Now Reading
Το νέο fashion brand της Angelina Jolie έχει ακτιβιστικό πρόσωπο και sustainable διάθεση

Το νέο fashion brand της Angelina Jolie έχει ακτιβιστικό πρόσωπο και sustainable διάθεση

Ιωάννα Σαλαμουρα
αντζελίνα τζολί

Η Angelina Jolie ξεκινά μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της μόδας.

Η Angelina Jolie ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram τη νέα της επαγγελματική δραστηριότητα στον χώρο της μόδας. Η επιχείρηση ονομάζεται Atelier Jolie και περιγράφει ένα νέο είδος οίκου μόδας στον οποίο οι καταναλωτές θα έχουν το ρόλο του σχεδιαστή, προσκαλώντας τους να συνεργαστούν με ράφτες, δημιουργούς πατρόν και τεχνίτες για να δημιουργήσουν μοναδικά κομμάτια.

Κι ενώ αμέτρητες διασημότητες απλώς δανείζουν τα διάσημα ονόματα και τα πρόσωπα τους σε διάφορα έργα μόδας, η ηθοποιός περιγράφει το εγχείρημα της περισσότερο «δημιουργική συλλογικότητα». «Γιατί απλά να αγοράσεις το σχέδιο ενός άλλου ατόμου, όταν μπορείς να το δημιουργήσεις μόνος σου;» αναφέρει η Jolie στο λογαριασμό της στα social media. Δημιούργησε επίσης έναν νέο λογαριασμό @atelierjolieofficial.

Η star συνέχισε λέγοντας πως: «Όλοι μπορούμε να συλλέξουμε, να εκτιμήσουμε και να επηρεαστούμε από τα σχέδια άλλων. Αλλά η υψηλότερη μορφή αυτοέκφρασης – και πιστεύω η πιο διασκεδαστική – είναι να δημιουργούμε για τον εαυτό μας». Το Atelier Jolie προτείνει  μόδες που σχεδιάζονται με βιώσιμο τρόπο, σέβονται τις δημιουργικές κοινότητες και βασίζονται στην έννοια της αυτο-ανακάλυψης. «Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο επιμελημένο ποιοτικό vintage υλικό αλλά και stock υφάσματα που έχουν ξεμείνει, »η οποία αποκάλυψε ένα ρουστίκ λογότυπο της μάρκας που σχεδιάστηκε από τον Peter Miles, έναν καλλιτεχνικό διευθυντή που έχει συνεργαστεί με οίκους μόδας όπως η Celine, η Gabriela Hearst και η Repossi. «Θα μπορείτε να επισκευάσετε ή να ανακυκλώσετε ένα κομμάτι από τη ντουλάπα σας που θέλετε να αναβιώσετε, τελειοποιώντας την εφαρμογή, δίνοντας νέα πνοή σε ό,τι θα μπορούσε να είχε πεταχτεί και δημιουργώντας ποιοτικά ρούχα κειμήλια με προσωπικό νόημα».

αντζελίνα τζολί

Αλλά φαίνεται ξεκάθαρο ότι η Jolie, η οποία έχει φορέσει διάσημες επωνυμίες σχεδιαστών και δημιουργίες υψηλής ραπτικής για δημόσιες εμφανίσεις, δεν ενδιαφέρεται να έχει μόνο ένα συγκεκριμένο κοινό. Σύμφωνα με το WWD η ηθοποιός είπε: «Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημιουργικότητας και έμπνευσης, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου. Θα αναδείξουμε τους ανθρώπους που παίζουν ρόλο σε κάθε δημιουργία. Θα συγκεντρώσουμε μια διαφορετική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων μαθητειών για πρόσφυγες και άλλες ταλαντούχες, υποτιμημένες ομάδες, με θέσεις αξιοπρέπειας βασισμένες στην ικανότητα. Και καθώς συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους τεχνίτες και δημιουργούς, ελπίζουμε να βοηθήσουμε να μοιραστούν τον πλούτο της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρήσεων».

Η Jolieανέφερε ότι η επιχειρηματική της ιδέα έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό. «Η μόδα είναι μια τέχνη με την οποία είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και να δουλέψω όλα αυτά τα χρόνια. Έχω σχεδιάσει ρούχα και έχω μάθει για τα σχήματα με πολλούς από τους καλύτερους ράφτες. Οι σχεδιαστές συχνά σκιτσάρουν ή εγκρίνουν σχέδια, αλλά είναι οι ράφτες που κάνουν τη διαφορά και με τους οποίους μου αρέσει πραγματικά να δημιουργώ. Και όμως, αυτοί οι κατασκευαστές σπάνια λαμβάνουν την πίστωση και τον σεβασμό που τους αξίζει. Χτίζω ένα μέρος για δημιουργικούς ανθρώπους που να μπορούν να συνεργάζονται με μια εξειδικευμένη και ποικιλόμορφη οικογένεια μοδιστρών και τεχνιτών από όλο τον κόσμο». Ευχόμαστε στην ηθοποιό καλή αρχή και καλή επιτυχία διότι το νέο έργο της καθώς φαίνεται θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

αντζελίνα τζολί
απε-μπε

Διάβασε επίσης:

Chanel Workout: Η cruise συλλογή ’24 του οίκου ήταν μια ωδή στην Πόλη των Αγγέλων

Η cruise συλλογή ’24 της Chanel πραγματοποιήθηκε στην Πόλη των Αγγέλων, το Los Angeles, και μας μετέφερε νοερά σε μια άλλη εποχή. Την εποχή που η μόδα και ο κινηματογράφος ζούσαν την αίγλη των δεκαετιών του 1920 και του 1930, αλλά μας έβαλε και στον ρυθμό των δεκαετιών του 1970 και του 1980.

Chanel Resort S24
Chanel Resort S24

Η χρυσή εποχή του Hollywood εμφανίστηκε στην πασαρέλα αιχμαλωτίζοντας το πνεύμα του L.A. μέσα από ζαχαρωτά tweed κοστούμια και βραδινά φορέματα που ενώθηκαν σε μια χρωματική παλέτα που θύμιζε ηλιοβασίλεμα.

Δες εδώ τη συλλογή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μαύρο φόρεμα εξακολουθεί να είναι η hot τάση της σεζόν
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Gucci βρίσκει ξανά την παλιά του αίγλη με τον Sabato De Sarno να σέβεται την κληρονομιά του οίκου







Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr