Now Reading
Τα μυστικά που εξαφανίζουν κάθε λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόν

Τα μυστικά που εξαφανίζουν κάθε λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόν

Ιωάννα Σαλαμουρα
Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόν

Υπάρχουν επίμονοι λεκέδες αλλά υπάρχουν και tips πώς να τους αφαιρέσεις.

Οι λεκέδες δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργηθούν και να σου καταστρέψουν ένα ρούχο. Μπορεί να προέρχονται από το μαγείρεμα είτε από τις εργασίες που κάνεις στον κήπο σου. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Όμως ο καθένας λεκές που δημιουργείται είναι διαφορετικός όπως και ο τρόπος αντιμετώπισης του.

Το καθαριστικό, για παράδειγμα, που μπορεί να βγάλει ένα σημάδι λίπους μπορεί να μην ευνοεί για την εξάλειψη ενός λεκέ από καφέ. Ανεξάρτητα από το είδος του λεκέ που αντιμετωπίζεις, υπάρχει μια λύση καθαρισμού που μπορεί να επαναφέρει το ρούχο σου στην αρχική του κατάσταση. Σύμφωνα με την έμπειρη marthastewart.com, το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσεις τον τύπο του λεκέ που πρέπει να καθαρίσεις. 

πλύσιμο λεκέδες Φτιάξτε μια λύση καθαρισμού DIY

Μην πανικοβληθείς αν είδες έναν λεκέ στην αγαπημένη σου μπλούζα ή παντελόνι—οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας κοινά οικιακά είδη καθαρισμού. Πολλά από τα tips που περιγράφονται παρακάτω αφαιρούνται με το αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού πιάτων DIY. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα σαπούνι που δεν περιέχει άρωμα και βαφές και περιέχει λαυρυλοθειικό νάτριο ή λαουρεθικό νάτριο. Σημείωση: αν καθαρίζεις πρωτεϊνικές ίνες, όπως μετάξι, μαλλί ή κασμίρι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ενζυμικό απορρυπαντικό που περιγράφεται παρακάτω.

DIY απορρυπαντικό:

Συνδύασε 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι και περίπου 1 1/2 φλιτζάνα νερό. Τοποθέτησε τα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακίνησε τα για να ενωθούν.

Αντιμετώπιση λεκέδων

1. Λίπος

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόνΕίτε μαγειρεύεις κοτόπουλο είτε φτιάχνεις την αγαπημένη σου σάλτσα σαλάτας, γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθούν οι λεκέδες λίπους. Ξεκίνησε καλύπτοντας τη λερωμένη περιοχή με έναν ξηρό διαλύτη—όπως νέφτι—σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο. Χρησιμοποίησε ένα σταγονόμετρο για να ξεπλύνεις το σημείο με ισοπροπυλική αλκοόλη και να στεγνώσεις καλά. Ψέκασε αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού πιάτων σε τυχόν υπολείμματα και μούλιασε το ρούχο στο απορρυπαντικό που έφτιαξες.
Πλύνε σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

2. Πρωτεΐνη (όπως αίμα ή κρόκος)

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόνΑν έχει λίγο αίμα στη μπλούζα σου ή λίγο κρόκο όταν σπάσεις ένα αυγό, έχεις να αντιμετωπίσεις έναν λεκέ πρωτεΐνης. Ψέκασε αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού πιάτων πάνω στο λεκέ και άφησε το να καθίσει.
Ξέπλυνε σε χλιαρό νερό. Εάν ο λεκές παραμένει, καθάρισε την περιοχή με ένα ενζυμικό απορρυπαντικό. Πλύνε σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

3. Γρασίδι

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόνΕίτε τα παιδιά σου έπαιζαν έξω είτε έκανες εργασίες στον κήπο, οι λεκέδες από γρασίδι είναι εύκολο να αφαιρεθούν — ειδικά όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Καθάρισε την περιοχή με νέφτι σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο.
Πίεσε με πανί και καθάρισε την περιοχή με ένα πινέλο με μαλακές τρίχες.
Επαναλέλαβε για να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη χρωστική ουσία.
Ξέπλυνε την περιοχή με ισοπροπυλική αλκοόλη και άφησε να στεγνώσει.
Συνέχισε με ένα υγρό απορρυπαντικό για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα.
ας. Πλύνε σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

4. Λάσπη

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόν

Εάν ο λεκές από λάσπη αναμειχθεί με γρασίδι, ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες. Ωστόσο, οι καθαροί λεκέδες από λάσπη αντιμετωπίζονται ευκολότερα, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν θα ξεβάψει όπως το γρασίδι. Καθάρισε τα υπολλείματα. Κάνε προεργασία στον λεκέ με αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού πιάτων και μούλιασε το ρούχο. Πλύνε σύμφωνα με τις οδηγίες.

5. Κερί ή τσίχλα

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόνΑυτές οι κολλώδεις ουσίες αντιμετωπίζονται ευκολότερα όταν είναι κατεψυγμένες, κάτι που μπορεί να γίνει με την εφαρμογή πάγου στο σημείο ή με την τοποθέτηση του αντικειμένου στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει, ξύσε ή σπάσε όσο περισσότερο μπορείς από την ουσία που έχει κολλήσει. Αφαίρεσε τα υπολείμματα με διαλύτη λαδιού ή νέφτι. Καθάρισε με ισοπροπυλική αλκοόλη και άφησε το να στεγνώσει. Πρόσθεσε το καθαριστικό που έφτιαξες και πλύνε με τις οδηγίες της ετικέτας.

6. Κραγιόν

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόνΣυμβαίνει συχνά— διορθώνεις το κραγιόν σου με το δάχτυλο σου και μετά το μεταφέρεις στο πουκάμισο σου. Αν και είναι ένα απογοητευτικό ατύχημα ομορφιάς, ο λεκές απέχει πολύ από το να είναι μόνιμος. Χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο, εφάρμοσε στην περιοχή που έχει λερωθεί με κραγιόν νέφτι, σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο και καθάρισε απαλά με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες.
Ξέπλυνε την περιοχή με ισοπροπυλική αλκοόλη.
Επανέλαβε μέχρι να αφαιρεθεί όλος ο λεκές και άφησε το να στεγνώσει.
Ψέκασε με αραιωμένο διάλυμα σαπουνιού πιάτων και στη συνέχεια βάλε ένα υγρό απορρυπαντικό. Πλύνε με τις οδηγίες της ετικέτας.

Tips πώς να αφαιρέσεις κάθε τύπο λεκέ: Από λίπος και γρασίδι μέχρι τσίχλα και κραγιόν

Διάβασε επίσης:

2 αποτελεσματικές μέθοδοι για να αφαιρέσεις το μελάνι από τα δερμάτινα σου

Όταν λεκιάζει ένα αγαπημένο μας κομμάτι στενοχωριόμαστε, ειδικά αν έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους που θα μπορούσαν να τους αφαιρέσουν. Υπάρχουν λεκέδες που είναι επίμονοι και δύσκολοι να αφαιρεθούν από οποιοδήποτε ύφασμα. Ένας τέτοιος λεκές είναι και από μελάνι.

δερμάτινο καφέ
LaunchmetricsSpotlight

Οι λεκέδες από μελάνι ειδικά στο δέρμα παρουσιάζουν μοναδικές προκλήσεις που απαιτούν πιο λεπτή φροντίδα. Το δέρμα είναι πορώδες, επιτρέποντας στους λεκέδες να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα και το μελάνι είναι κατασκευασμένο από βαφή και λάδι, καθιστώντας το ιδιαίτερα επίμονο.

Δες εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα στυλ σε jacket trends που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φθινοπωρινά λουλούδια της Prada γίνονται αγωγοί συναισθημάτωνDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr