Now Reading
Πώς να περάσεις δημιουργικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πριν το ρολόι δείξει 12.00

Πώς να περάσεις δημιουργικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πριν το ρολόι δείξει 12.00

Avatar photo

Τελείωσε μια χρονιά -και ΄σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει η επόμενη- με στόχους, καθαρή σκέψη, αγάπη, ενσυναίσθησή και εορταστικό κλίμα.

Όταν διοργανώνεις ένα πάρτι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι τελευταίες 24 ώρες του ημερολογιακού έτους μετατρέπονται σε μια θολούρα διακόσμησης, οργάνωσης και μαγειρέματος. Αλλά όταν απαλλάσσεσαι από αυτά τα καθήκοντα για την ημέρα -είτε επειδή θα είστε καλεσμένοι σε πάρτι είτε επειδή θα γιορτάσεις ήσυχα με ένα ποτήρι σαμπάνια- μπορείς να περάσεις την ημέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όπως θα ήθελες: αναλογιζόμενη τη χρονιά που άφησες πίσω, σχεδιάζοντας τη χρονιά που έρχεται, καθαρίζοντας το σώμα και το πνεύμα σου, την ακαταστασία σε σπίτι και σκέψεις για να εγκαινιάσετε μια νέα αρχή, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα σου χόμπι και χαλαρώνοντας με την οικογένεια και τους φίλους σου. 

Η ημέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να φροντίσεις τον εαυτό σου, αυτή η μέρα είναι ιδανική, και μπορείς να την περάσεις σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας τη χρονιά που έρχεται, ενώ παράλληλα έχεις όλο το χρόνο για να αναλογιστείς τι έχει συμβεί. Ενώ ασχολείσαι με αντικείμενα, συμπεριφορές και αναμνήσεις που θα ήθελες να αφήσεις πίσω σου, χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτόν ως μια ευκαιρία για να θέσεις τις προθέσεις σου και τον τόνο για το έτος που έρχεται.

Βάλε τους στόχους σου για τη νέα χρονιά  

Μην περιμένεις να γυρίσει το ημερολόγιο στη πρώτη μέρα του νέου έτους πριν σκεφτείς τις προθέσεις και τους στόχους που θα ήθελες να θέσεις για το επόμενο έτος- αφιέρωσε χρόνο στις προηγούμενες ημέρες για να επιλέξεις τους στόχους σου για την δουλειά σου, τη ζωή, την υγεία και την οικογένειά σου και σκέψου πώς ακριβώς θα τους προσεγγίσεις. Το νέο έτος, για πολλούς ανθρώπους, σημαίνει «να θέσω νέους στόχους και να κάνω νέα ξεκινήματα», είτε πρόκειται για μια πρακτική ευγνωμοσύνης, είτε για μια ρουτίνα άσκησης, είτε για την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, είτε για την καθιέρωση μιας νέας παράδοσης. 

 

Σημείωσε τα ορόσημα της χρονιάς που πέρασε 

Μπορείς να περάσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναβιώνοντας και γιορτάζοντας τη χρονιά που μόλις πέρασε. Πάρε τον χρόνο σου και κοιτάξτε τις φωτογραφίες από τις βραδινές σου εξόδους, τις διακοπές και τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν και  αναπόλησε όλα όσα έζησες.  

Σκέψου με προσοχή 

Είτε καθιερώσεις μια οικογενειακή ανασκόπηση της χρονιάς, είτε ζητήσεις από τους φίλους σου να συμμετάσχουν σε μία συζήτηση αναφερόμενοι στα «πάνω και τα κάτω» της χρόνια που φεύγει, είτε περάσεις το απόγευμα με το ημερολόγιό σου, γράφοντας και αφιερώσεις τον χρόνο σου για να επεξεργαστείς όσα έγιναν από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τώρα κάνοντας μία αναδρομή στους τελευταίους 12 μήνες μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Για παράδειγμα θα μπορούσες να κάνεις μια λίστα με 10 έως 20 πράγματα που θα αφήσεις πίσω σου και 10 έως 20 πράγματα που θα θέλεις να έρθουν στη ζωή σου με το νέο έτος.  

 

Βγες έξω 

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καθαρό μυαλό. Οπότε, είτε πρόκειται για έναν μεγάλο περίπατο είτε για τρέξιμο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, προτείνουμε πάντα να βγαίνεις έξω και να κινείσαι, καθώς έτσι ξεκινάς το νέο έτος νιώθοντας ανανεωμένη.    

Καθάρισε και βάλε σε τάξη την ακαταστασία

Παρόλο που το να περάσεις μια ολόκληρη μέρα καθαρίζοντας τις ντουλάπες, σκουπίζοντας τα συρτάρια, πετώντας ληγμένα τρόφιμα από το ντουλάπι και αντιμετωπίζοντας τα ξεχειλισμένα εισερχόμενά e-mail και μηνύματα μπορεί να μην είναι η ιδέα του καθενός για γιορτή, υπάρχει κάτι πολύ αναζωογονητικό στο να καλωσορίζεις το νέο έτος με έναν χώρο.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ίσως η ιδανική για να τακτοποιήσεις τα πράγματά σου, έτσι ώστε όταν ξυπνήσεις μετά από μια γιορτινή νύχτα, να μπορείς να απολαύσεις μια χαλαρή μέρα.

 

Οι χρήσιμες αποφάσεις σου που θα κάνουν το 2023 να ξεκινήσει με τον σωστό τρόπο

Οι αποφάσεις που έπαιρναν οι Βαβυλώνιοι για τη νέα χρόνια, αποτελούσε περισσότερο μία θρησκευτική πρακτική παρά για κοσμική πράξη που έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή. Και ενώ οι Βαβυλώνιοι έδιναν υποσχέσεις στους θεούς τους όσον αφορά το πώς θα ξεπληρώσουν αυτά που χρωστούσαν ή θα διασφαλίσουν ότι θα επιστρέψουν πράγματα σε ανθρώπους από τους οποίους είχαν δανειστεί, στις μέρες μας, οι αποφάσεις της Πρωτοχρονιάςείναι κάτι σαν υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας για να βελτιώσουμε κάτι στη ζωή μας.

Μια απόφαση που αφορά το νέο έτος μπορεί να αφορά στην εσωτερική ή στην εξωτερική μας ζωή. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αποφάσεις ως έναν τρόπο να κρατούν τον εαυτό τους υπόλογο, και άλλοι παίρνουν αποφάσεις γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί να μην τις τηρήσουν. Ο καθορισμός ενός ή δύο πρωτοχρονιάτικων αποφάσεων ή στόχων μπορεί να είναι βαθιά προσωπικός ή κάτι που μοιράζεσαι με άλλους. 

 Σκέφτεσαι τις δίκες σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Σου έχουμε ετοιμάσει μερικές ιδέες που μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις από κάπου ή να προστεθούν στην λίστα που ήδη έχεις ξεκινήσεις να διαμορφώνεις ή με αποφάσεις που θα ήθελες να αρχίσεις και να τηρήσεις το νέο έτος.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την Μητρόπολη Αθηνών, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. (POOL/ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top