Now Reading
Ο Sabato De Sarno είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci

Ο Sabato De Sarno είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci

Avatar photo
νέος καλλιτεχνικός διεθυντής

Το πρωί του Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου, ο οίκος Gucci ανακοίνωσε το όνομα του νέου καλλιτεχνικού της διευθυντή.

Το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, η Gucci και η μητρική εταιρεία Kering έκαναν μια αναπάντεχη ανακοίνωση ορίζοντας τον Sabato De Sarno ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της ιταλικής μάρκας. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς μπορεί να μην είναι γνωστό το όνομα του σε αυτούς που δεν ασχολούνται με τη μόδα, αλλά ο De Sarno έρχεται από τον Valentino.

Ο De Sarno ξεκίνησε από την ανδρική ένδυση, αλλά μετέπειτα ασχολήθηκε και με τη γυναικεία ένδυση με την ανοιξιάτικη συλλογή του 2020. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο του, ήταν το δεξί χέρι του Pierpaolo Piccioli και έχει μεγαλώσει την γκάμα του στον Valentino», δήλωσε μια πηγή με έδρα το Μιλάνο. Η πρώτη επίδειξη του οίκου με τον νέο διευθυντή θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η σχεδιαστική πορεία του De Sarno

Μεγαλωμένος στη Νάπολη και με έδρα τη Ρώμη, ξεκίνησε την καριέρα του στην Prada το 2005, στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Dolce & Gabbana, πριν ενταχθεί στον Valentino το 2009, όπου κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης, ενώ τελικά διορίστηκε διευθυντής μόδας επιβλέποντας τόσο τις ανδρικές όσο και τις γυναικείες συλλογές. Η εμπειρία του στην ανδρική ένδυση αλλά στα πλεκτά είναι πολύ μεγάλη. Πρώην συνεργάτης του δήλωσε στο WWD ότι: «Ο Sabato έχει ένα πολύ λεπτομερές και ακριβές χέρι. Είναι πολύ συγκεκριμένος, με μια ματιά πιο εμπορική. Είναι ισορροπημένος και επίμονος, πολύ αποφασιστικός και με πολύ σαφείς και δομημένες διαδικασίες εργασίας», και συνέχισε λέγοντας: «φαίνεται ότι η Gucci θέλει να αλλάξει ριζικά. Η είδηση θα οδηγήσει πιθανότατα σε σημαντικές αλλαγές στο γραφείο σχεδιασμού».

Εννοείται ότι ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, επιδιώκει να αναβαθμίσει το ύφος πολυτέλειας της Gucci. Πηγές ανέφεραν ότι ο Pinault εξετάζει το ενδεχόμενο ενός πιο δομημένου οργανισμού, του οποίου θα ηγείται ένας δημιουργικός διευθυντής, αλλά ο οποίος δε θα κινείται γύρω από μια προσωπικότητα σταρ. Αντ’ αυτού, ο δημιουργικός διευθυντής θα επιβλέπει τους βασικούς σχεδιαστές που επιβλέπουν τις διάφορες κατηγορίες, από την ομορφιά έως τη μόδα και τα κοσμήματα. Η τεχνογνωσία του στην ανδρική ένδυση συνάδει με την ανάγκη της Gucci να αναπτύξει αυτή την κατηγορία, δήλωσε ένας αναλυτής πολυτελών ειδών, ο οποίος παρατήρησε ότι ο De Sarno είναι ο σχεδιαστής που είναι υπεύθυνος για τη σύλληψη του λογότυπου VLTN στον Valentino. «Μπορεί να δημιουργήσει επιθυμία για το εμπορικό σήμα, αλλά δεν ξεχνάει το merchandising», δήλωσε η πηγή.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του De Sarno

Σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου είπαν ότι ο De Sarno πιστεύεται ότι έχει «την απαιτούμενη προσωπικότητα, φιλοδοξία και δυναμισμό για να καλύψει τον νέο, υψηλού κύρους ρόλο του. Τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα πάνω του για να δουν αν διαθέτει επίσης την απαιτούμενη δημιουργική ιδιοφυΐα. Μας καθησυχάζουν οι παρατηρήσεις σχετικά με το προφίλ του De Sarno: θα πρέπει να αντέξει την πίεση και να βρει το θάρρος να εκφράσει μια πρωτότυπη και συναρπαστική άποψη για το τι μπορεί να είναι η Gucci».

Από την άλλη ο Marco Bizzarri, διευθύνων σύμβουλος του οίκου, δήλωσε: «Έχοντας συνεργαστεί με διάφορους από τους πιο γνωστούς οίκους πολυτελούς μόδας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του μια τεράστια και σχετική εμπειρία. Είμαι βέβαιος ότι μέσα από τη βαθιά κατανόηση και την εκτίμηση του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά του Gucci, θα ηγηθεί των δημιουργικών μας ομάδων με ένα ξεχωριστό όραμα που θα βοηθήσει να γραφτεί αυτό το συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο, ενισχύοντας την αυθεντία της μόδας του οίκου και αξιοποιώντας παράλληλα την πλούσια κληρονομιά του».

πασαρέλα ανδρική

Όπως αναφέρθηκε, στο περιθώριο της ανδρικής επίδειξης νωρίτερα αυτό το μήνα, που σχεδιάστηκε από την εσωτερική ομάδα, ο Pinault δήλωσε στο WWD ότι ο Bizzarri θα παραμείνει στη θέση του και θα ηγηθεί του οίκου στην περίοδο μετά τον Alessandro Michele. «102 χρόνια αφότου ο Guccio Gucci άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Φλωρεντία, η Gucci παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς, εξέχοντες και επιδραστικούς οίκους πολυτελείας στον κόσμο», δήλωσε ο Pinault. «Με τον Sabato De Sarno στο δημιουργικό τιμόνι, είμαστε σίγουροι ότι ο οίκος θα συνεχίσει τόσο να επηρεάζει τη μόδα και την κουλτούρα μέσω εξαιρετικά επιθυμητών προϊόντων και συλλογών, όσο και να φέρνει μια μοναδική και σύγχρονη προοπτική στη σύγχρονη πολυτέλεια».

πασαρέλα gucci

Σύμφωνα με πηγές του WWD, οι έντονες διαφωνίες σχετικά με το μέλλον της μάρκας προκάλεσαν ρήξη μεταξύ του Michele και του Bizzarri, ο οποίος μαζί με τον Pinault είχαν παροτρύνει τον Michele να ξεκινήσει μια ισχυρή σχεδιαστική στροφή, μια αλλαγή ρυθμού και μια περαιτέρω ανύψωση της μάρκας προς μια πραγματικά πολυτελή τοποθέτηση.

νέος καλλιτεχνικός διεθυντής
Instagram/@sabatods

Από την πλευρά του, ο De Sarno δήλωσε ότι: «Είναι μεγάλη μου τιμή να αναλάβω τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή του Gucci. Είμαι υπερήφανος που θα ενταχθώ σε έναν Οίκο με τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που με την πάροδο των χρόνων μπόρεσε να καλωσορίσει και να διαφυλάξει αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που θα συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα για το brand». Περιμένουμε να δούμε την αλλαγή που θα φέρει στον οίκο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

Διάβασε επίσης:

Ο Alessandro Michele αποχωρεί από τον οίκο Gucci μετά από 8 χρόνια

Τις τελευταίες μέρες τα νέα που έρχονται από τον χώρο της μόδας είναι πολλά και στενάχωρα. Τα δυσάρεστα που συνέβησαν με τον οίκο Balenciaga και τη φωτογράφηση με τα μικρά κοριτσάκια που κρατούσαν αρκουδάκια που φόραγαν ιμάντες SM. Τα επικριτικά σχόλια και η αγανάκτηση του κόσμου στο Twitter ανάγκασαν τον οίκο να ζητήσει συγνώμη και να κατεβάσει αμέσως αυτές τις φωτογραφίες.

Μετά ήρθε η ανακοίνωση ότι ο Raf Simons κλείνει τον οίκο μετά από 27 χρόνια. Και τώρα η ανακοίνωση του Alessandro Michele ότι αποχωρεί από τον οίκο Gucci μετά από 8 χρόνια, που ήταν στο «σχεδιαστικό τιμόνι» κι έφερε τεράστια επιτυχία στην εταιρεία. Σύμφωνα με το WWD, ζητήθηκε από τον Michele να κάνει μια τεράστια σχεδιαστική στροφή, και ίσως να ήταν ένας λόγος που ο ίδιος δε θέλησε να εκπληρώσει.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Stella Mccartney F23
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μαύρο φόρεμα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top