το τέλος συνήθως την εξώπορτα μας. Φέτος ίσως είναι η στιγμή που ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από το στολισμό της εξώπορτας και ό, τι βρίσκεται γύρω από αυτήν!

Η εορταστική διακόσμηση της μπροστινής πόρτας όχι μόνο θα σε υποδέχεται τη στιγμή που θα φτάνεις στο σπίτι σου, αλλά θα προσθέσει λάμψη σε ολόκληρο το τετράγωνο ή στα διαμερίσματα του ορόφου σου. Αν θέλεις να βάλεις το σπίτι σου στο πνεύμα της εποχής αλλά δεν ενδιαφέρεσαι να αφιερώσεις πολύ χρόνο στο να κρεμάσεις φωτάκια γύρω γύρω από το σπίτι σου ή να βάλεις τον Άγιο Βασίλη από το μπαλκόνι σου, οι ιδέες διακόσμησης της εξώπορτας επιτυγχάνουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ χαρούμενης και εύκολης υλοποίησης. Δοκίμασε μία από τις παρακάτω προτάσεις για όμορφα διακοσμητικά στεφάνια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ικεα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top