Now Reading
Το σμαράγδι αποτελεί την τυχερή σου πέτρα αν έχεις γεννηθεί τον Μάιο

Το σμαράγδι αποτελεί την τυχερή σου πέτρα αν έχεις γεννηθεί τον Μάιο

Ιωάννα Σαλαμουρα
σμαράγδι πέτρα

Οι γεννημένοι τον Μάιο έχουν την πιο όμορφη τυχερή πέτρα και είναι το σμαράγδι.

Αν έχεις γεννηθεί τον μήνα Μάιο πραγματικά έχεις την πιο γοητευτική κι εντυπωσιακή πέτρα για τύχη και δεν είναι άλλη από το σμαράγδι. Τα σμαράγδια συνδέονται συχνά με την αναγέννηση και τη νέα ανάπτυξη, κάτι που ταιριάζει με αυτή την έννοια δεδομένου ότι ο μήνας αυτός υποδέχεται την άνοιξη σε όλο της το πράσινο, ανθισμένο μεγαλείο. Η γενέθλια πέτρα του Μαΐου επίσης προάγει τη σαφή επικοινωνία και προσγειώνει τα άτομα στην παρούσα στιγμή, ενώ προστατεύει από την αρνητικότητα. Οι ενεργειακές του δυνάμεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους Διδύμους και τους Ταύρους, αν και μπορούν να είναι ευεργετικές για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το ζώδιο τους.

κόσμημα με σμαράγδιΙδιότητες της γενέθλιας πέτρας του Μαΐου: Η γείωση και το προστατευτικό σμαράγδι

  • Χρώμα: Πράσινο
  • Στοιχείο: Γη
  • Πλανήτης: Ερμής
  • Τσάκρα: Καρδιά
  • Προέλευση: Κολομβία, Βραζιλία και Ζάμπια

Τα σμαράγδια είναι μια ποικιλία του ορυκτού βηρυλίου, γεγονός που τα καθιστά «στενό συγγενή» της aquamarine, η οποία τυχαίνει να είναι μία από τις δύο γενέτειρες του Μαρτίου. Παίρνουν το πράσινο χρώμα τους από το χρώμιο, σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα της ολοκληρωμένης ιατρικής και κρυστάλλων Elizabeth Trattner, AP, DOM, ιδιοκτήτρια του κέντρου ευεξίας The Helia House. Επιπλέον, θεωρούνται συχνά ως πολύτιμοι λίθοι, μαζί με διαμάντια, ρουμπίνια και ζαφείρια. Το διαμάντι προέρχεται συνήθως από την Κολομβία, τη Βραζιλία και τη Ζάμπια. Ωστόσο, μπορούν επίσης να βρεθούν στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Ρωσία, την Αυστραλία και σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νόημα και συμβολισμός του σμαραγδιού

Το όνομα σμαράγδι προέρχεται από την ελληνική λέξη smaragdus για το πράσινο χρώμα, δεδομένου ότι η απόχρωση του πετραδιού είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του. Αναφερόμενο ως το «κόσμημα των βασιλιάδων», ήταν από καιρό αγαπητό από τους βασιλείς, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Κλεοπάτρας, η οποία λέγεται ότι στολιζόταν με σμαράγδια και τα έδινε ως δώρα σε αξιωματούχους. Οι αρχαίοι θεωρούσαν επίσης το σμαράγδι ως σύμβολο αναγέννησης και γονιμότητας, κάτι που αντανακλά επίσης την ανοιξιάτικη ενέργεια του Μαΐου.

«Τα σμαράγδια δημιουργούν μια εικόνα καταπράσινων δασών και θεών της γης», λέει η αστρολόγος και πνευματική προπονήτρια Tenae Stewart, συγγραφέας του The Modern Witch’s Guide. «Μπορούν να μας βοηθήσουν να διοχετεύσουμε αυτή τη γειωμένη, γήινη ενέργεια και μέσα μας». Όταν φοράς ή μεταφέρεις σμαράγδια, προσφέρουν μια υπενθύμιση για να συντονιστείς με τα φυσικά σου σώματα και να εστιάσεις στο εδώ και τώρα. Σύμφωνα με την Stewart, η επίκληση της ομορφιάς της γείωσης του σμαραγδιού μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη «εάν νιώθετε αποκομμένοι, έξω από το σώμα σας και πολύ παγιδευμένοι σε κοσμικές πραγματικότητες που σας ρουφούν την ψυχή».

Σύμφωνα με την αστρολόγο Rachel Lang, συγγραφέα του Modern Day Magic, τα σμαράγδια συνδέονται επίσης με τον πλανήτη Αφροδίτη. «Ο Ταύρος είναι το παιδί της Αφροδίτης, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι όντα αισθησιακά, απτικά και αισθητηριακά προσανατολισμένα», είπε στο Well+Good η αστρολόγος Courtney O’Reilly της Vibrant Soul Astrology. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ταύροι είναι σταθερά ζώδια, είναι σταθεροί και αξιόπιστοι, ακόμη και όταν πρόκειται για αγάπη και σχέσεις. «Τα σμαράγδια αντιπροσωπεύουν τη σταθερή, με επίκεντρο την καρδιά αγάπη και τις πιστές δεσμεύσεις σε μια σχέση», λέει η Lang , καθιστώντας το ιδανικό για την ενίσχυση των εγγενών χαρακτηριστικών του Ταύρου. Σύμφωνα με την Dr Trattner, το ζωντανό πράσινο σμαράγδι αντηχεί επίσης με το τσάκρα της καρδιάς ή την Αναχάτα, που διέπει όλα τα θέματα της καρδιάς. Τα σμαράγδια πιστεύεται ότι προάγουν την αγάπη, τη συμπόνια και τη συγχώρεση, ιδιότητες που σχετίζονται με ένα υγιές τσάκρα της καρδιάς. Πέρα από την αγάπη, «τα σμαράγδια σχετίζονται με την επιτυχία και τη διατήρηση της πορείας για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις», λέει η Lang,  «Ακόμη και όταν δεν έχεις πολύ κουράγιο, το σμαράγδι μπορεί να σε βοηθήσει να συνεχίσεις δυνατά». Τυχεροί λοιπόν οι γεννημένοι τον Μάιο.

σμαράγδι πέτραΔιάβασε επίσης:

Aquamarine: Η έννοια πίσω από τον πολύτιμο λίθο με τις θεραπευτικές ιδιότητες

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ανάλογα με τον μήνα που έχουν γεννηθεί ποια είναι και η πολύτιμη πέτρα που τους αντιπροσωπεύει, όμως αυτό που δε γνωρίζουμε είναι η ιστορία που υπάρχει πίσω από τα υπέροχα πετράδια. Σύμφωνα με το thelist.com, ιστορικοί εντόπισαν την προέλευση των γενέθλιων λίθων στη Βίβλο σε έναν αρχιερέα που ονομαζόταν Aaron.

πέτρα καρδιάΟ ιερέας φορούσε έναν θώρακα με 12 κοσμήματα που λέγεται ότι ήταν πελεκημένα από τον θρόνο του Θεού. Ο θώρακας λέγεται ότι είχε ισχυρές δυνάμεις και κάθε στολίδι αντιστοιχούσε σε έναν μήνα του ημερολογιακού έτους. Πάμε όμως να δούμε την σημασία και την ιστορία της πολύτιμης πέτρας aquamarine.

Διάβασε εδώ για τις θεραπευτικές ιδιότητες.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φθινοπωρινά λουλούδια της Prada γίνονται αγωγοί συναισθημάτων
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι φαρδιές μπότες a la «The 3 Musketeers» είναι η φθινοπωρινή macro τάσηDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr