Now Reading
«The Camelocracy» η σύγχρονη εκδοχή του ρομαντισμού στο fashion show FW’23 της Max Mara

«The Camelocracy» η σύγχρονη εκδοχή του ρομαντισμού στο fashion show FW’23 της Max Mara

Avatar photo
max mara

Η επίδειξη της Max Mara ήταν μια σύγχρονη εκδοχή του ρομαντισμού και της ζωντάνιας του 18ου αιώνα.

Η επίδειξη της Max Mara ήταν ωδή στο ρομαντισμό και τη ζωντάνια του 18ου αιώνα. Κύρια έμπνευση του Ian Griffiths ήταν Émilie Marquise du Châtelet, Γαλλίδα φυσικός, μαθηματικός και συγγραφέας που έζησε τον 18ο αιώνα. Ο σχεδιαστής ανέφερε στο wwd.com: «να φαντάζεστε την αριστοκρατική Γαλλίδα φυσικό Émilie du Châtelet να μεταμφιέζεται σε “κύριο en déshabillé με ένα απαλό πανωφόρι” και να μπαίνει στα καφενεία αποκλειστικά για άνδρες για να ασχοληθεί με τα κορυφαία μυαλά εκείνης της εποχής».

Έτσι το «The Camelocracy» επικράτησε στο catwalk του γνωστού οίκου με τα καμηλό παλτό να παίρνουν διαφορετικές μορφές, όπως να παρουσιάζονται αυθόρμητα κρεμασμένα από τον ένα ώμο και κρατημένα με ένα δερμάτινο χιαστί λουράκι.

max mara
Max Mara F’23/Launchmetrics Spotlight

Το σχεδιαστικό ταξίδι του Griffiths ξεκίνησε όταν η Max Mara διοργάνωσε την επίδειξη της πέρυσι στους κήπους του Ιδρύματος Calouste Gulbenkian στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και η μάρκα χρηματοδότησε την αποκατάσταση των γκαλερί της αφιερωμένων στον Γαλλικό Διαφωτισμό. Αυτό λοιπόν έκανε τον Griffiths να περιεργαστεί την περίοδο του Διαφωτισμού και έτσι τον οδήγησε στη Émilie Marquise du Châtelet, της οποίας το έργο κέρδισε το γαλλικό επιστημονικό κόσμο. «Το μεγάλο της πλεονέκτημα ως γυναίκα ήταν ότι με τον Νεύτωνα και με τον Βολταίρο βελτίωσε τη δουλειά τους» είπε ο σχεδιαστής.

max mara
Max Mara F’23/Launchmetrics Spotlight

Οι καπιτονέ, νάιλον ή βελούδινοι κορσέδες Watteau επανήλθαν συνδυασμένοι με μακριές φούστες και χυτά παντελόνια. Γκρο κορδέλες δεμένες σε αλογοουρές και συνδυασμένα με σκουφάκια πλεκτά πρόσθεσαν μια ρομαντική πινελιά στα γνωστά «χνουδωτά» πανωφόρια, στα ανδρικά κοστούμια και στα χρηστικά πάρκα σε καμηλό χρώμα.

max mara
Max Mara F’23/Launchmetrics Spotlight

Ο Griffiths εντάσσεται σε μια αυξανόμενη ομάδα σχεδιαστών που ρίχνουν φως σε υποτιμημένες γυναίκες από την επιστήμη και τις τέχνες, αναδεικνύοντας ιστορικές προσωπικότητες. Όπως η συλλογή της Max Mara για την άνοιξη του 2023, απέτισε φόρο τιμής στο διαχρονικό στιλ Riviera της Renée Perle, που ήταν το συχνό θέμα του εραστή της Γάλλου φωτογράφου Jacques Henri Lartigue.

Max Mara
Max Mara F’23/Launchmetrics Spotlight

Δες εδώ τη συλλογή:

Πηγή: Launchmetrics Spotlight

Διάβασε επίσης:

«She is wild» και το catwalk του Cavalli για το fashion show FW’23 θύμισε την χρυσή εποχή του οίκου

«She is wild» και ο Fausto Puglisi, καλλιτεχνικός διευθυντής, σχεδίασε για τη γυναίκα Cavalli που είναι ελεύθερη στο πνεύμα, αισθησιακή και άγρια ​​στην καρδιά, όπως ανέφερε στο λογαριασμό του στο Instagram ο οίκος. Ο Puglisi έβλεπε την χρυσή εποχή του Cavalli στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μετά από 3 σεζόν απελευθέρωσε πλήρως τα ζωικά πνεύματα που ήταν από καιρό συνώνυμα με αυτό το εμπορικό σήμα.

cavalli fw'23
Cavalli FW’23/Launchmetrics Spotlight

«Είναι η πρώτη μου αληθινή συλλογή Cavalli», είπε ο Puglisi στο wwd.com, περιγράφοντας τον 82χρονο ιδρυτή της μάρκας, Roberto Cavalli, ως «ο βασιλιά της χαλαρής αίγλης» που χαιρόταν να ντύνει οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, με μοτίβα «look-at-me» και πολυτελείς γούνες που ήταν αληθινές τότε ενώ τώρα faux.

Δες εδώ τη συλλογή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φούστα και παντελόνι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top