Now Reading
«Voices of a Re:Generation»: Το sustainable ταξίδι της Puma συνεχίζεται με 4 περιβαντολλόγους

«Voices of a Re:Generation»: Το sustainable ταξίδι της Puma συνεχίζεται με 4 περιβαντολλόγους

Ιωάννα Σαλαμουρα
περιβάλλον και ρούχα

Η Puma επιλέγει 4 περιβαντολλόγους για το ταξίδι αειφορίας που έχει ξεκινήσει.

Η Puma εξελίσσει τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρει το sustainable έργο της με την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας. Αυτή η πρωτοβουλία που επινοήθηκε ονομάζεται «Voices of a Re:Generation», και η Puma δίνει μια «θέση στο τραπέζι» σε 4 νεαρές, περιβαλλοντικές «φωνές» από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για 1 χρόνο.

Οι 4 περιβαλλοντολόγοι που επιλέχθηκαν για αυτό το έργο περιλαμβάνουν την Alice Aedy, μια οπτική αφηγήτρια παραμυθιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ντοκιμαντέρ και συνιδρυτή του Earthrise Studio, μιας εταιρείας πολυμέσων με γνώμονα τον αντίκτυπο που επικεντρώνεται σε ανθρώπινες ιστορίες από τις πρώτες γραμμές του κλίματος. Ο Andrew Burgess, ένας upcycler με έδρα τις ΗΠΑ, αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι καταναλώνουν ρούχα και μόδα μέσω των δικών του δημιουργιών. Ο Luke Jaque-Rodney, ένας vlogger βιώσιμης και υγιεινής διαβίωσης με έδρα τη Γερμανία που εξερευνά καλύτερους τρόπους βιώσιμης ζωής. Και τέλος η Jade Roche, μια εικαστική καλλιτέχνης και δημιουργικός σύμβουλος με έδρα τη Γαλλία που συνεργάζεται με επωνυμίες για να βελτιώσει τον τρόπο επικοινωνίας τους. Σύμφωνα με τη γερμανική αθλητική εταιρεία, οι 4 «φωνές» θα συνεργαστούν με την Puma για να «μεταφράσουν» τη βιωσιμότητα με τρόπο που να έχει νόημα και να αλληλεπιδρά με τη Gen Z.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, η Puma είπε ότι η ομάδα της «Voices of a Re: Generation» θα συναντηθεί με την Anne-Laure Descours, την διευθύντρια προμήθειας της εταιρείας και την ομάδα βιωσιμότητας της Puma για να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους. Η συνεργασία θα διερευνήσει δραστήριους τρόπους με τους οποίους η ανατροφοδότηση μπορεί να εφαρμοστεί στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής και της στρατηγικής βιωσιμότητας της Puma, ενώ θα χρησιμοποιεί επίσης τις πλατφόρμες των 4 περιβαντολλόγων για να επικοινωνεί με διαφάνεια τις προσπάθειες της Puma.

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Puma αντιπροσωπεύει τη συνέχεια του έργου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 με
Εκδήλωση «Conference of the People, powered by Puma» στο Λονδίνο. Το συνέδριο, το οποίο συζήτησε λύσεις για ορισμένες από τις πιο πιεστικές προκλήσεις βιωσιμότητας της βιομηχανίας της μόδας με ιδιαίτερη έμφαση στο Gen Z, τόνισε την ανάγκη για τις επωνυμίες να βελτιώσουν τη διαφάνεια και να διεξάγουν μεγαλύτερη επικοινωνία σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται στη δέσμευση της μάρκας να διασφαλίσει ότι οι πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της Puma είναι «εύπεπτες για όλους», ιδιαίτερα για την επόμενη γενιά. «Έχουμε πάντα τεκμηριώσει την πρόοδo μας στις βιώσιμες πρακτικές», δήλωσε ο Descours σε μια δήλωση στο wwd.com. «Ωστόσο, η συμμετοχή μας στη Διάσκεψη του Λαού έχει ρίξει φως στο γεγονός ότι οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε δεν είναι πάντα εύκολα κατανοητές από την επόμενη γενιά. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για αλλαγή και δεσμευόμαστε να κάνουμε τη βιωσιμότητα πιο προσιτή και διαφανή σε όλους. Το Voices of a Re:Generation είναι το πρώτο μας βήμα για να το βελτιώσουμε».

περιβάλλον και ρούχα
instagram@puma

Τον Νοέμβριο, η Puma τιμήθηκε από την FN με το Βραβείο Sustainability Leadership στα 36α ετήσια FN Achievement Awards για την προσπάθεια εφαρμογής βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρο το οικοσύστημα δημιουργίας προϊόντων της, από την προμήθεια έως την κατασκευή.

Διάβασε επίσης:

Η Stella McCartney πρωτοπορεί δημιουργώντας βιοπλαστικές παγιέτες από κυτταρίνη δέντρων

Η Stella McCartney είναι γνωστό πως ό, τι δημιουργεί είναι από βιώσιμα υλικά καθώς ασχολείται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή μια φωτογράφηση που θα έκανε η Annie Leibovitz για το τεύχος Απριλίου της Vogue, με την ακτιβίστρια και μοντέλο Cara Delevingne, δημιούργησε μια ολόσωμη φόρμα φτιαγμένη από παγιέτες BioSequins.

φόρμα από παγιέτα
instagram@stellamccartney

Κατασκεύασε το ρούχο από βιοπλαστικές παγιέτες από κυτταρίνη δέντρων που ονομάζονται BioSequins. Οι πούλιες αναπτύχθηκαν από την εταιρεία βιοϋλικών Radiant Matter ως εναλλακτική λύση στις επιλογές πλαστικών με βάση το πετρέλαιο στην αγορά, οι οποίες μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Δες εδώ το ρούχο της Stella McCartney.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επιτραπέζιο αλάτι όπως δείχνουν μελέτες μπορεί να βοηθήσει στην ανακύκλωση του πλαστικού
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ρούχα για γραφείοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr